Beleggers op Wall Street terughoudend door spanningen

Gepubliceerd op 1 juni 2020 15:42 | Reacties: 3

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met kleine verliezen geopend. Beleggers op Wall Street zijn terughoudend door de oplopende spanningen tussen Washington en Peking over Hongkong en de gewelddadige protesten in de Verenigde Staten tegen politiegeweld.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,6 procent lager op 25.237 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 0,4 procent omlaag naar 3033 punten en techbeurs Nasdaq zakte 0,2 procent tot 9477 punten.

China zou de import van verschillende Amerikaanse landbouwproducten hebben stilgelegd. Diverse bedrijven hebben van Peking te horen gekregen dat ze voorlopig geen aankopen meer moeten doen, schrijft persbureau Bloomberg. De inkooppauze wordt gezien als een teken dat het moeizaam bereikte fase 1-handelsakkoord, dat de VS en China in januari ondertekenden, onder druk staat. Overigens heeft president Donald Trump de handelsdeal met China vooralsnog intact gelaten, wat enige steun aan het sentiment biedt.

Coty

Door de hele VS vinden daarnaast al dagen gewelddadige protesten en rellen plaats naar aanleiding van de dood van de ongewapende zwarte man George Floyd in Minneapolis na zijn hardhandige arrestatie door de politie. Winkelketens als Target (min 2,2 procent) en Walmart (min 0,5 procent) hebben vestigingen gesloten, terwijl Amazon (plus 0,6 procent) minder bezorgingen doet in verband met plunderingen, geweld en brandstichtingen.

Verder staat cosmeticaproducent Coty in de schijnwerpers na de benoeming van een nieuwe topman en de afronding van een investering door KKR. Het aandeel zat in de eerste handelsminuten bijna 10 procent in de lift. Farmaceut Pfizer ging op zijn beurt 7 procent omlaag door tegenvallende testresultaten met een middel tegen borstkanker.

3 Posts
TW82
0
Beurzen stonden kort na dit bericht al weer in het groen. Al wordt de halve aarde verwoest door een enorme komeet, dan nog gaan de beurzen omhoog op het moment.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.