USG People « Terug naar discussie overzicht

Dinsdag 8 maart

69 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
nr36
0
Randstad labelde 129 merken om
Richard Smit
MarketingMerkensanering

Uitzender verdiende ombouwoperatie terug door sterk te snijden in productiekosten

Amsterdam Nog vijftien merken krijgen dit jaar een blauw of een rood logo.

Dan heeft Randstad in drie jaar tijd 129 labels voor duizenden uitzendvestigingen uit de lucht gehaald en omgebouwd naar het moedermerk of naar Tempo- Team. Inmiddels komt 98% van de omzet van de twee grote merken, en de rest van misschien wel honderd snippermerkjes.

Die megamerkenopruiming — Randstad had na overname van Vedior ineens circa 200 gebruikte merken — is in de crisis voortvarend doorgezet. ‘Gelukkig zijn mijn bazen zo wijs geweest niet op de rem te gaan staan’, zegt Frans Cornelis, die de operatie leidt. ‘De recessie heeft uiteindelijk maar enkele maanden vertraging opgeleverd.

De bestedingen zijn redelijk op peil gebleven.’

Dat de bezem erdoor moest, was meteen duidelijk toen eind 2007 bleek dat Randstad het bijna even grote Vedior wilde kopen. Het verschil kon niet groter zijn: het centraal geleide Randstad met twee hoofdmerken en Vedior, dat 36 pagina’s nodig had om alle merken op te sommen. ‘Het is een bij elkaar geraapte zak met merken’, zegt Cornelis. Van Dactylo in Nederland tot Expectra in Frankrijk, en van Select in Groot-Brittannië tot Sapphire in de Verenigde Staten.

Randstad probeert zo in de eredivisie van merken te komen, die sinds jaar en dag wordt aangevoerd door Coca-Cola. Cornelis kijkt verlekkerd naar twee andere dienstverleners met vergelijkbare budgetten in die lijst: Accenture en Oracle. Eén wereldwijd merk heeft veel voordelen. Het stimuleert kruisverkopen, trekt veel banenzoekers op internet, opent de deur naar dure sponsorplatforms en bespaart massief op campagnemateriaal.

Analisten hadden er aanvankelijk een hard hoofd in. Zulke goede ervaringen had Randstad niet met het integreren van overnames in het begin van deze eeuw. ‘We probeerden te veel tegelijk te doen en ook te veel vanuit Nederland’, zegt Cornelis daarover. ‘Sindsdien hebben we net genoeg kunnen oefenen om deze klus aan te kunnen.

Gelukkig hadden we dit keer heel veel voorbereid.’

Dat was ook wel nodig, want voor Randstad kwamen er in één klap circa 25 markten bij. Vooral in Australië, Zuid-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten. In Australië zijn 26 merken in één keer omgegaan naar Randstad. In Frankrijk wordt Vediorbis Randstad, net als Select in Groot-Brittannië en Spanje. Vedior in België en Portugal werd Tempo-Team en het Duitse Team BS ook. In de ‘brandroom’ hangen ze in Diemen aan de muur: talloze reclamecampagnes die uitleggen dat alleen de naam verandert. Filmpjes waarin het logo van Vedior verknipt wordt tot het beeldmerk van Randstad.

De grote verbouwing is betaald zonder de merkbestedingen — ruim ¤100 mln — aanzienlijk te verhogen. De ombouwkosten van ¤20 mln tot ¤30 mln zijn terugverdiend met scherp gereduceerde productiekosten. Dat leerde Cornelis van Nestlé, Sara Lee en Unilever.

De kosten voor adviseurs, reclamemakers en productie gingen bij Randstad terug van 40% tot 50% van het marketingbudget naar 11%. ‘Lichtbakken kosten bijvoorbeeld ¤6000, maar wij bestellen er zo veel, dat de prijs onder de ¤1000 komt. Dan houd je geld over voor al die ombouwoperaties.’

‘De weerstand tegen het opheffen van merken is reuze meegevallen’, zegt Cornelis. ‘De mensen bij Vedior waren eraan toe. Dat bedrijf was al bezig te snijden in de merken, anders was er geen merkenman als Tex Gunning neergezet.

Die had dat bij Unilever ook gedaan.

Ze merkten dat Randstad ze gewoon voorbij groeide, wat helemaal niet kón in hun filosofie. Uiteindelijk zijn er 70 tot 90 Vediormanagers weggegaan.’

De timing was gunstig. Het grootste deel, de algemene uitzendbedrijven, wisselde in 2009 al van gedaante, voordat de recessie, in de — laatcyclische — uitzendbranche toesloeg. ‘Verder hebben we geleerd dat je niet moet wachten.

Maak meteen duidelijk dat het label verdwijnt en realiseer dat dan ook snel. In een aantal gevallen zijn we toch te voorzichtig geweest.

Ook merkte ik dat er weinig mensen met marketingkennis zijn. Anders dan bij autofabrikanten of banken is dat bij uitzenders niet vanzelfsprekend.’

In Frankrijk bracht Cornelis Vedior slecht nieuws en goed nieuws.

Het merk ging eraf, maar het bedrijf mocht wel de campagne voor Europa ontwikkelen. ‘Ze hadden drie maanden om alles van Randstad te weten te komen. Dat was een gok, maar die heeft goed uitgepakt.

Die campagne is wel drie of vier keer gebruikt. En in Groot- Brittannië realiseerden de zeven overgenomen labels dat ze samen ineens het grootste marketingbudget van het land hadden.’

De beslissing om te schrappen was niet moeilijk voor een trits kleine merken. Cornelis: ‘Veel waren zo klein dat we ze niet eens konden meten. Op merkbekendheid kwam er gewoon nul uit. Bij merken die wel een profiel hadden, is steeds een perceptieschema gemaakt. Daardoor bleek Dactylo beter bij Randstad te passen en Vedior in Nederland en België bij Tempo-Team. Iedereen verwachtte het andersom.’

Er zijn nog specialistische labels over. Verder is niet bekend wat gebeurt met namen als Yacht, Expectra in Frankrijk, Sapphire in de VS en Canada en Fuji-staff in Japan.

Tempo-Team zal niet verdwijnen, zegt Cornelis. ‘Met één merk word je te veel het oude V&D. Je moet niet proberen daarmee alles af te dekken. Met die twee merken kun je 30% tot 35% van de markt optimaal bereiken.’

Het Randstad-merk moet nog groeien, beseft Cornelis. De bekendheid van Adecco en Manpower is beter. ‘Eén wereldmerk bouwen is een hele klus. De fout die veel bedrijven maken, is dat ze de filosofie van Unilever, met twaalf supermerken en ruim zes miljard marketinggeld, loslaten op merken met zeven ton budget. Dat heeft helemaal geen zin als je niet genoeg kracht hebt om boven het maaiveld uit te komen.’

Omlabelen Rood of blauw

2009 Voortvarend van start met 67 merken die omgebouwd worden naar Randstad of Tempo-Team 2010 Vorig jaar werden 47 bedrijven voorzien van het rode of blauwe logo 2011 Voor dit jaar staan er nog 15 rebrandings in de planning

De ‘brandroom’ van Randstad: posters van reclame-uitingen voor Randstad Groep in de verschillende landen waar ze actief is. Foto: Jeroen Oerlemans

SAHR-0310
0
Goedemorgen nr36, fijn dat je weer eens vroeg een dagtopic opent. Wellicht helpt het om er vandaag een groene dag van te maken.
[verwijderd]
0
quote:

SAHR-0310 schreef:

Goedemorgen nr36, fijn dat je weer eens vroeg een dagtopic opent. Wellicht helpt het om er vandaag een groene dag van te maken.
Ik heb al een keer geschreven(meen vrijdag)wat mijn gedachten was,hopelijk krijg ik antwoord van USG want die heb ik gevraagd waarom ik in december toen ik vroeg naar de duitse situatie moest wachten tot 4 maart terwijl men dan op 3 maart met een niet inhoudelijk bericht komt en vervolgens 4 maart helemaal geen feiten geven kan tijdens cijferspresentatie
[verwijderd]
0
quote:

Beurske schreef:

[quote=SAHR-0310]
Goedemorgen nr36, fijn dat je weer eens vroeg een dagtopic opent. Wellicht helpt het om er vandaag een groene dag van te maken.
[/quote]

Ik heb al een keer geschreven(meen vrijdag)wat mijn gedachten was,hopelijk krijg ik antwoord van USG want die heb ik gevraagd waarom ik in december toen ik vroeg naar de duitse situatie moest wachten tot 4 maart terwijl men dan op 3 maart met een niet inhoudelijk bericht komt en vervolgens 4 maart helemaal geen feiten geven kan tijdens cijferspresentatie

Sahr,bovenstaand is antwoord op jouw vraag gisteren...krijg hem niet in dat topic geplaatst vandaar hier geplaatst
[verwijderd]
0
Allgeier was volgens Forbes tijdens de overname een top 10 speler met een omzet in 2007 van 200 miljoen.400 man personeel die 8000 uitzendkrachten uitzonden.

www.forbes.com/feeds/afx/2008/02/21/a...
SAHR-0310
0
Goedemorgen Beurske, ik verwacht niet dat je een concreet antwoord krijgt. Indien wel dan verneem ik het graag. Heb zelf ook wat vragen uitstaan. Verwacht daar ook niet meer dan een algemeen weinig inhoudelijk antwoord.
SAHR-0310
0
Feit blijft overigens dat we alweer een paar weekjes meer dalen dan concullega uitzenders. Op 'groene' dagen herstellen we minder. Neem nu gisteren maar weer. We dalen zo'n 3x meer dan Randstad en Brunel. Zul je zien; vandaag een groene dag en herstellen we weer veel minder.
Tobo
0
Ik weet niet of het mogelijk vrijdag al geplaatst was,Ik weet wel dat Teun ABN vrijdag niet zo positief was over de cijfers. Kan verkeren zij iemand lang geleden al. Hopelijk draagt het bij aan een beter sentiment.

BeurstrendsBeurstrendsUSG groeit sterk in Nederland

4 maart | 11:14

USG PEOPLE(EUR 14,87 - Kopen) rapporteerde goede vierdekwartaalresultaten die in lijn waren met de verwachtingen. Het management geeft aan goed gepositioneerd te zijn voor 2011 en te focussen op verdere groei. De balans is aanzienlijk verbeterd. Voorgesteld wordt een dividend van EUR 0,16 in cash of aandelen.

Dit zijn goede resultaten en we zien verbeteringen op elk gebied. Het meest opvallende was de sterke groei in de Nederlandse activiteiten. Dat betekent dat nu ook de laat-cyclische markt aan het herstellen is. Verder zagen we een verbetering van de brutomarge in het vierde kwartaal en dat impliceert goede winstgevendheid voor de nabije toekomst. Het bedrijf is nog steeds aantrekkelijk gewaardeerd op 13,8x de verwachte winst voor 2011 en 9,7x die van 2012. Dat is goedkoper dan RANDSTAD met 14,6x en 11,6x, Manpower op 22,6x en 15,9x en Adecco op 15,8x en 12,5x. We herhalen ons Kopen-advies.
[verwijderd]
0
Goedemorgen, zo ben nog volop bezig met het carnavalsfeest en lees helaas bijna alleen negatieve berichten die angst verspreiden! Ondanks het feit dat ik de timing van communiceren van het Duitse verhaal door USG opmerkelijk vind evenals het vaag houden van de eventuele gevolgen daarvan.
Maar laten we nu aub geen paniek voetbal gaan spelen maar gewoon afwachten wat de ontwikkelingen zijn. Het kan niet zo zijn dat alleen USG hierdoor mogelijk een bedrag zou moeten betalen, de andere uitzenders zullen het nog meer voelen (maar zover is het nog niet). Het opmerkelijke is wel dat USG nu met de koers (uiteraard) extra omlaag wordt gedrukt terwijl Randstad, Adecco en Brunel niet zakken,

Ik heb nog eens gekeken hoe we staan tov van de collega's Adecco, Brunel en Randstad. In het staatje wat ik regelmatig meezend zoals onderaan in dit berichtje, staan de 4 uitzenders met achteraan de koers van medio juni 2008 (mijn startpunt voor het volgen van de koersontwikkelingen onderling).

Adecco juni 2008 €58,40.
Brunel juni 2008 €16,70.
Randstad juni 2008 €27,58.
USG juni 2008 €14,54. (precies dezelfde koers als die van nu)!!!!


Koers nu:
Adecco €63,45
Brunel €30,62
Randstad €40,04
USG €14,54

Kijk en vergelijk en trek je conclusies, USG STAAT BELACHELIJK LAAG OP EEN KOERS VAN HET BEGIN VAN DE CRISIS!


KOers van USG moet gewoon op niveau Brunel staan, dus kappen met verkopen en angst in de markt praten, de andere uitzenders hebben schijnbaar nergens last van, USG moet eerdaags een keer uitbreken (naar boven wel te verstaan)!!

Fonds Koers Verschil % Bied Laat Bied vol. Laat vol. Open Laag Hoog Slot Cum. vol. Tijd Uw koers
aand. Adecco 63,45 --- --- --- --- --- --- --- --- --- 63,45 --- 07-03-11 58,40
aand. Brunel International 30,62 --- --- 30,50 31,00 193 400 --- --- --- 30,62 --- 07-03-11 16,70
aand. Randstad 40,04 --- --- 39,91 mkt 65 157 --- --- --- 40,04 --- 07-03-11 27,58
aand. USG People 14,54 --- --- 14,54 mkt 170 1.090 --- --- --- 14,54 --- 07-03-11 14,54
[verwijderd]
0
Vandaag weer omhoog, mooi instap moment om extra spotgoedkope aandelen USG te kopen!!!!

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak tot 1 punt hoger


AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX opent dinsdag naar verwachting vlak tot 1 punt hoger, vanwege gestegen beurzen in Azie en een licht lager gesloten Wall Street, zoals was verwacht, zegt fondsmanager Corne van Zeijl van SNS Asset Management.

"Er heerst opluchting op de Aziatische beurzen, met name vanwege een licht gedaalde olieprijs", aldus Van Zeijl.

De fondsmanager ziet voor dinsdag weinig macro-economische cijfers die richting kunnen geven.

"Vanuit het buitenland zijn bedrijfscijfers van Pirelli en Texas Instruments mogelijk van belang", aldus Van Zeijl, die voor de cijfers van Texas Instruments wijst op indicaties voor ontwikkelingen in de semiconductors-markt.

Dinsdag komen uit Duitsland de fabrieksorders over januari. Vanuit de Oeso komt de inflatie over die maand. Beide cijfers verschijnen om 12.00 uur.

Voor de VS staat alleen een aantal kleine gebeurtenissen op de agenda. Om 13.30 uur verschijnt de NFIB Small Business Optimism Index over februari. Daar is geen prognose voor beschikbaar. In januari kwam de index uit op 94,1. De NFIB staat voor National Federation of Independent Business, een organisatie die sinds 1943 de belangen van kleine ondernemingen in de VS behartigt.

De macro-economische agenda bevat voor dinsdag ook een tweetal wekelijks terugkerende en aan consumenten gerelateerde indices.

Om 13.45 uur komen de cijfers van International Council of Shopping Centers (ICSC) tot en met 5 maart naar buiten, met de ontwikkeling van de vergelijkbare winkelverkopen op week- en jaarbasis, exclusief restaurantbezoek en autoverkopen. In de week ervoor daalden de verkopen op weekbasis met 0,5% en op jaarbasis stegen deze met 3,3%.

Om 14.55 uur volgt de Redbook-omzetindex, een andere retail-indicator. Ook deze loopt tot en met 5 maart en geeft een vergelijking op maandbasis en op jaarbasis. In de week ervoor steeg de index op maandbasis 1,6%. Op jaarbasis bedroeg de stijging 2,6%.

De Amsterdamse beurs is maandag met een verlies gesloten in een markt die zich vrijwel geheel liet leiden door de dynamiek in de Arabische wereld, Libie.

De AEX-index sloot maandag 0,5% lager op 366,08 punten. De Midkap zakte op het slot 0,3% naar 643,34 punten. De Smallcap eindigde 0,1% lager op 509,63 punten.

Wall Street is maandag lager gesloten, vanwege de stijgende olieprijs en de voortdurende onrust in Libie.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,7% lager op 12.090,03 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,8% tot 1.310,13 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 1,4% afstond tot 2.745,63 punten.

De Nikkei-225 sloot 0,2% hoger op 10.525,19 punten.

De euro noteert omstreeks 8.00 uur op $1,3968 ten opzichte van de dollar, tegen $1,3978 omstreeks maandag 18.00 uur.


Door Levien de Feijter Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 210, levien.defeijter@dowjones.com


(END) Dow Jones Newswires

[verwijderd]
0
De recruteringsintenties van de Belgische bedrijven voor het tweede kwartaal van 2011 zitten volgens de driemaandelijke tewerkstellingsbarometer van de hrdienstengroep Manpower op hun hoogste niveau sinds het derde kwartaal van 2006. ‘De Belgische werkgevers rapporteren de meest optimistische rekruteringsintenties in West-Europa,’ benadrukt Philippe Lacroix, de gedelegeerd bestuurder van Manpower België-Luxemburg.
[verwijderd]
0
Als je nu naar het orderboekje kijkt zie je dat er bijn niets in de laat staat en de koers snel weer boven de €14,80 kan gaan!

Fonds: aand. USG People
Beurs: Euronext Amsterdam

Laatste Volume Tijd
Laatste 14,54 222 07-03-2011
Verschil 0,00
Bied mkt 75 08:09:41
Laat mkt 1.090 08:09:41
Hoogste ---
Laagste ---
Cum. volume ---
Indicatieve opening 14,45 08:12:09
Open ---
Vorig slot 14,54 07-03-2011
Gemiddelde dagomzet --- 341.839
Bied Laat
Orders Vol. Bied Laat Vol. Orders
1 75 mkt mkt 1.090 2
1 1.000 14,70 14,30 900 1
1 170 14,54 14,35 185 1
1 250 14,51 14,54 13 1
2 305 14,50 14,80 3.500 1
[verwijderd]
0
Vergelijk de grafieken (5 jaar) en trek je conclusie: USG staat zwaar ondergewaardeerd op een koers die totaal niet rijmt met de positieve ontwikkelingen bij USG en de uitzendbranche!!!

Grafiek USG.
Bijlage:
[verwijderd]
0
Je kent me, nog even een positieve herhaling van het positieve bericht van afgelopen vrijdag, vooralsnog zijn we met de koers gezakt, wordt tijd voor de positieve ommekeer!!!

ALMERE (AFN) - Uitzendconcern USG People profiteert volop van het herstel van de arbeidsmarkt. Na de eerdere opleving in het buitenland nemen de opbrengsten nu ook in Nederland toe en die lijn zet de komende maanden door, voorspelde bestuursvoorzitter Rob Zandbergen vrijdag.

,,We zien de groei op alle markten aanhouden. De omzet ligt elke week weer hoger dan in de vorige'', stelde Zandbergen. ,,Het huidige groeitempo van circa 12 procent zet zeker nog een aantal maanden door, maar kan ook versnellen.''

USG, de op drie na grootste uitzender van Europa, profiteert net als branchegenoten van het voorzichtige herstel van de economie. Bedrijven zijn nog altijd onzeker over hun vooruitzichten en nemen daardoor liever tijdelijk personeel aan. Hierdoor boekte USG vorig jaar een nettowinst van 15 miljoen euro, waar in 2009 nog een verlies van 31 miljoen euro werd geïncasseerd.

Flinke opleving

Het moederbedrijf van ketens als Start People en Unique boekte vorig kwartaal voor het eerst in lange tijd ook weer meer omzet in Nederland. Dit kwam door een flinke opleving van de algemene uitzenddiensten. De voor het bedrijf belangrijke vraag naar specialistisch personeel, in administratieve en andere dienstverlenende sectoren, bleef nog achter. ,,Maar ik ben vol vertrouwen dat de groei daar ook gaat komen, waarschijnlijk in het tweede kwartaal van dit jaar'', stelde Zandbergen.

De bezuinigingen van de overheid zorgen volgens het bedrijf voor ,,enige vertraging'' op de Nederlandse markt. Volgens Zandbergen moet dat effect echter niet worden overdreven. ,,Er is bij de overheid geen sprake van enorme groei, maar ook niet van een enorme krimp. We hebben vorig jaar nog een belangrijk overheidscontract gewonnen en komen daardoor misschien wel beter door de bezuinigingen dan sommige concurenten.''

Branchegenoot Randstad zei vorige maand bij de presentatie van de jaarcijfers dat de bezuinigingen duidelijk merkbaar zijn in de Nederlandse markt.

SAHR-0310
0
quote:

Tobo schreef op 8 maart 2011 08:26:

Ik weet niet of het mogelijk vrijdag al geplaatst was,Ik weet wel dat Teun ABN vrijdag niet zo positief was over de cijfers. Kan verkeren zij iemand lang geleden al. Hopelijk draagt het bij aan een beter sentiment.

BeurstrendsBeurstrendsUSG groeit sterk in Nederland

4 maart | 11:14

USG PEOPLE(EUR 14,87 - Kopen) rapporteerde goede vierdekwartaalresultaten die in lijn waren met de verwachtingen. Het management geeft aan goed gepositioneerd te zijn voor 2011 en te focussen op verdere groei. De balans is aanzienlijk verbeterd. Voorgesteld wordt een dividend van EUR 0,16 in cash of aandelen.

Dit zijn goede resultaten en we zien verbeteringen op elk gebied. Het meest opvallende was de sterke groei in de Nederlandse activiteiten. Dat betekent dat nu ook de laat-cyclische markt aan het herstellen is. Verder zagen we een verbetering van de brutomarge in het vierde kwartaal en dat impliceert goede winstgevendheid voor de nabije toekomst. Het bedrijf is nog steeds aantrekkelijk gewaardeerd op 13,8x de verwachte winst voor 2011 en 9,7x die van 2012. Dat is goedkoper dan RANDSTAD met 14,6x en 11,6x, Manpower op 22,6x en 15,9x en Adecco op 15,8x en 12,5x. We herhalen ons Kopen-advies.

Ik heb Teun een mail gestuurd met de vraag hoe het mogelijk is dat zijn 'advies' zo afwijkt van hetgeen de rest van de toko adviseert...
[verwijderd]
0
Kom op, kopen die USG parels!

Fonds Koers Verschil % Bied Laat Bied vol. Laat vol. Open Laag Hoog Slot Cum. vol. Tijd Uw koers
aand. Adecco 63,90 0,45 0,71% --- --- --- --- 63,70 63,70 63,95 63,45 16.288 09:02:44 58,40
aand. Brunel International 30,70 0,08 0,26% 30,56 30,72 100 289 30,55 30,55 30,90 30,62 835 09:16:56 16,70
aand. Randstad 40,09 0,05 0,12% 40,075 40,095 479 148 40,065 39,835 40,155 40,04 55.354 09:17:39 27,58
aand. USG People 14,54 0,00 0,00% 14,54 14,565 100 423 14,56 14,54 14,635 14,54 12.447 09:18:00 14,54
september
0
[verwijderd]
0
quote:

september schreef op 8 maart 2011 09:49:

Morgen allen,wachten is op de grote boze aandeelhouder,die hem de hoogte in schopt.
Denk eerder dat het wachten is op de grote boze aandeelhouder, die van zijn stukjes af wil en hem nog verder naar beneden schopt.
69 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
884,55  +14,28  +1,64%  16:34
 Germany40^ 18.194,50 +1,55%
 BEL 20 3.881,81 +0,62%
 Europe50^ 5.014,95 +1,54%
 US30^ 38.172,63 +0,13%
 Nasd100^ 17.584,28 +0,89%
 US500^ 5.097,79 +1,05%
 Japan225^ 37.998,05 +0,72%
 Gold spot 2.337,91 +0,25%
 EUR/USD 1,0692 -0,35%
 WTI 83,54 -0,25%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,40%
ASMI +8,08%
Alfen N.V. +6,93%
NX FILTRATION +6,62%
ADYEN NV +3,89%

Dalers

SIGNIFY NV -8,51%
Wereldhave -7,05%
IMCD -6,58%
AMG Critical ... -4,82%
BESI -4,67%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront