Verslechtering bij Pensioenfonds PostNL

Gepubliceerd op 3 mei 2018 10:47 | Reacties: 3 | Onderwerpen: Pensioen  pensioenfondsen 

PostNL (10:54)

2,574 -0,099 (-3,70%)

GRONINGEN (AFN) - Pensioenfonds PostNL is er in het eerste kwartaal van dit jaar wat minder goed voor komen te staan. De zogeheten actuele dekkingsgraad daalde van 115,8 procent per eind december naar 114,7 procent per eind maart.

De graadmeter laat zien in hoeverre een fonds aan zijn verplichtingen kan voldoen en is bijvoorbeeld belangrijk bij beslissingen over eventuele kortingen of de mogelijkheid tot indexeren.

Pensioenfonds PostNL is verantwoordelijk voor het pensioen van alle werknemers en oud-medewerkers van PostNL. Het fonds heeft ongeveer 96.000 deelnemers.

3 Posts
briljantje
0
Wat een waardeloze kop boven dit bericht.
Moet zijn: Kleine teruggang bij pensioenfonds PostNL.
Dit fonds heeft een dekkingsgraad waar ABP, PGGM etc alleen maar van kunnen dromen. Moet de koers van PostNL soms wat naar beneden gepraat/geluld? (excusez le mot!)
JeanJ
0
#briljantje: Volstrekt mee eens, dit is gewoon een vorm van imbeciele berichtgeving! Even nagegaan wat de meest recente dekkingsgraden zijn van de pensioenfondsen van ABP en PGGM. ABP stond per eind maart 2018 op 103,0% en PGGM stond per eind maart op 99,8%. Het kan ook beter natuurlijk, het Shell pensioenfonds stond per eind februari 2018 op 130,0%. Uit die ruif is het dus voorlopig goed eten!
Tartessos
0
Wat een ontzettend Telegraaf bericht.
Aandacht trekken op een negatieve manier om vervolgens erachter te komen dat het helemaal nergens over gaat.
Bagger journalistiek.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.