'Impact corona op ForFarmers onduidelijk'

Gepubliceerd op 1 mei 2020 09:36 | Reacties: 3

ForFarmers (09:42)

5,720 +0,040 (+0,70%)

AMSTERDAM (AFN) - De uiteindelijke impact van de coronacrisis op veevoederbedrijf ForFarmers is onduidelijk. Hoewel de huidige impact beperkt is, veranderen de marktomstandigheden bij klanten wel. Met bijbehorende uitdagingen, zo constateren analisten van KBC Securities vrijdag in een reactie op het handelsbericht van het veevoerbedrijf. De marktvorsers hanteren een hold-advies op het aandeel en een koersdoel van 6 euro.

In zijn kernprocessen ervaart ForFarmers vooralsnog niet al te veel hinder van de coronacrisis, zo benadrukte het in een verklaring. Kijkend naar de eerste helft van dit jaar verwacht ForFarmers een verbetering van het bedrijfsresultaat, al houdt het bedrijf vanwege het rondwarende virus een slag om de arm. Omdat het bedrijf in de huidige crisistijd als vitaal is aangemerkt kan het werk zonder te veel verstoringen doorgaan. Ook de vraag valt daardoor niet opeens weg.

Het aandeel ForFarmers sloot donderdag op 6,08 euro.

3 Posts
suske wiet
0
Nu zal het nog beperkt zijn .
De toekomst is iets anders .Teveel kalveren die gefokt worden ;Afslanking veestapel.Ander manier van voeden .
Export
Jopie1962
0
Ik zag gisteren in een documentaire dat er duizenden varkens geruimd gaan worden omdat het vlees straks toch niet verkocht kan worden, mede omdat de restaurants dichtzitten.
Ook worden er miljoenen kilo's 'friet-aardappelen' doorgedraaid om dezelfde reden.

Verderop in de wereld zitten mensen honger te lijden, vooral omdat er geen handel meer is, want stilgelegd omwille van de Corona-maatregelen. Dit kan voor vele mensen in de 3e-wereldlanden zelfs uiteindelijk de dood tot gevolg hebben.

De Corona-maatregelen zijn straks nog erger dan de kwaal. Maar we hebben dan veel levens gered … hoewel, ondanks al die biljoenen schade, het banenverlies voor de huidige en volgende generatie, zijn er toch al meer dan 233.000 doden !!
Japio_
0
Jopie, je geeft er jouw eigen draai aan.

In de VS worden varkens geruimd omdat 20% van de slachthuizen stilliggen door corona.
Friet aardappelen zijn een ander verhaal, daarvan zal een deel tot veevoer worden verwerkt en een deel zal worden vergist, vooral Aviko heeft het moeilijk.
Er sterven deze week meer mensen aan honger dan corona slachtoffers heeft gemaakt, daar zal corona niets aan veranderen.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.