Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Ooh ooh Den Haag

74 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
DeZwarteRidder
0
Verbod op paarden in Haagse achtertuin gevraagd

Tanja Verkaik
17 min geledenin Binnenland

DEN HAAG - Een paard of varken in je achtertuin of een lama? Als het aan de ChristenUnie/SGP en Partij voor de Dieren in Den Haag ligt, wordt er paal en perk gesteld aan het houden van grote dieren in de stad. Zij overhandigen donderdag hun initiatiefvoorstel ‘Paard in het portiek’ aan wethouder Robert Barker (Dierenwelzijn).
Van Vliet en Smit willen een verbod op het houden van grote huisdieren.
© Rene Oudshoorn

Van Vliet en Smit willen een verbod op het houden van grote huisdieren.

Een bewoner van het Haagse Rustenburg kan meepraten over dit onderwerp. Regelmatig ziet zij een paard en pony de voordeur uitwandelen uit een van de portieken. ,,De eerste keer keek ik raar op en dacht ik dat de dieren van de kinderboerderij kwamen”, zegt de bewoner die anoniem wil blijven. De naam is wel bekend met de redactie. ,,Er wordt veel over geklaagd door buurtbewoners. De uitwerpselen stinken en bovendien is een tuin te klein om paarden in te houden. Ik vind het zelf vooral zielig voor deze dieren.”

Om dit soort situaties en toekomstige excessen te voorkomen, pleiten raadsleden Elisa van Vliet (CH/SGP) en Robin Smit (PvdD) voor een verbod op het houden van a-typische huisdieren, zoals, Varkens, zwijnen, runderen, paarden, pony's, ezels, schapen, geiten, herten, struisvogels, emoes en pelsdieren. ,,En niet meer dan vijf kippen en een haanverbod. Dit soort dieren horen niet thuis in drukke woonbuurten. Natuurlijk zijn maneges en stadsboerderijen de uitzondering op de regel”, stelt Van Vliet. Pipi Langkous had ook een paard in huis, maar dat betekent niet dat dit normaal is”, zegt Smit. ,,Vanwege de leefbaarheid, dierenwelzijn, overlast en voor de volksgezondheid moeten we dit niet willen.”

Om die reden stellen zij een aanpassing van de Algemene Plaatselijke Verordering voor op dit punt. ,,Een ontheffing is mogelijk voor mensen die toevallig wel een lap grond hebben in de stad. Daarnaast moet er een overgangsregeling komen van een jaar zodat een vervangende locatie kan worden gevonden. In andere gemeenten zijn hier al regels voor. Best gek dat wij dat als Den Haag niet hebben.” Het is volgens Smit niet zo dat de meldingen de pan uit rijzen. ,,Maar als er wel een melding komt, kan er op dit moment amper op worden gehandhaafd.”

De bewoner uit Rustenburg hoopt dat het voorstel door de gemeenteraad wordt omarmd. ,,Een woning met een wei erbij is een prima plek om paarden te houden, maar midden in de stad is geen goed idee.”
voda
0
Hagenaars in kraag gevat voor in brand steken politieauto
Aangepast: 31 min geleden 32 min geleden in BINNENLAND

DEN HAAG - Twee Hagenaars, waaronder een tiener van 19 jaar oud en een 34-jarige man, werden woensdag aangehouden door de politie omdat zij ervan worden verdacht tijdens de jaarwisseling een politiewagen in brand te hebben gestoken. Het voertuig dat stond geparkeerd aan de Dr. H.E. van Geldererf werd total loss verklaard.

Vlak nadat de vuurpijlen de lucht in werden geschoten op 1 januari parkeerden agenten hun dienstwagen in de betreffende straat. Toen zij terugkeerden sloegen de vlammen uit het voertuig. Er bleef niets over van het interieur.

Uit onderzoek bleek dat het ging om brandstichting. De politie postte daarom dinsdag een video met een oproep richting getuigen om zich te melden. Ook werden talloze flyers verspreid door de wijk.

www.telegraaf.nl/nieuws/957022861/hag...
voda
0
Nergens in Nederland is automobilist zoveel tijd kwijt aan files als in Den Haag

Den Haag is de filekampioen van Nederland. In geen van de grote steden waren automobilisten vorig jaar zoveel tijd kwijt door langzaam rijdend of stilstaand verkeer als in de hofstad. Utrecht blijft qua file-ellende niet heel ver achter. Nijmegen, Rotterdam en Amsterdam volgen op gepaste afstand.

Lex de Jonge 10-01-24, 19:01
Dat blijkt uit de TomTom Travel Index van 2023. Het technologiebedrijf zette op een rij zette hoeveel tijd automobilisten in grote steden kwijt zijn aan files als ze op alle werkdagen in de spits van en naar het centrum van hun stad rijden.

Wie dat in Den Haag doet raakt op jaarbasis maar liefst 72 uur kwijt aan langzaam rijdend en stilstaand verkeer. Ter vergelijk: een Amsterdammer verliest 55 uur op jaarbasis aan files , een Rotterdammer 58 en een Utrechter 70 uur.

Pijnlijk: in alle grote steden van ons land waren automobilisten meer uren kwijt aan files in de spits dan in 2022. Wat dat betreft valt het in Den Haag nog enigszins mee (anderhalf uur meer stilstaan op jaarbasis) en spant Utrecht de kroon. Daar raakten automobilisten vorig jaar in het woonwerkverkeer ruim 6,5 uur meer kwijt dan in het jaar ervoor.

Voor meer, zie link

www.ad.nl/den-haag/nergens-in-nederla...
DeZwarteRidder
0
Ratten ’zo groot als katten’ teisteren Haagse wijk: ’Ze bijten mensen in gezicht en knagen dwars door beton’

Tanja Verkaik
Aangepast: 3 uur geledenVandaag, 06:38in Binnenland

Den Haag - Ratten zo groot als katten die niet alleen rondlopen in de straten van de Haagse wijk Mariahoeve, maar ook woningen binnenwandelen en zelfs mensen aanvallen. Bewoners trekken massaal aan de bel bij de Haagse Stadspartij, die wil dat er harder wordt opgetreden. „Bij ons kwamen de ratten via de meterkast in het huis door dwars door het beton heen te knagen”, vertelt Monica van Gessel.
voda
0
Hand van man vliegt in brand na mislukte explosie voor woning in Den Haag
ONZE REDACTIE

Aangepast: 18 min geleden 19 min geleden in BINNENLAND

DEN HAAG - Een man probeerde gisterenavond een explosief bij een woning in Den Haag af te laten gaan, maar raakte daarbij zelf gewond. De hand van de verdachte vloog in brand en hij vluchtte er vandoor. De politie is nog steeds naar hem op zoek.

Rond 23:40 vond het incident plaats voor een huis aan de Juliana van Stolberglaan. Op het moment van de aanslag was niemand in de woning aanwezig. De verdachte had handschoenen aan en droeg ook een masker. Toen zijn hand in brand vloog nam hij snel de benen. Dat is te zien op bewakingsbeelden.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/nieuws/578276548/han...
voda
0
Bouwkundige staat Binnenhof beroerd: kosten renovatie naderen de 1 miljard

De bouwkundige staat van het Binnenhof-complex is zó beroerd dat de renovatie ervan ‘aanzienlijk’ duurder uitvalt dan voorzien. Eind volgende maand bij de presentatie van de Voorjaarsnota zal duidelijk worden om hoeveel miljoenen het gaat.

Jan Hoedeman 12-03-24, 15:30 Laatste update: 12-03-24, 17:08
103 REACTIES

Minister Hugo de Jonge van Wonen geeft alvast een voorwaarschuwing in een tussentijdse brief aan de Tweede Kamer. Omdat de offertes van ondernemers nu binnenkomen, kan hij zeggen dat het om een ‘aanzienlijk bedrag’ gaat. De laatste tussenstand bedroeg al 843 miljoen euro. Er komen nu lijken uit de kast, omdat er pas sinds het vertrek van de Tweede en Eerste Kamer naar andere locaties, in de zomer van 2021, goed onderzoek kan worden gedaan naar de staat van de gebouwen. Daardoor naderen of overschrijden de kosten het bedrag van 1 miljard euro.

Voor meer, zie link:

www.ad.nl/politiek/bouwkundige-staat-...
voda
0
29 agenten gewond bij rellen Eritrees feest Den Haag
2 min geleden in BINNENLAND

DEN HAAG - Bij de rellen rond een Eritrees feest in Den Haag vorige maand zijn 29 agenten gewond geraakt. Dat heeft de Haagse burgemeester Jan van Zanen donderdag gezegd in een vergadering van de gemeenteraad. Eerder was sprake van vijftien gewonde agenten.

Het is niet duidelijk waardoor het aantal nu is opgelopen. Van Zanen zegt dat hij eind maart een bezoek brengt aan de agenten om ze een hart onder de riem te steken. De meeste gewonde agenten zijn volgens hem inmiddels weer aan het werk.

Voor meer, zie link±

www.telegraaf.nl/nieuws/383947132/29-...
voda
0
Zieke kinderen door stof uit speeltuin, Den Haag vervangt ondergrond: 'Traanogen en hoestbuien’

Den Haag stopt per direct met het gebruik van Duomix, een restproduct uit hoogovens dat is gebruikt als verharding in een speeltuin. De reden: gezondheidsklachten en zorgen om het milieu.

Terence Garnier 21-03-24, 17:04 Laatste update: 21-03-24, 17:10
Het goedje is vorig jaar gebruikt als nieuwe verharding op het Koningsplein in het Regentessekwartier, waar ook een speeltuin is. Eerst lag daar een verharding die bestond uit rode mijnsteen, maar die is volgens PFAS-regels niet meer toegestaan.

Voor meer, zie link:

www.ad.nl/den-haag/zieke-kinderen-doo...
voda
0
HTM wil dertien tramhaltes nu definitief schrappen: ‘Dit kan echt niet’

Tijdelijk zou het zijn. Een noodmaatregel in moeilijke coronatijden. Maar drie jaar later gebeurt wat Haagse politici stiekem al vreesden: de HTM wil de dertien destijds geschrapte tramhaltes definitief dichtgooien.

Lex de Jonge 02-04-24, 19:23 Laatste update: 02-04-24, 22:48

Haags raadslid Peter Mekers (D66) zegt het diplomatiek. De politieke antenne van vervoerder HTM staat niet heel geweldig afgesteld. In december nog nam de Haagse gemeenteraad unaniem zijn voorstel aan om de tijdelijk gesloten tramhaltes in Den Haag en omgeving zo snel mogelijk weer heropend te krijgen. Het liefste nog ergens dit jaar.

Voor meer, zie link:

www.ad.nl/den-haag/htm-wil-dertien-tr...
voda
0
Zorgen bij bouwminister Hugo de Jonge
Hofvijver stroomt Kamergebouw in, instortingsgevaar: peperdure renovatie Binnenhof ’heel moeilijk te begroten’

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/nieuws/1354218720/ho...
voda
0
Donders!

Renovatie Binnenhof gaat 2 miljard euro kosten, ruim vier keer duurder dan gedacht
De renovatie van het Binnenhof in Den Haag wordt maar liefst vier keer duurder dan gedacht: de kosten gaan op circa 2 miljard euro uitkomen. Dat maakt demissionair minister Hugo de Jonge (Wonen) bekend. Het streven om de verbouwing ‘sober’ te houden gaat de mist in.

Jan Hoedeman 16-04-24, 11:59 Laatste update: 12:32
De oorspronkelijke schatting van de kosten was 475 miljoen euro. Dat bedrag werd dit jaar al bijgesteld naar 843,6 miljoen euro, bijna 80 procent duurder dan de oorspronkelijke inschatting. Maar de kosten komen dus waarschijnlijk uit op 2 miljard euro.

Voor meer, zie link:

www.ad.nl/binnenland/renovatie-binnen...
voda
0
Verhoging van tarieven leidt tegen verwachting in niet tot minder parkeren: extra miljoenen voor Haagse kas

Verhogen we de parkeertarieven én breiden we het aantal gebieden uit waar betaald parkeren geldt, dan zullen er vast minder mensen hun auto betaald stallen, zo dacht het Haagse stadsbestuur. Niets bleek minder waar: het aantal ‘betaaltransacties’ is vorig jaar juist gestegen. En dat levert de gemeente miljoenen euro’s extra op.

Terence Garnier 27-04-24, 08:28
De tarieven zijn vorig jaar al verhoogd. Bijvoorbeeld naar 6,50 euro per uur in het centrum of op Scheveningen. Ook zijn parkeervergunningen en parkeerboetes duurder geworden, én is het aantal plekken waar je moet betalen voor je gestalde auto toegenomen. Zo is betaald parkeren ingevoerd in Vogelwijk Noord, een deel van de Binckhorst, Moerwijk-Oost en in een stuk van Leidschenveen-Ypenburg.

Voor meer, zie link:

www.ad.nl/den-haag/verhoging-van-tari...
voda
0
Lekker bezig, die Hagenezen. :-)

Bij het Paleis van Justitie wil het stadsbestuur de Utrechtsebaan over een lengte 200 meter overkappen. De beraamde kosten van het project zijn in acht jaar tijd opgelopen van 2,5 miljoen naar 38 miljoen euro. © AD

Afgeblazen Hommerson-tunnel moet peperduur stadsparkje op de Utrechtsebaan redden
Het peperdure stadsparkje op de Utrechtsebaan lijkt er nu echt te komen. De gemeente stopt bijna 10 miljoen euro extra in de groene overkapping. Het geld komt van de Scheveningse Hommerson-tunnel, die juist is afgeblazen vanwege de schrikbarend hoge kosten.

Voor meer, zie link:

www.ad.nl/den-haag/afgeblazen-hommers...
74 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
902,16  +2,56  +0,28%  11:27
 Germany40^ 18.541,80 +0,23%
 BEL 20 3.957,20 -1,46%
 Europe50^ 5.013,04 -0,50%
 US30^ 38.974,40 -0,20%
 Nasd100^ 18.028,60 -0,25%
 US500^ 5.172,74 -0,27%
 Japan225^ 38.002,10 -1,11%
 Gold spot 2.310,35 +0,06%
 EUR/USD 1,0729 -0,19%
 WTI 79,40 +0,29%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

BESI +4,67%
ForFarmers +3,08%
INPOST +2,01%
Sif Holding +1,81%
Kendrion +1,67%

Dalers

TKH -3,73%
VIVORYON THER... -2,65%
DSM FIRMENICH AG -1,82%
AMG Critical ... -1,80%
Air France-KLM -1,48%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront