TomTom « Terug naar discussie overzicht

Vrijdag 23 augustus

370 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 | Laatste
Piro P.
0
Even twee vraagjes:
Kan iemand me vertellen hoeveel % aandelen er nog niet in handen van grootaandeelhouders zijn? Zou vast al een keer iemand gepost hebben.
Op welke koers zijn de shorters short gegaan? verplichte melding vanaf 1 november 2012, maar ze zaten er waarschijnlijk al veel eerder in.
[verwijderd]
0
quote:

Piro P. schreef op 25 augustus 2013 11:53:

Even twee vraagjes:
Kan iemand me vertellen hoeveel % aandelen er nog niet in handen van grootaandeelhouders zijn? Zou vast al een keer iemand gepost hebben.
Op welke koers zijn de shorters short gegaan? verplichte melding vanaf 1 november 2012, maar ze zaten er waarschijnlijk al veel eerder in.
1) Kan iemand me vertellen hoeveel % aandelen er nog niet in handen van grootaandeelhouders zijn? Zou vast al een keer iemand gepost hebben.

corporate.tomtom.com/stockquote.cfm?d...


2) Op welke koers zijn de shorters short gegaan? verplichte melding vanaf 1 november 2012, maar ze zaten er waarschijnlijk al veel eerder in.


Klopt dat is lastig in te schatten en niet exact te achterhalen. Persoonlijk denk ik dat ze begin 2012 flink hebben uitgebreidt, maar dit zijn slechts (sterke) vermoedens en heb je eigenlijk niet veel aan.
[verwijderd]
0
quote:

Piro P. schreef op 25 augustus 2013 12:52:

Vinno777 bedankt

Graag gedaan Piro P
bart1805
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 25 augustus 2013 03:04:

[...]

Zit ik ook steeds aan te denken. Men beweert hier dat dat vanwege de zeer grote aandelenomzetten op vooral die eerste spike-dag niet kan.

Om te beginnen: bestaat er tegenwoordig nog iets als die bekende dubbeltelling in de omzet, of corrigeert iex ervoor?

Vervolgens: neem zeg 10 grotere handelaars of actieve beleggingsfondsen die elk met enkele tonnen tot een miljoen euro's spelen (verdeeld over kleinere ordertjes natuurlijk), en per dag meerdere malen in- of uitstappen.
Voeg daar 1000(?) kleinere beleggers aan toe, die elk met bedragen als 2-20 k€ spelen. Dan kom ik al een eind in de richting, zeker met dubbeltelling.

Daar is geen grote opkoper voor nodig... Een TA-signaal en/of een gerucht zijn voldoende.

Dat komt door het relatief korte geheugen van veel beleggers. Er zijn wel eens vaker gekke spikes geweest. Betekende toen niets, maar wie weet.
Volume is wel gecorrigeerd dacht ik.
bart1805
0
quote:

mamaloe schreef op 25 augustus 2013 09:42:

Bart; ik denk dat er meer aan de hand is. Anders zou wat jij beweert, toch ook met andere aandelen kunnen doen, Waarom dan juist met Tomtom!! Waar normaal gesproken hele kleine omzetten zijn.
Er zijn best een aantal algemene stelregels te bepalen welke aandelen beter geschikt zijn voor pump en dump of bash en bug.
- kleine volumes
- lage free float
- ooit heel erg hoog gestaan
- geruchtgevoelig
- veel particuliere beleggers, veel speculanten.

TomTom is te duur om door een gemiddelde particulier gestuurd te worden, tegelijkertijd is het wel een tradersaandeel. Maar er zijn ook in NL aandelen die een gemiddelde particulier wel kan sturen.
boem!
0
quote:

bart1805 schreef op 24 augustus 2013 19:28:

[...]
Bijzonder dit. Ik zeg dat er een gerucht is geweest dat Apple mee zou doen aan een emissie, jij kent dat gerucht niet. Ik geef je een linkje en vervolgens zeg je:
Sorry maar de twee links die zouden moeten aantonen dat apple mee zou hebben willen doen in de emissie toendertijd hebben voor mij hetzelfde onwaarschijnlijkheidsgehalte als in de laatste door mij aangehaalde tekst waarbij analisten ervan uitgingen dat apple de dga's te hulp moest komen om de financiering rond te krijgen voor een eventuele exit.
Ik wil helemaal niet aantonen dat Apple ergens aan mee wilde doen, maar laat je slechts zien dat er zoals ik eerder zei, een gerucht was dat de koers flink hoger zette. In die week is heel wat beleggers een oor aan genaaid. Toeval? Denk je echt dat TT van niets wist? Kwam het ze eigenlijk heel, heel erg goed uit dat de koers de week voor de emissie 40% steeg?

Dan wat je zegt over dat de DGA's geen hulp nodig hebben, maar voldoende vermogen om zelf een exit voor elkaar te krijgen. Toe maar. Welk deel van hun vermogen bestaat uit aandelen TomTom en wat zijn die nog waard na een exit?

Daarnaast heb je een totaal verkeerd idee over het belang dat ze hebben om de koers hoger te jagen. Dat heb je namelijk alleen maar als je er uit wilt stappen.
En shorters de rekening laten betalen? Je weet neem ik aan voldoende van boekhouden om te snappen dat een hogere of lagere koers van TomTom niets doet met het operationele resultaat of het eigen vermogen.

De opties die er zijn:
1) Iemand koopt zich in / is belang aan het uitbreiden
2) Iemand verspreidt een gerucht om op die manier zelf geld te verdienen aan de handel
3) Er komt slecht nieuws aan en dus is het handig om de koers hoger te zetten
4) Er is een deal gelekt die heel erg goed is voor TomTom
5) Shorters die al onder de 0,5 procent zaten kopen terug.
6) Er is (zoals vaker bij TomTom in het verleden) helemaal niets aan de hand, behalve een stel handelaren en particulieren die elkaar het hoofd op hol (laten) jagen.

Waar het om gaat is dat het goed nieuws, slecht nieuws of helemaal niets kan betekenen. Zoals vaker kan het bij jou slechts 1 kant op.
Jij geeft mij twee linkjes waaruit zou moeten blijken, dat Apple mee zou gaan doen met de emissie. ik geef gewoon aan dat dergelijke berichten gelijk de prullebak in kunnen gezien het onwaarschijnlijkheidsgehalte.
Jij geeft aan dat het jou slechts te doen was om aan te tonen dat er een gerucht was. Oke gefeliciteerd! ik heb dit oude doos bericht nu gelezen maar stel vast dat er nog geen 1 promille kans inzat dat dit ook daadwerkelijk zou gebeuren. de uitkomst kennen we. volgende keer misschien een bericht uit de viva?
Dat het tom2 heel goed uitkwam dat de koers omhoogvloog is een gegeven om daar direct uit te concluderen, dat tom2 daar zelf een aandeel in heeft gehad laat ik graag bij jou.jij beweert dat in die week heel veel beleggers een oor aan is genaaid. Ik stel vast dat ik toen gebruik heb gemaakt van mijn uitoefenrechten om de aandelen te kopen tegen 4,16 ofwel een winst van 18%.

jij stelt dat een bedrijf dat niet meer beursgenoteerd is geen waarde meer zou bezitten. Maar buiten deze bijzondere gedachtenkronkel weet iedereen dat de dga's al gecasht hebben bij de ipo. je kan zelfs een hypotheek krijgen op je schip indien je dat wenst maar ga er maar vanuit dat er voldoende vermogen aanwezig is bij dga's om de financiering van een exit zelf te regelen.
Het idee dat notabene Apple daar een rol in zou gaan spelen voor de dga's is werkelijk teveel eer. Tom2 is slechts voor het onderdeel Maps een belangrijke en unieke leverancier voor Apple.

Jij geeft aan dat er geen enkel belang zou zijn bij aandeelhouders om de koers op een hoger niveau te zetten(ik denk dat je dan doelt op de fiscale konsekwenties).
Ik geef er twee: optieuitoefening en niet te vergeten het onderhuidse gevoel bij dga's om degenen die mede verantwoordelijk zijn voor de lage beurskoers daar te treffen waar het het meeste pijn doet.

Uiteraard ben ik op de hoogte van het feit, dat beurskoersen niets doen met de winst die een bedrijf behaalt. de beurskoers is slechts een afspiegeling van wat men verwacht mbt de te behalen winsten in de toekomst.

Ikzelf heb vier mogelijkheden gegeven wat de reden geweest zou kunnen zijn voor deze TWEE spikes in een week.

ik ben blij dat het zover tot je is doorgedrongen dat je naast het niets aan de hand scenario gewoon appeltje eitje geruchtje verspreiden zelf wat kopen en op hogere koersen het stokje overgeven aan anderen om zelf te cashen nu ook een aantal meer plausibele mogelijkheden noemt.

Jij ziet een omzet van 900 mio dit jaar met 850 mio volgend jaar en max 1 miljard in 2016 nog steeds als reeel?
[verwijderd]
0
quote:

bart1805 schreef op 24 augustus 2013 19:28:

[...]
In die week is heel wat beleggers een oor aan genaaid. Toeval? Denk je echt dat TT van niets wist? Kwam het ze eigenlijk heel, heel erg goed uit dat de koers de week voor de emissie 40% steeg?

Bedoel je met "heel wat beleggers" ook jezelf? (niet lullig bedoeld)

Je benoemt een situatie van 4 jaar geleden die HEEL vaak is aangehaald door Observer/BWR/Jerry&Stanislav/KOS en welke namen deze persoon nog meer gehad heeft. KOS heeft trouwens zijn account weer verwijderd net als alle voorgaande namen.

Hoe dan ook, het lijkt bij sommige posters een gevoelige snaar. Heeft TomTom zelf de koers pre-emissie omhoog gejaagd? Of de begeleidende partijen? Daar is geen bewijs van!

Kan het uitkomen van de iPhone app rond diezelfde tijd niet gewoon een toevalligheid zijn? Er zijn doorlopend nieuwtjes en deals, dus ook rond de emissie. Er werd in die periode ook een autodeal (FIAT) gelanceerd. (Zie C, D en E: www.iex.nl/Forum/Upload/2011/5692911.pdf )

Waarom ik denk dat het niet per se TomTom zelf is die de koers opjoeg is de volgende...

Je ziet in dat oude plaatje dat loopt tot en met 2011 een rode periode daarvoor met dagen waarop de AEX 8% per dag (!!) inleverde. Kan bijna niet anders dat hedgefunds toen zwaar geld verdiend hebben, ook bij TomTom. De periode vlak voor de emissie was voor hen misschien gewoon een goed moment om de short posities te sluiten/coveren. De emissie loste bovendien een probleem op (teveel schuld op de balans), terwijl op dat moment de cashflow prima was en er nieuwe deals en producten bekendgemaakt werden. Het kan dus net zo goed geheel buiten TT gelegen hebben.

Sommiggen zien een spike bij geruchten als lucht. Die bekijken de koers misschien wel op zijn kop. Ik zie dat er nog grote short posities zijn, dus een spike omhoog is misschien juist wel de 'normale' koers en de lagere koers een gebrek aan lucht (vacuum) als gevolg van short posities. Het is maar hoe je het bekijkt.
bart1805
0
quote:

*Justin* schreef op 25 augustus 2013 18:35:

[...]

Bedoel je met "heel wat beleggers" ook jezelf? (niet lullig bedoeld)

Je benoemt een situatie van 4 jaar geleden die HEEL vaak is aangehaald door Observer/BWR/Jerry&Stanislav/KOS en welke namen deze persoon nog meer gehad heeft. KOS heeft trouwens zijn account weer verwijderd net als alle voorgaande namen.

Hoe dan ook, het lijkt bij sommige posters een gevoelige snaar. Heeft TomTom zelf de koers pre-emissie omhoog gejaagd? Of de begeleidende partijen? Daar is geen bewijs van!

Kan het uitkomen van de iPhone app rond diezelfde tijd niet gewoon een toevalligheid zijn? Er zijn doorlopend nieuwtjes en deals, dus ook rond de emissie. Er werd in die periode ook een autodeal (FIAT) gelanceerd. (Zie C, D en E: www.iex.nl/Forum/Upload/2011/5692911.pdf )

Waarom ik denk dat het niet per se TomTom zelf is die de koers opjoeg is de volgende...

Je ziet in dat oude plaatje dat loopt tot en met 2011 een rode periode daarvoor met dagen waarop de AEX 8% per dag (!!) inleverde. Kan bijna niet anders dat hedgefunds toen zwaar geld verdiend hebben, ook bij TomTom. De periode vlak voor de emissie was voor hen misschien gewoon een goed moment om de short posities te sluiten/coveren. De emissie loste bovendien een probleem op (teveel schuld op de balans), terwijl op dat moment de cashflow prima was en er nieuwe deals en producten bekendgemaakt werden. Het kan dus net zo goed geheel buiten TT gelegen hebben.

Sommiggen zien een spike bij geruchten als lucht. Die bekijken de koers misschien wel op zijn kop. Ik zie dat er nog grote short posities zijn, dus een spike omhoog is misschien juist wel de 'normale' koers en de lagere koers een gebrek aan lucht (vacuum) als gevolg van short posities. Het is maar hoe je het bekijkt.
Nee, ik was niet een van die beleggers. Ik keek destijds wel met verbazing naar de glijvlucht van TomTom en als velen uiteraard wel eens gedacht what goes down, must come up. Achteraf moet je constateren dat de koersafstraffing terecht was. De resultaten werden dramatisch en de emissie kwam er nog eens bovenop.

Maar hoe kun je het als belegger met enig historisch besef in een discussie die gaat over geruchten die ergens ontstaan en leiden tot een enorme koerssprong het niet hebben over de week voor de emissie van TomTom? Dat anderen het daar ook over hadden geloof ik graag.
Bij een lage koers waren er uiteraard veel meer aandelen nodig geweest om de benodigde opbrengst binnen te halen. En hoe meer aandelen je weg moet zetten, hoe risicovoller een emissie. Dus ja, het kwam TomTom extreem goed uit en toeval bestaat inderdaad. Of dat in deze situatie ook zo was? De mensen die het kunnen weten zwijgen als het graf.
bart1805
0
quote:

martinmartin schreef op 25 augustus 2013 15:53:

[...]

Jij geeft mij twee linkjes waaruit zou moeten blijken, dat Apple mee zou gaan doen met de emissie. ik geef gewoon aan dat dergelijke berichten gelijk de prullebak in kunnen gezien het onwaarschijnlijkheidsgehalte.
Jij geeft aan dat het jou slechts te doen was om aan te tonen dat er een gerucht was. Oke gefeliciteerd! ik heb dit oude doos bericht nu gelezen maar stel vast dat er nog geen 1 promille kans inzat dat dit ook daadwerkelijk zou gebeuren. de uitkomst kennen we. volgende keer misschien een bericht uit de viva?
Dat het tom2 heel goed uitkwam dat de koers omhoogvloog is een gegeven om daar direct uit te concluderen, dat tom2 daar zelf een aandeel in heeft gehad laat ik graag bij jou.jij beweert dat in die week heel veel beleggers een oor aan is genaaid. Ik stel vast dat ik toen gebruik heb gemaakt van mijn uitoefenrechten om de aandelen te kopen tegen 4,16 ofwel een winst van 18%.

jij stelt dat een bedrijf dat niet meer beursgenoteerd is geen waarde meer zou bezitten. Maar buiten deze bijzondere gedachtenkronkel weet iedereen dat de dga's al gecasht hebben bij de ipo. je kan zelfs een hypotheek krijgen op je schip indien je dat wenst maar ga er maar vanuit dat er voldoende vermogen aanwezig is bij dga's om de financiering van een exit zelf te regelen.
Het idee dat notabene Apple daar een rol in zou gaan spelen voor de dga's is werkelijk teveel eer. Tom2 is slechts voor het onderdeel Maps een belangrijke en unieke leverancier voor Apple.

Jij geeft aan dat er geen enkel belang zou zijn bij aandeelhouders om de koers op een hoger niveau te zetten(ik denk dat je dan doelt op de fiscale konsekwenties).
Ik geef er twee: optieuitoefening en niet te vergeten het onderhuidse gevoel bij dga's om degenen die mede verantwoordelijk zijn voor de lage beurskoers daar te treffen waar het het meeste pijn doet.

Uiteraard ben ik op de hoogte van het feit, dat beurskoersen niets doen met de winst die een bedrijf behaalt. de beurskoers is slechts een afspiegeling van wat men verwacht mbt de te behalen winsten in de toekomst.

Ikzelf heb vier mogelijkheden gegeven wat de reden geweest zou kunnen zijn voor deze TWEE spikes in een week.

ik ben blij dat het zover tot je is doorgedrongen dat je naast het niets aan de hand scenario gewoon appeltje eitje geruchtje verspreiden zelf wat kopen en op hogere koersen het stokje overgeven aan anderen om zelf te cashen nu ook een aantal meer plausibele mogelijkheden noemt.

Jij ziet een omzet van 900 mio dit jaar met 850 mio volgend jaar en max 1 miljard in 2016 nog steeds als reeel?

Kun je nou gewoon niet goed lezen of doe je heel erg goed alsof? Deze discussie gaat over geruchten rondom TomTom die de koers hoger zetten. Niet of ik denk dat Apple jaren geleden mee wilde doen aan een emissie. Jij had blijkbaar nog nooit gehoord van het gerucht dat Apple mee wilde doen. Opvallend, aangezien je er toen ook al in zat.

Dan je opmerking over de Viva. Heb je daar je kennis over boekhouden en aandelenhandel vandaan? Hier roepen dat je aanschaf destijds bij de emissie nu 18% rendement heeft opgeleverd is hilarisch. Je houdt geen rekening met de koersdaling van de aandelen die je al bezat agv de emissie, laat staan met de waarde van het claimrecht dat je ook had kunnen verkopen.

En nee, ik stel niet dat een niet beursgenoteerd aandeel geen waarde meer heeft. Maar ik was het wel eens met Den Drijver die een tijd geleden al aangaf dat de cash positie van de DGA's hoogstwaarschijnlijk niet voldoende zou zijn. Daar komt bij dat je je serieus af moet vragen of deze mensen nogmaals een enorm risico willen nemen. Ze zijn al binnen, waarom zou je dat riskeren?

Dan heb je het over een onderhuids gevoel bij de DGA's om diegene die mede verantwoordelijk zijn voor de lage beurskoers te treffen. Wat mij betreft flauwekul, dit zijn geen amateurs of hobbyisten, maar professionals die weten hoe het spel gespeeld wordt.
370 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 mei 2024 17:35
Koers 5,550
Verschil -0,035 (-0,63%)
Hoog 5,625
Laag 5,550
Volume 204.317
Volume gemiddeld 275.665
Volume gisteren 141.944

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront