Rechter geeft PostNL gelijk in slepende zaak om partijenpost

Gepubliceerd op 2 juni 2020 17:12 | Reacties: 6

PostNL (17:35)

1,959 +0,012 (+0,59%)

DEN HAAG (AFN) - Post- en pakketbedrijf PostNL heeft in hoger beroep een overwinning behaald in een jarenlange juridische strijd met de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Die toezichthouder begon in 2015 een zaak tegen PostNL omdat die concurrerende postvervoerders zou benadelen met zijn tarieven voor partijenpost. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vond dat daar onvoldoende bewijs voor was.

Die uitspraak van hoogste rechter op het gebied van het economisch bestuursrecht betekent dat de ACM ten onrechte een last onder dwangsom heeft opgelegd aan PostNL. Eerder kreeg de marktwaakhond nog wel gelijk van de rechtbank in Rotterdam, maar PostNL ging in beroep. Tegen de uitspraak van het CBb is geen beroep meer mogelijk.

De zaak ging over partijenpost, oftewel grote hoeveelheden post, die PostNL in sorteercentra verzorgde voor grote zakelijke postverzenders en andere postvervoerders. Enkele postvervoerders hadden geklaagd over hogere tarieven voor de verwerking van post met verschillende afzenders, vergeleken met post met dezelfde afzender. Daarmee zou PostNL de non-discriminatieverplichting uit de Postwet 2009 hebben overtreden. Deze wet geldt inmiddels niet meer, maar vanwege de lange juridische procedures is er nu pas een einduitspraak in deze zaak.

6 Posts
kenner66
0
ACM opdoeken achterhaalde organisatie niet meer van deze tijd. PostNL heeft concurrentie genoeg om zijn diensten scherp in de markt te moeten zetten anders doen ze niet mee in de opdrachten.
Damokless
2
En nu neem ik aan schadevergoeding voor verplicht aanpassen prijzen en kosten van hele procedure? O nee, is de ACM hé... Triest weer dit, jaren procederen en verplicht dienstverlening aanpassen terwijl het dus gewoon klopte
Erik9400
0
De ACM moet nu iets nieuws bedenken... Postnl straffen omdat postzegels scheef geplakt zijn? Wat een grap
Robin C
0
Plakken met speeksel mag alvast niet meer, waarschijnlijk wel nog met mondmasker :-)
En de postzegel moet 1.5m verwijderd zijn van de brief.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.