Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Superantenne op basis van Belgische formule + Roel Pieper...???? Zou dat wel goed gaan??

17 Posts
DeZwarteRidder
0
di 11 feb 2014, 05:50
’Superantenne zet online wereld op zijn kop’
Wifi-walhalla wacht
Alfred Monterie

Vanuit Nederland is een revolutionaire superantenne ontwikkeld die de hele mobiele wereld gaat veranderen.

Problemen met het wifibereik in huis en draadloze apparatuur die elkaar stoort, behoren snel tot het verleden. Smartphones krijgen bovendien een veel beter bereik. Miljardair Marcel Boekhoorn denkt goud in handen te hebben met zijn Antenna Company, het bedrijf dat aan de wieg staat van de nieuwe generatie antennes.

Zijn rechterhand Roel Pieper is met diverse multinationals in gesprek over de inbouw van de antennes in mobieltjes, auto’s, routers en settopboxen. Ook zijn toepassingen mogelijk in vliegtuigen, medische apparatuur, wapens en radarsystemen, evenals apparaten als thermostaten die met andere apparaten moeten communiceren.

De nieuwe 3D-geoptimaliseerde antenne kan miljarden euro’s in het laatje brengen. „Deze superantenne wordt een wereldknaller”, laat de investeerder via zijn woordvoerster weten. Volgens Boekhoorn behoren wereldspelers als HTC, LG en Samsung tot de potentiële klanten. Met een aantal van hen is de op Curaçao gevestigde Antenna Company in een vergevorderd stadium van gesprek. Een op de drie smartphones komt van Samsung. Er is weinig rekenkunst voor nodig om te zien wat een deal met Samsung kan betekenen.

Bij een licentieafdracht van 3 euro per toestel en 333 miljoen verkochte telefoons, vloeit er 1 miljard euro per jaar in de kas van Boekhoorn en de zijnen. Ook Cisco, de ’loodgieter van het internet’ die onder meer zakelijke routers voor de koppeling van computernetwerken verkoopt, heeft interesse. Het ’geheim’ achter de techniek is een wiskundige superformule vernoemd naar prof. Johan Gielis.
DeZwarteRidder
0
Hoe Roel Pieper joeg op een hersenschim

De broncode kan linea recta door naar Hollywood. Het verhaal over de grote zakenman Roel Pieper en de kleine uitvinder Jan Sloot bevat alle ingrediënten voor een stevige thriller.

Misschien moeten de halfontklede dame op pagina 58 en de achtervolgingsscene op pagina 248 wat uitgewerkt worden, maar verder zie je het zo voor je. Hoofdpersoon is een televisiereparateur uit Nieuwegein, Jan Sloot (een rol die geknipt is voor Dustin Hoffman of John Malkovich). Hij heeft een uitvinding gedaan die de hele informatietechnologie omver zal gooien. Dat trekt de aandacht van steeds meer zakenlieden van uiteenlopend allooi. De excentrieke en onbetrouwbare Leon Sterk (Christopher Walken) is in 1998 de eerste. De Italiaanse pakken dragende ex-slager Bart van Rheenen (Donald Sutherland, met dun snorretje) weet Jan Sloot uit diens tentakels te bevrijden en haalt bedrijvendokter Marcel Boekhoorn erbij, bijgenaamd 'de Vlo' (Harvey Keitel).

Hoger en hoger in de zakenwereld komen we, tot aan niemand minder dan Roel Pieper (Steven Seagal of Jean-Claude van Damme), die maar weer eens laat zien dat hij sneller denkt dan zijn schaduw. De waarschuwingen van de gelouterde, hippieachtige investeerder Eckart Wintzen (een opmerkelijke bijrol van Sean Connery) slaat Pieper in de wind, en hij laat zijn baantje in de raad van bestuur van Philips schieten om rijk te worden aan Sloots uitvinding.

Langzaam maar zeker wordt de kleine, neurotische uitvinder vermorzeld door al die kordate zakenlieden. Met uitzondering van Leo Mierop (Danny DeVito), de kettingrokende keukenhandelaar uit Rockanje, vertrouwt hij niemand meer. Een dag voordat hij eindelijk de financiële vruchten van zijn werk zal gaan plukken, wordt Jan Sloot dood gevonden. Zijn 'uitvinding van de eeuw' neemt hij mee in zijn graf; al zijn aantekeningen zijn verdwenen. Zoon Ben (Brad Pitt) is ervan overtuigd dat zijn vader vermoord is, omdat iemand wilde voorkomen dat de uitvinding op de markt zou komen. Of zou het toch zelfmoord zijn, omdat de uitvinder al die tijd de boel heeft zitten flessen? Aftiteling.

Eric Smit, de redacteur van het zakentijdschrift Quote die vier jaar uittrok voor dit ijzersterke verhaal, heeft een gouden pennetje, zodat je 'De broncode' in één adem uitleest. Dat het, zo niet helemaal dan toch wel grotendeels, op waarheid berust, maakt het extra spannend. Het is onthutsend om te zien hoe gerenommeerde, technisch onderlegde zakenlieden kwijlend achter een vinding aanliepen die nauwelijks een hoger werkelijkheidsgehalte had dan een perpetuum mobile.

Sloot beweerde een hele speelfilm verliesvrij te kunnen versleutelen tot een bestand van niet meer dan een kilobyte, wat neer zou komen op datacompressie met een factor twee miljoen. Het zou betekenen dat videorecorders en dvd-spelers naar de schroothoop konden en breedbandnetwerken in een klap waardeloos zouden worden.

Het wonderbaarlijke is dat de Nieuwegeinse televisiereparateur een demonstratieapparaatje had gemaakt om zijn absurde claims te ondersteunen, en dat leek waarachtig echt te werken. Niemand mocht in het kastje kijken en over de werking van het 'Sloot Digital Coding System' liet de geestelijk vader zich alleen uit in uiterst vage bewoordingen. Niettemin sleepte Roel Pieper hem mee naar Amerikaanse topindustriëlen zoals Charles Wang. Tom Perkins, 's werelds grootste risico-investeerder, kwam zelfs speciaal naar Nederland. Na de dood van Sloot bleek het geheimzinnige kastje onvindbaar.

Het verhaal van Jan Sloot en Roel Pieper was door Eric Smit al grotendeels eerder in Quote aan de grote klok gehangen. Het boek is een uitbreiding en afronding. Het is met de nodige branie opgeschreven en de weergave van dialogen zal vast met enige vrijheid zijn gebeurd, maar het bevat zo veel details en bewijsmateriaal (onder andere een aantal, overigens beroerd gedrukte, foto's) dat aan de kern van het verhaal nauwelijks te ontkomen valt.

Roel Pieper, tegenwoordig hoogleraar aan de Universiteit Twente, staat er van alle figuren in deze hightech realitythriller het meest gekleurd op. Hij heeft in de vorm van een apart hoofdstuk zelfs een eigen minibiografie gekregen die, hoe ontluisterend ook, de vaart uit het verhaal haalt en ook het niveau schaadt. Dat er vanuit huize-Pieper, geheel tegen de gewoonte in, weinig substantieel tegengeluid komt, terwijl van 'De broncode' al bijna twintigduizend exemplaren zijn verkocht en er ook nog eens twee Netwerk-uitzendingen aan zijn gewijd, zegt echter waarschijnlijk wel iets. Hoewel, bij Pieper weet je het nooit. Die man denkt zó snel.

Eric Smit: De broncode. Podium, Amsterdam 2004. ISBN 90 5759 156 1. 328 pagina's, € 18,50.

www.debroncode.nl
[verwijderd]
0
Vier lange speelfims van 1,5 uur op een chip die niet groter is als de chip op je credit-card, het was een geweldige vinding.
De man heeft zijn geheim mee het graf in genomen.

Een geweldig scenario, een nieuw project voor Paul Verhoeven?
DeZwarteRidder
0
quote:

paulta schreef op 11 februari 2014 12:58:

Vier lange speelfims van 1,5 uur op een chip die niet groter is als de chip op je credit-card, het was een geweldige vinding.
De man heeft zijn geheim mee het graf in genomen.
Een geweldig scenario, een nieuw project voor Paul Verhoeven?
Volgens mij was hij een grandioze oplichter.
P.H.J.
0
www.ru.nl/@722109/pagina/

‘De realisatie dat vorm in feite een verstilde trilling is, heeft de toepassing van de formule enorm verbreed: je kunt hem dus ook heel goed gebruiken om trillingspatronen eenvoudig te beschrijven. Er is dan altijd wel een ingenieur te vinden die dat oppakt. Aan de TU in Delft wordt nu gewerkt aan efficiënte antennes die gevormd zijn op basis van de formule. De vorm past dan perfect bij het signaal. Hiermee kan een enorme kostenreductie worden bereikt.’
[verwijderd]
0
Pieper is besmet, een hele rits van nare faillisementen de laatste 10 jaar, veel IT-start-ups, echt hele diepe sporen nagelaten.

Ik mag toch hopen dat Boekhoorn zijn huiswerk heeft gedaan, ik gun echt niemand 7 jaar procederen met Pieper....
mjmj
0
quote:

paulta schreef op 11 februari 2014 13:07:

echt hele diepe sporen nagelaten
Bij wie?
[verwijderd]
0
Denk aan het vliegtuigproject(Rusland) en de nieuwe navigatie-ontwikkelaar die de wereld moesten veroveren,
als grootste projecten, honderden miljoenen euros spontaan verdwenen...enkele zaken lopen nog....
DeZwarteRidder
0
10:50 11-02-2014 Dossier Biz / Dossier Quote 500 |
Marcel Boekhoorn: 'Revolutionaire superantenne is geen nieuwe Broncode'

Het doet nogal denken aan het verhaal van De Broncode uit de jaren negentig: Marcel Boekhoorn en Roel Pieper die samen de wereld rondreizen en met een revolutionaire technologie miljarden denken te verdienen. Maar volgens Boekhoorn zelf is zijn dinsdag bekend geworden antenne-project daar helemaal niet mee te vergelijken: 'Dit is iets heel anders.'

Herhaalt de geschiedenis zich? Eind vorige eeuw zaten Marcel Boekhoorn en Roel Pieper samen wereldwijd bij grote investeerders aan tafel om iets revolutionairs aan de man te brengen: de datacompressie-technologie van Jan Sloot. Die uitvinding zou de hele wereld van de technologie op zijn kop gaan zetten.

Het liep anders, want voordat de technologie groots geïntroduceerd kon worden, overleed Sloot - en nam de broncode van zijn uitvinding mee zijn graf in. Einde project. Hielden we wel het boek De Broncode, van toenmalig Quote-journalist Eric Smit, aan over. Het verhaal wordt binnenkort verfilmd.

De overeenkomsten tussen die geschiedenis en Boekhoorns nieuwste project Antenna Company lijken niet te missen: Pieper (als ceo) en Boekhoorn (als geldschieter) samen aan het roer, een product gebaseerd op het werk van een bijzondere uitvinder en de verwachting van rap binnenstromende miljarden.

Maar in gesprek met Quote wijst Boekhoorn de vergelijking resoluut van de hand. 'Dit is iets heel anders. Deze antenne is een fysiek product, geen software. Hoe groot het over een paar jaar precies is, kan ik niet zeggen, dat is met hightech altijd een risico. Dit bedrijf bestaat pas een jaar. Maar op dit moment is eerder mijn grootste probleem: waar gaan we starten? Want we kunnen niet alle vraag tegelijk aan.'

Boekhoorn is naar eigen zeggen 'met alle grote wereldspelers' van de technologie in gesprek om zijn uitvinding te verkopen. De eerste orders zijn binnen, in maart start de productie. 'De belangstelling is enorm.'

Het hele exclusieve interview met Marcel Boekhoorn leest u in Quote maart, de editie die volgende week in de winkels zal liggen.

Lees ook: 'Superantenne Marcel Boekhoorn zet wifi-wereld op z'n kop; Roel Pieper wordt zijn ceo
[verwijderd]
0
De Antenna Company bestaat. Nog steeds. Het laatste nieuws is van 9 aug 2022.
www.antennacompany.com/newsroom/

Het geeft de indruk dat ze veel verstand hebben van antennes en dat ze ontwerp services aanbieden op het allerhoogste nivo .
DeZwarteRidder
0
quote:

Bowski schreef op 18 april 2023 10:11:

De Antenna Company bestaat. Nog steeds. Het laatste nieuws is van 9 aug 2022.
www.antennacompany.com/newsroom/

Het geeft de indruk dat ze veel verstand hebben van antennes en dat ze ontwerp services aanbieden op het allerhoogste nivo .
Ik denk dat de Belgische professor een oplichter was; Pieper heeft iets met oplichters.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 18 april 2023 11:11:

[...]

Pieper heeft iets met oplichters.
Hij woont (nog?) in Ukraine...:
In de jaren na 2014 is Pieper actief geweest Oekraïne in een aantal beleggingsprojecten. Een van de projecten houdt verband met het opzetten van de bio -ethanolmarkt op basis van het enorme aanbod van maïs in Oekraïne. Bovendien zijn verschillende hightech landbouwprojecten gestart om te bepalen of een samenwerking tussen Nederland en Oekraïne met succes zou kunnen worden vastgesteld. Een van de projecten die Agri Cooperative Europe is opgericht in 2017.

Pieper had drie zonen in zijn eerste huwelijk, drie zonen in zijn tweede huwelijk en woont momenteel bij zijn derde familie in Kyiv, Oekraïne. Zijn 7e zoon Roland Pieper JR, werd geboren in augustus 2017 in Kiev.


Bron: accordeonmuseum.nl/Roel_Pieper#gsc.tab=0
DeZwarteRidder
0
quote:

Bowski schreef op 20 april 2023 15:12:

[...]
Hij woont (nog?) in Ukraine...:
In de jaren na 2014 is Pieper actief geweest Oekraïne in een aantal beleggingsprojecten. Een van de projecten houdt verband met het opzetten van de bio -ethanolmarkt op basis van het enorme aanbod van maïs in Oekraïne. Bovendien zijn verschillende hightech landbouwprojecten gestart om te bepalen of een samenwerking tussen Nederland en Oekraïne met succes zou kunnen worden vastgesteld. Een van de projecten die Agri Cooperative Europe is opgericht in 2017.

Pieper had drie zonen in zijn eerste huwelijk, drie zonen in zijn tweede huwelijk en woont momenteel bij zijn derde familie in Kyiv, Oekraïne. Zijn 7e zoon Roland Pieper JR, werd geboren in augustus 2017 in Kiev.


Bron: accordeonmuseum.nl/Roel_Pieper#gsc.tab=0
Gisteravond op Discovery Channel: Hoe maak ik bio-ethanol van mais.....!!!
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 20 april 2023 16:08:

[...]

Gisteravond op Discovery Channel: Hoe maak ik bio-ethanol van mais.....!!!
Dat is volgens mij tamelijk simpel. Kost €0,26/liter (prijspeil ????) volgens: www.foodagribusiness.nl/mais-verdring...

Ethanol gegevens: de.wikipedia.org/wiki/Ethanol#Besteue...
soortelijke massa= 0,79kg/liter
Bovenste verbrandingswaarde (dus inclusief condensatie): 7,44kWh/kg, dus 9,4kWh/liter.
Voor aardgas is dat 9,77kWh/m3.

Met 1 liter ethanol kan je dus (nagenoeg) even veel warmte maken als met 1 m3 aardgas.
Als dat kan voor €0,26 is dat best voordelig. En zeker acceptabel als noodoplossing voor een paar koude winterdagen als aardgas en aardolie verleden tijd moeten zijn. Een noodvoorraadje ethanol is ook makkelijk op te slaan, aardgas is een stuk lastiger.

Pieper is dus mogelijk slim bezig daar in Ukraine...
17 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
911,91  +1,32  +0,14%  13 mei
 Germany40^ 18.729,10 -0,07%
 BEL 20 3.980,58 -0,82%
 Europe50^ 5.076,60 -0,05%
 US30^ 39.447,40 0,00%
 Nasd100^ 18.204,80 0,00%
 US500^ 5.223,42 0,00%
 Japan225^ 38.191,50 0,00%
 Gold spot 2.338,21 +0,06%
 EUR/USD 1,0787 +0,15%
 WTI 79,20 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Air France-KLM +3,99%
Alfen N.V. +3,08%
NX FILTRATION +2,85%
JUST EAT TAKE... +2,08%
PROSUS +2,03%

Dalers

VIVORYON THER... -3,14%
FASTNED -1,71%
BESI -1,39%
SBM Offshore -1,36%
ASML -1,33%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront