Bodemonderzoeker Fugro voert omzet op

Gepubliceerd op 1 augustus 2018 07:32 | Reacties: 2

Fugro (17:39)

7,700 -0,714 (-8,49%)

LEIDSCHENDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro heeft in de eerste helft van dit jaar een hogere omzet in de boeken gezet. Het bedrijf profiteerde van groei bij zijn diensten aan de offshore windsector, infrastructuur- en gebouwenmarkt en van het geleidelijke herstel in de olie- en gasindustrie.

De totale omzet ging met 3 procent omhoog tot 797,4 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder. Autonoom dus exclusief de effecten van wisselkoersen, overnames en desinvesteringen steeg de omzet met 16,6 procent. Voor heel 2018 rekent het bedrijf op omzetgroei op eigen kracht. Het bedrijfsresultaat (ebitda) exclusief bijzondere posten klom naar 56,7 miljoen euro, van 46,6 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2017.

Bij de divisie Marine, de grootste van het bedrijf, ging de vergelijkbare omzet met ruim 26 procent omhoog tot 503,1 miljoen euro. Bij het onderdeel Land was de autonome omzetgroei nagenoeg gelijk en bedroegen de opbrengsten 231 miljoen euro. Bij het samenwerkingsverband Geoscience kwam de omzet uit op 63,3 miljoen euro.

Winstmarge

De orderportefeuille voor de komende twaalf maanden staat op 943 miljoen euro. Fugro kondigde aan in november met een strategische update te komen.

De operationele winstmarge kwam uit op 0,5 procent, van een negatieve marge van 3,3 procent een jaar eerder. Dat is te danken aan de stijgende omzet en kostenbesparingen die Fugro heeft doorgevoerd. Voor het gehele jaar rekent het bedrijf op een ,,marginaal'' positieve marge.

Topman Øystein Løseth verklaarde in een toelichting dat olie- en gasbedrijven hun investeringen opvoeren om aan de vraag in de toekomst te voldoen. Het bedrijf werkt nog aan contracten met lage marges die tijdens het dieptepunt van de markt werden afgesloten. Fugro ziet wat prijsherstel, maar er is nog steeds veel concurrentie en overaanbod, waardoor de prijzen onder druk staan.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.