Reisreus TUI sluit deal over probleemtoestel 737 MAX

Gepubliceerd op 3 juni 2020 07:37 | Reacties: 5

BERLIJN (AFN) - Reisgigant TUI en vliegtuigbouwer Boeing hebben een uitgebreid pakket maatregelen afgesproken om de gevolgen van het aan de grond zetten van probleemtoestel 737 MAX te compenseren.

De concrete details zijn vertrouwelijk. Maar TUI krijgt een vergoeding die een aanzienlijk deel van de schade dekt en kredieten voor toekomstige bestellingen. Dat wordt over een periode van twee jaar gerealiseerd. Verder is het leveringsschema van 61 737 MAX-toestellen herzien. Daardoor wordt de oorspronkelijke planning met een aantal jaren vertraagd. Dat geeft TUI financiële ruimte in de nasleep van de coronacrisis.

De 737 MAX wordt sinds vorig jaar wereldwijd om veiligheidsredenen aan de grond gehouden na twee dodelijke crashes in korte tijd. Boeing werkt met luchtvaartautoriteiten aan een oplossing, maar zolang die er niet is blijven toestellen aan de grond. Ook de productie van de toestellen ligt stil.

6 Posts
Joenie
1
Van mijn leven niet dat ik nog in die toestellen stap! Dat is gewoon een maandagmorgen-model..
Jopie1962
0
quote:

Joenie schreef op 3 juni 2020 08:19:


Van mijn leven niet dat ik nog in die toestellen stap! Dat is gewoon een maandagmorgen-model..


Dat is jouw auto ook, en toch rij je er 120 km/uur mee!
geobeo
0
quote:

Jopie1962 schreef op 3 juni 2020 08:21:


[...]

Dat is jouw auto ook, en toch rij je er 120 km/uur mee!


Ja, want auto's sturen zichzelf vol automatisch tegen bomen aan zonder dat je kunt ingrijpen als bestuurder. Maar natuurlijk.


Want dat is waar we het over hebben als we het over de fouten van dit vliegtuig hebben.
k2es
0
Boeing heeft hiermee veel krediet en orders verspeelt, dat gaat voor een groot deel naar Airbus, van de laatste moet je dus aandelen kopen (staan nu op 66, voor corona stonden ze op op 139) .
k2es
0
Boeing heeft veel krediet verspeelt met de 737MAX-affaire, veel toekomstige orders zullen dus naar met name Airbus gaan (staat nu op 66, voor corona op 139), aandelen Airbus zijn nu zeer interessanr.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.