Aedifica « Terug naar discussie overzicht

Forum Aedifica geopend

828 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 » | Laatste
Belangstellende
0
De halfjaarcijfers zijn keurig. Een bezettingsgraad van 100%. De langlopende schulden zijn verlaagd of her gefinancierd. Logica is soms ver te zoeken. Bij Saxo blijft dat dividend inderdaad open staan. Ik dacht dat daar als uitbetalingsdatum 2024 staat.
aossa
0
quote:

Levanthus schreef op 2 augustus 2023 09:40:

bij mij staat het dividend nog steeds in mijn DEGIRO overzicht, het is nog steeds niet betaald, terwijl de datum al 2x is geweest (mid juli en 1 aug)... weten jullie hier iets van/is dit bij jullie ook zo?
Zie post hiervoor dd. 14 juli 2023 10:48
Tenko
0
Ik heb er dusdanig vertrouwen in dat ik het gewoon zie als een kans om langer aan deze tarieven plukken bij te blijven kopen. Vandaag weer wat bijgekocht en op de plank gelegd. In tussentijd een mooi netto dividendrendement binnen harken. GAK zit inmiddels rond de 62,85.
voda
0
Degroof Petercam herhaalt advies voor Aedifica

Gepubliceerd door Trivano.com op 2 augustus 2023 om 10:32

De analisten van Degroof Petercam waren woensdag opnieuw neutraal over Aedifica. Degroof Petercam herhaalde het advies houden voor de aandelen van Aedifica.

Ook het koersdoel van 60,00 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Aedifica met 3% kunnen dalen vanaf de huidige koers van 61,60 EUR. Daarmee is Degroof Petercam heel wat negatiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Aedifica met 26% ziet stijgen tot 77,30 EUR.
junkyard
2
Verwacht resultaat over tweede halfjaar 2023 is slechts € 2,09, flinke dip tov eerste halfjaar 2023. Dit komt vooral door de verwaterende emissie, en zorgt ervoor dat dividend groei nu wel wat ver weg raakt.

Hoge bezetting is netjes, situatie mbt Orpea lijkt onder controle en de panden die Orpea heeft verlaten worden verkocht (wel met boekverlies). Stabiliteit van huurders blijft een aandachtspunt, langjarige huurcontracten zijn weinig waard bij faillissement. Onderliggend zal er vraag blijven naar zorgvastgoed, maar dan wel wat gek dat het door Orpea verlaten vastgoed niet meer verhuurbaar is als zorgvastgoed (panden waren wel wat gedateerd, en in regio wat overaanbod?).

In de cijfers vond ik opvallend dat nog steeds goodwill in de boeken staat voor de overgenomen Finse ontwikkelaar, mede omdat projecten nu een BAR opleveren van 6% en Finse yields (boekwaarde) iets lager zijn. Dit lijkt mij niet zo procent, bij huidige marktomstandigheden heb je alleen maar last van deze obtwikkeltak die de pijplijn blijft voeden (om ontwikkelaar draaiend te houden) tegen yields die beneden marktyield (tov beurswaarde) liggen.

Algehele yield in portefeuille ziet er wel redelijk netjes uit. Boekwaarde zal nog wat dalen ivm de emissie (na eind juni) tegen diepe discount.

Per saldo zie ik het dit jaar niet tot boven de € 70 uitkomen, er zit nu geen waarde meer (of zelfs negatieve waarde) in de groei ambities (dmv projecten) van Aedifica, omdat Aedifica kapitaalkosten onvoldoende worden gedekt (zie kosten/discount emissie).

Als rente weer gaat dalen dan komt er meer ruimte omhoog. Problemen bij huurders zullen waarschijnlijk wat minder snel weghalen, verdienmodel staat onder druk.
Tenko
1
Gezien de KV gebruikt gaat worden voor nieuwe investeringen vermoed ik dat de inkomsten hierna ook wel weer proportioneel gaan stijgen. Ik zie het ook nog niet meteen de lucht in schieten maar zelfs als de koers gewoon stand houdt is het een mooi netto rendement. Beter dan op de bank en het neerwaarts risico lijkt me eerder beperkt.

Care Property property Invest lijkt me ook een interessant alternatief. Ik zit momenteel in beiden.
junkyard
0
3,8 bruto dividend tov 62 beurskoers vind ik niet eens een echt hoog rendement, zeker nu je risicovrij dichtbij 4% kunt maken.

Project opleveringen zullen resultaat tzt iets verhogen, maar herfinanciering tegen hogere tarieven drukt dit weer.

Als Aedifica wil blijven doorgroeien door projecten tegen netto yields dichtbij 5% en continuering van jaarlijkse emissies met kapitaalkosten op bijna 10% (zoals recent uitgevoerd) dan zal het resultaat (per aandeel) verder onder druk komen. Aedifica lijkt vooral te wijzen op groei in totaal € resultaat ipv resultaat per aandeel, en lijkt de emissie tegen diepe discount als succes te zien (wat zorgelijk is voor aandeelhouders).

Maar ok, wel duidelijk dat Aedifica de projecten pijplijn wat minder enthousiast blijft vullen en Aedifica management na jarenlange groei gedreven door beurswaarde boven boekwaarde de voeten weer op aarde heeft, wat de noodzaak om extern kapitaal op te halen tegen hogere lasten verlaagd.
Behavia1
0
Kepler Cheuvreux herhaalt het koopadvies voor Aedifica
donderdag 3 augustus 2023 - 14:49u -

Kepler Cheuvreux verlaagt het koersdoel van Aedifica naar € 71,00 van € 90,00. Het koopadvies van maandag 28 november 2022 wordt herhaald.
Behavia1
0
KBC Securities herhaalt het koopadvies voor Aedifica
donderdag 3 augustus 2023 - 06:53u -

Het koopadvies van dinsdag 11 juli 2023 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van 2,66%.
Fonds: Aedifica Guru: KBC Securities
Advies: Kopen Status: Actief
Koersdoel: € 70,00
OptieTrader2020
0
Aandeelhouders; is bij jullie het juiste bedrag door Reuters doorgegeven aan jullie brokers als het gaat om het inboeken (corporate actie) van de te ontvangen dividend coupon #33 (ex dividend 22 juni 2023, betaalbaar mei 2024).

Wij zien hier een bedrag van 1,8714 per aandeel ingeboekt. Hetgeen volgens de informatie van Aedifica 1,9156 zou moeten zijn.
Beursbonker
0
Hoewel Aedifica er veel gezonder bij ligt na de recente emissie, vertaalt zich dat nog niet in de koersen. Aedifica heeft de weg naar de kelder opnieuw ingezet. Benieuwd of dat koersdoel van 70 euro nog gehaald gaat worden voor mijn pensioen.
Charlemagne
0
what goes down must go up...... er is niet direct een aanleiding voor deze flauwe koers (althans niet iets wat ik kan vinden) behalve het gebruikelijke gebrauwel over rente en o.g. in de kelder, maar dat is toch precies wat we zoeken als beleggers, dat je eindelijk eens goedkoop bij cq. in kan kopen, ze zijn in de aanbieding!! Voor de o.g. aandelen is dit de tijd om toe te slaan. Ik koop ook CTP en NSI, vooral die laatste, die al aangekondigd heeft dat ze alles gaan her wegen overwegen...

rente is aan het einde van de dalingen en dus ook de o.g. markt en van Aedifica staat hun business model als een huis, de vergrijzing doet de rest................
Levanthus
0
quote:

Beursbonker schreef op 15 augustus 2023 09:41:

Hoewel Aedifica er veel gezonder bij ligt na de recente emissie, vertaalt zich dat nog niet in de koersen. Aedifica heeft de weg naar de kelder opnieuw ingezet. Benieuwd of dat koersdoel van 70 euro nog gehaald gaat worden voor mijn pensioen.
tenzij je dit kalenderjaar met pensioen gaat, gaat dat zeker goed komen. Verwachting is dat FED rente wil verlagen volgende meeting, dus dat zal zich dan (begin 2024) vertalen naar de EU en de ECB.
Candelll
0
indicatie voor dalende rentes binnen europa is nog niet ten einde, koers zakt er weer door, ook deze blijf ik opvolgen voor aankoop.
TonyTT
0
Ik moet zeggen dat het bij mij erg kriebelt om m'n Aedifica positie opnieuw wat uit te breiden, zeker na zo'n rode beursweek en dus eigenlijk nog mooier te verwachten dividendrendement.
De hoge rentes doen de beurskoers veel pijn, en die zitten nog steeds in een opgaande trend, tot daar verandering in komt, probeer ik nog wat af te wachten.
Tenko
0
Aanbevelingen:
Ontvangen: 58
Gegeven: 8
Ik blijf gestaag bijkopen, vind de prijzen nu al aantrekkelijk en wil de boot niet missen om het onderste uit de kan proberen te halen..

Mooi fiscaal voordelig dividendrendement (15% rv ipv 30) met een goede vastgoedportefeuille als onderpand in een vergrijzende markt. Met nog eens een mooie korting op.
TonyTT
0
quote:

Tenko schreef op 20 augustus 2023 11:47:

Ik blijf gestaag bijkopen, vind de prijzen nu al aantrekkelijk en wil de boot niet missen om het onderste uit de kan proberen te halen..

Mooi fiscaal voordelig dividendrendement (15% rv ipv 30) met een goede vastgoedportefeuille als onderpand in een stijgende markt. Met nog eens een mooie korting op.
Op zich akkoord. In mijn situatie (oa. gewicht in de portefeuille) zie ik graag eerst wat stabiliteit terugkeren op de rente- en dus ook vastgoedmarkt voor ik nog toevoeg. Waarschijnlijk kom ik dan wat laat, maar dat is dan maar zo.
Hoover
1
quote:

TonyTT schreef op 20 augustus 2023 10:30:

Ik moet zeggen dat het bij mij erg kriebelt om m'n Aedifica positie opnieuw wat uit te breiden, zeker na zo'n rode beursweek en dus eigenlijk nog mooier te verwachten dividendrendement.
De hoge rentes doen de beurskoers veel pijn, en die zitten nog steeds in een opgaande trend, tot daar verandering in komt, probeer ik nog wat af te wachten.
Dat is wat mij tegenhoudt, de hogere rentes, om een positie in te nemen. De markten gingen ervan uit da de hogere rentes tijdelijk waren maar het wordt zo langzamerhand duidelijk dat dit niet het geval is. Langzamerhand dringt het door dat rente niveaus voor langere tijd hoog blijven. In de US is de korte rente nu al 5.75% en de verwachting is dat daar nog iets bij komt. Als rentes lange tijd hoog blijven dan vraag ik mij af of huidige 6% dividend rendement en een magere discount op NAV genoeg is. Immers de rentelasten zullen gestaag hoger lopen bij herfinanciering en dat drukt de kasstroom om dividend uit te betalen. Ik verwacht dus niet dat het aandeel erg zal oplopen de komende tijd.
828 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 17:35
Koers 61,500
Verschil +1,300 (+2,16%)
Hoog 61,850
Laag 60,150
Volume 54.168
Volume gemiddeld 73.492
Volume gisteren 54.790

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront