Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

Succes
2
Estonia 'seriously' discussing sending troops to Ukraine

The Estonian government is seriously considering sending troops to western Ukraine to take on support roles, like medical services or logistics, so that Ukrainian forces can focus on frontline combat.

www.nelli.ee/estonia-seriously-discus...

The national security advisor to the president, Madis Roll, told to Breaking Defence that Estonia prefers doing this as part of a full NATO mission but is also open to smaller coalitions. Discussions are ongoing, and Roll noted that NATO nations might change their stance over time. “We should be looking at all the possibilities. We shouldn’t have our minds restricted as to what we can do.”

The Estonian President, Alar Karis, who is also the commander-in-chief, plays a significant role in this decision.The national security advisor to the Estonian president is the latest NATO nation official to weigh into the debate over the wisdom of foreign forces in Ukraine.
Succes
0
Spain to Send Military Aid Pack to Ukraine, Including Leopard Tanks

united24media.com/latest-news/spain-t...

pain is preparing a new aid package for Ukraine, the preparation of which may be completed by June 30.

This was reported by El Pais.

Sources from the publication say that the aid package will include:

> large-caliber artillery ammunition,
> light and heavy machine guns,
> armored wheeled logistics vehicles,
> infantry fighting vehicles,
> anti-tank weapons and shells for field artillery,
> the first 10 combat tanks from a batch of 19 refurbished Leopard 2 A4 tanks.

Additionally, Spanish companies will supply anti-aircraft observation systems and remote weapon stations for protection against drones.

...
luchtschip
0
Russische front bij Kharkov en Sumy ( Noord Oekraine )

GUR-hoofd ( GUR is de Militaire Inlichtingen en veiligheidsDienst van Oekraine ) Budanov zei dat hoewel de Russen de intentie hadden om de Sumy-regio binnen te komen, ze dit plan hadden opgegeven vanwege moeilijkheden in de regio Kharkov.

twitter.com/NOELreports/status/179033...
luchtschip
0
Poetin stuurde een van zijn grote patsers om wat criminaliteit te plegen in het bezette Oekraïne, dus bliezen Oekraïense partizanen hem op.

Denis Kharitonov, plaatsvervanger van de Astrachan Regionale Doema uit Verenigd Rusland.

video 0:35 minuut

twitter.com/JayinKyiv/status/17899079...
luchtschip
0
In Novocheboksarsk, regio Tsjoevasjië in Rusland, brak een grote brand uit in de Khimprom-fabriek. Deze fabriek voor de chemische industrie behoort tot de grootste in Rusland en produceert meer dan 200 producten.

video 0:11 minuut

twitter.com/NOELreports/status/179034...
Fender bass
0
quote:

luchtschip schreef op 14 mei 2024 18:37:

Poetin stuurde een van zijn grote patsers om wat criminaliteit te plegen in het bezette Oekraïne, dus bliezen Oekraïense partizanen hem op.

Denis Kharitonov, plaatsvervanger van de Astrachan Regionale Doema uit Verenigd Rusland.

video 0:35 minuut

twitter.com/JayinKyiv/status/17899079...
Daar zullen dit soort ongewenste Russische bestuurders nog veel last van krijgen. Zeker met drones die je met auto en al opblazen.
Zo'n partizanenstrijd win je niet. Het Russische antwoord, zoals op alles, zal wel weer heel veel repressie zijn.
Freemoneyforever
3
‘Opvallend hoe makkelijk Russen door Oekraïense linies kunnen stoten’

Het Russische leger heeft meer dan dertig plekken in de Oekraïense grensregio Charkiv onder vuur genomen. Soldaten trokken enkele dagen geleden plotseling de grens over en zouden minstens negen dorpen onder de voet gelopen hebben bij Charkiv, de op een na grootste stad van Oekraïne.

Zorgelijk

“Het is opvallend hoe makkelijk de Russen door de Oekraïense linies kunnen stoten”, vertelt Oekraïne-correspondent Chris Colijn op BNR. De snelle opmars bij Charkiv staat in schril contrast met andere frontregio's. “Daar wordt nog steeds heel hard gevochten, maar is de terreinwinst minimaal. Hier boeken de Russen ineens honderd vierkante kilometer terreinwinst in een weekend tijd. Dat is heel zorgelijk voor de Oekraïners.”

Westerse beperkingen

De Russische troepen hebben profijt van de beperkingen die Oekraïne opgelegd kreeg door westerse bondgenoten, concludeert de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW). Zij willen niet dat hun wapens worden gebruikt tegen militaire doelen op Russisch grondgebied.

Gatenkaas

Ook de Oekraïense verdediging is 'niet op orde' volgens Colijn. “Oekraïne kon weten dat deze aanval eraan kwam, het is een nieuw front. Ze zijn al maanden bezig met het bouwen van verdedigende stellingen, maar kennelijk is dat niet genoeg. Daardoor komen de Russen er nu heel makkelijk doorheen.”

Charkiv beschermen

Oekraïne probeert uit alle macht de situatie te stabiliseren om te voorkomen dat Rusland Charkiv kan innemen. Die stad ligt hemelsbreed dertig kilometer van de Russische grens af. “Daar wonen nog altijd een miljoen mensen. Het zou een ongekende ramp zijn als Charkiv in Russische handen komt”, besluit Colijn.
www.welingelichtekringen.nl/politiek/...

Laten we niet achterover leunen, zoals we al meer dan twee jaar doen. Ik vind het belachelijk dat we de Oekraïeners op laten draaien voor onze veiligheid, terwijl we gemakkelijk bijvoorbeeld het luchtruim van Oekraïne kunnen vrijwaren van Russische luchtmacht.

Stelletje laffe bestuurders hier in West Europa.
luchtschip
0
Brand in Rusland

Het elektrische onderstation op het terrein van de fabriek van de defensie-aannemer 'Progress', die militaire bewakings- en communicatieapparatuur produceert, werd in brand gestoken door partizanen in de regio Moskou

.Het elektrische onderstation op het terrein van de fabriek van de defensie-aannemer 'Progress', die militaire bewakings- en communicatieapparatuur produceert, werd in brand gestoken door partizanen in de regio Moskou.

video 0:03 minuut

twitter.com/igorsushko/status/1790467...
Beur
5
quote:

luchtschip schreef op 14 mei 2024 11:00:

In Rusland vloog willekeurig een nieuwe Chinese GAC SUV in brand.

De bestuurder kon de auto niet stoppen, waarna de veiligheidsgordel bleef hangen. Toen hij probeerde uit te stappen, liep de chauffeur ernstige brandwonden op aan zijn gezicht, armen en benen, al zijn kleren plakten aan de verbrande delen van zijn lichaam en ook het haar op zijn hoofd brandde.

De verkoop van in China gemaakte auto's is in Rusland enorm gestegen na het begin van de illegale invasie en de terugtrekking van westerse producenten uit het land.

video 0:15 minuut --klik op video voor grootbeeldscherm weergave
twitter.com/wartranslated/status/1790...
Ik waardeer jouw werk om dit forum veelvuldig op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in Oekraïne maar de zin van dit soort fimpjes ontgaat me ten enenmale. Volkomen irrelevant in het grote verband en vooral smakeloos.
DeZwarteRidder
1
NOELREPORTS
@NOELreports
·
57m
Russian losses per 15/05/24 reported by the Ukrainian general staff

+1510 men
+14 tanks
+48 APVs
+23 artillery pieces
+30 UAVs
+2 cruise missiles
closer
0
8:37
ISW: Russisch offensief in de regio Charkiv stagneert

Ruslands offensief in de regio Charkiv lijkt in de afgelopen 24 uur aan vaart te hebben verloren. Dat meldt het Amerikaanse Institute for the Study of War in zijn dagelijkse update.

Het Oekraïense leger zou inmiddels pogingen doen de Russische strijdkrachten te verdrijven uit Vovtsjansk – een van de grensdorpen die het Russische leger sinds vrijdag wist in te nemen.

Verder lezen: www.volkskrant.nl/buitenland/live-oek...
Oliegarch
2
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
closer
0
quote:

closer schreef op 15 mei 2024 11:04:

8:37
ISW: Russisch offensief in de regio Charkiv stagneert

Ruslands offensief in de regio Charkiv lijkt in de afgelopen 24 uur aan vaart te hebben verloren. Dat meldt het Amerikaanse Institute for the Study of War in zijn dagelijkse update.

Het Oekraïense leger zou inmiddels pogingen doen de Russische strijdkrachten te verdrijven uit Vovtsjansk – een van de grensdorpen die het Russische leger sinds vrijdag wist in te nemen.

Verder lezen: www.volkskrant.nl/buitenland/live-oek...
"De hoge verliezen aan Russische zijde kunnen volgens het ISW weleens het gevolg zijn van een nieuwe strategie, die Oekraïense en Russische oorlogsbloggers de afgelopen dagen signaleerden.

Het Russische leger zou nu vooral met zeer kleine eenheden (groepjes van vijf militairen) aanvallen uitvoeren en vervolgens achter de Oekraïense linies pogen te hergroeperen.

Die aanpak komt mogelijk niet goed uit de verf, en dat zou volgens het ISW een verklaring kunnen zijn voor de hoge verliezen aan Russische zijde."
A3aan
2
quote:

Beur schreef op 15 mei 2024 10:21:

[...]Ik waardeer jouw werk om dit forum veelvuldig op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in Oekraïne maar de zin van dit soort fimpjes ontgaat me ten enenmale. Volkomen irrelevant in het grote verband en vooral smakeloos.
Oei! Als ik dat zeg word ik geschorst.
benbelegger
0
Twee katholieke geestelijken zijn in Belarus aangehouden na terugkeer uit het buitenland. De openlijke repressie past bij de nieuwe godsdienstwet die in juli van kracht wordt. Waarom pakt het land christenen zo zwaar aan?

Ze keerden net terug van de Algemene Vergadering van de Unie van Europese Conferenties van Hogere Oversten UCESM in Vranov bij de Tsjechische stad Brno. Maar in Belarus wachtte hun arrestatie, opsluiting en vooral onzekerheid. Pater Andrej Juchniewicz en zijn collega Pavel Lemech zitten achter tralies. Beide paters zijn verbonden aan het Maria-heiligdom in Szumilin, in het decanaat van Vitebsk; in die stad zitten beiden dan ook vast, sinds vrijdag.

‘Een brutale chicane’, oordeelt de Poolse zender TVN. Maar het is geen onbekende gang van zaken in Wit-Rusland. Volgens Christian Vision - dat mensenrechten in Belarus volgt - zijn sinds oktober vorig jaar zestig katholieke voorgangers opgepakt.

Vooral de religieuze genootschappen die banden met het buitenland hebben, liggen onder verdenking: baptisten, andere protestanten, maar vooral Jehova’s Getuigen, rooms-katholieken. Die gelovigen hebben immers een centrum dat in het westen ligt, ook politiek. Na de Russische invasie van Oekraïne is die vijandschap vanuit Minsk alleen maar toegenomen. Ook moslims hebben het lastig in Belarus.

Verrassend was deze keer hoe openlijk de arrestaties werden gedaan. Het vermoeden is dat de aanpak als een opmaat geldt voor de nieuwe godsdienstwetten die in juli in Belarus ingaan. Die zijn strenger dan voorheen, draconisch zelfs.

Niet alleen moeten alle denominaties zich opnieuw registreren, maar ook moeten persoonsgegevens tot in detail worden verstrekt aan lokale overheden. Alle kerken en bewegingen verwachten dat de repressie op dat niveau toeneemt.

Kritiek op de nieuwe wet klinkt gedempt, constateert Forum 18, een Noorse organisatie die de godsdienstvrijheid volgt in het voormalige Oostblok. Er heerst angst om zich uit te spreken.

Wel is begin deze maand Iosif Staneuski benoemd als voorzitter van de bisschoppenconferentie in Belarus. Hij is aartsbisschop van Minsk. Hij volgt Aleh Boetkewicz op; beiden spraken zich af en toe uit tegen de dictatuur in Belarus. In dat land is tien procent van de 9,5 miljoen inwoners katholiek. Sinds 1994 is Aleksandr Loekasjenko aan de macht als president.
www.nd.nl/geloof/geloof/1223985/belar...
Sukh Baatar
1
quote:

Beur schreef op 15 mei 2024 10:21:

[...]Ik waardeer jouw werk om dit forum veelvuldig op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in Oekraïne maar de zin van dit soort fimpjes ontgaat me ten enenmale. Volkomen irrelevant in het grote verband en vooral smakeloos.
Het illustreert toch goed hoe de Russische economie en haar industriele slagkracht stap voor stap afbrokkelt.

Als dit met een personenauto gebeurt, kun je je voorstellen hoe het er aan toe gaat met vliegtuigonderdelen, met kritische onderdelen voor olie/gas installaties, en ook voor militaire goederen.
Sukh Baatar
2
quote:

Oliegarch schreef op 15 mei 2024 11:07:

[...]

Ik herinner mij juist dat ik op dit blaadje ben geabonneerd, dus ik zal je even helpen en de belangrijkste uitspraak door obersharfuehrer budanov voor je weergeven:

"obersharfuehrer" - zeer kwalijke woordkeuze

Schaam je diep
luchtschip
0
Naar verluidt is dit een video van een raketaanval op het militaire vliegveld Belbek op de door Rusland bezette Krim.

Video geplaatst door Russische Telegram-kanalen

video 2:47 minuut

twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...

Belbek vliegveld ligt bij de Russische marinehaven Sebastopol op de Krim
64.330 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3194 3195 3196 3197 3198 3199 3200 3201 3202 3203 3204 ... 3213 3214 3215 3216 3217 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
911,16  -1,07  -0,12%  11:04
 Germany40^ 18.587,70 -0,48%
 BEL 20 3.920,06 -0,71%
 EURO50 5.008,38 -0,56%
 US30^ 38.677,60 -0,52%
 Nasd100^ 18.757,30 -0,72%
 US500^ 5.279,03 -0,61%
 Japan225^ 38.485,80 -1,25%
 Gold spot 2.344,54 -0,71%
 EUR/USD 1,0837 -0,21%
 WTI 80,41 +0,35%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

NX FILTRATION +10,00%
SHELL PLC +1,81%
CM.COM +1,27%
Brunel +0,72%
ForFarmers +0,56%

Dalers

VIVORYON THER... -3,82%
EBUSCO HOLDING -3,06%
JUST EAT TAKE... -2,33%
ADYEN NV -2,05%
Air France-KLM -1,84%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront