Fitch ziet toenemend risico bij Nederlandse banken

Gepubliceerd op 2 april 2020 09:11 | Reacties: 10

PARIJS (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch waarschuwt dat de coronacrisis nadelige gevolgen kan hebben voor de kredietwaardigheid van Nederlandse banken. Vooral over ING, Rabobank en NIBC is de firma somberder, aangezien die banken veel kredieten hebben uitstaan in sectoren die sterk conjunctuurgevoelig zijn.

Fitch heeft de kredietrating van ING (A+) op credit watch negative gezet. Dat betekent dat een kans op een verlaging op korte termijn groot wordt geacht. Dat geldt ook voor het kredietoordeel over Rabobank (AA-), en dat over NIBC (BBB).

ABN AMRO (A+) en Volksbank (A-) lijken volgens Fitch beter voorbereid op een crisis, mede dankzij een groot aandeel hypotheken met een beperkt risico in hun kredietportefeuilles. Het ratingvooruitzicht voor beide banken is desondanks omlaag gezet van neutraal naar negatief. Dat kan leiden tot een verlaging op korte tot middellange termijn.

Ook bij vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen (BBB+) ziet Fitch risico's op de korte tot middellange termijn. Daarom is ook daar het vooruitzicht voor de rating verlaagd van neutraal naar negatief.

12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
barondehuile
0
Open deur intrappen; is natuurlijk geen nieuws meer. Overigens een paar dagen geleden dat kaspositie ING nog goed was en nu komen dit soort sukkels met iets van mijn schoonmoeder ook kan bedenken (sorry Ma, met alle respect).
suske wiet
0
Putschrijvert
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 2 april 2020 09:24:


het is weer kan . mogelijk , misschien , verwachting etc etc etc .

Dit soort adviezen lopen echt altijd achter de feiten aan. En houden vaak tien slagen om de arm.
Boerenverstand
0
quote:

Happy schreef op 2 april 2020 09:19:


Ja, lekker scoren zo.


Idd, mijn eigen kredietbeoordelaar 'gezond verstand' zegt dat NL banken vanwege de oplopende rentes een mooi opwaarts potentieel KUNNEN laten zien.
;);)
PJMB1
0
Ja wat een tijds verspilling. Dit soort adviezen kan iedereen momenteel wel in een paar seconden bedenken. Kunnen al de zogenaamde deskundigen niet iets nuttigs gaan doen: helpen in de gezondheidszorg of karretjes schoonmaken en uitdelen bij supermarkten of helpen met huisvuil ophalen?
suske wiet
0
Het zijn de ratingbureaus dit mee geholpen hebben aan de crisis in 2008
Er is niks verandert
LEEF!
0
het zwaard
1
Nu met z'n allen de andere kant uitkijken, dan maar? Maak je dezelfde fout als destijds in 2008 toen de ratingsbureaus dit ook deden. Ratingsbureaus zijn en blijven de kanaries in de koolmijn.
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.