Deens pensioenfonds stapt uit Shell

Gepubliceerd op 3 september 2019 17:30 | Reacties: 16 | Onderwerpen: Pensioen  pensioenfondsen 

Royal Dutch Shell A (28 sep)

11,224 +0,096 (+0,86%)

KOPENHAGEN (AFN) - Het Deense pensioenfonds MP Pension verkoopt zijn aandelen in tien grote oliereuzen, waaronder Shell, BP en Chevron. De desinvestering volgt omdat de belangen "niet verenigbaar zijn met het klimaatakkoord van Parijs", aldus een verklaring.

MP Pension heeft meer dan 130.000 leden, die vooral werkzaam zijn in de publieke sector en op universiteiten en met academische graden in de publieke sector. Het verkocht vorig jaar zijn belangen in kolen- en teerzanden en analyseert sindsdien welke oliemaatschappijen zijn strategie voor de lange termijn heeft gekoppeld aan het akkoord uit Parijs.

Tegen het einde van 2020 moeten daarom meer dan 1000 oliemaatschappijen worden beoordeeld. MP Pension richtte zich daarom eerst op de tien grootste ter wereld. Het totale belang van MP Pension in deze groep, die naast bovengenoemde drie ook ExxonMobil, PetroChina, Rosneft, Sinopec, Total, Petrobras en Equinor omvat, heeft een waarde van omgerekend bijna 90 miljoen euro.

17 Posts
Geldboertje0205
0
Dat noem ik nog eens daad bij het woord nemen, Nederlanders willen uitdragen dat men zo goed bezig is en lopen voorop als vaandeldrager, maar driekwart van de regering zit in Shell en Esso, de Heer Rutte weet exact, hoe je list en bedrog gedoseerd moet toedienen/ gebruiken, want het verdwijnt allemaal met een sissertje, het was bij ons niet bekend is in de geschiedenis van politiek Nederland een hedendaagse uitdrukking geworden.
Ronald Engels
0
Man-made CO2 Global Warming is Bedrog!

Het wordt koud de komende winters met zeker enkele Elfstedentochten de komende 5 jaren, oorzaak huidige dode zon/geen zonnevlekken/geen zonnewind en dus maximale kosmische straling nuclei bombardementen en dit geeft samen met vulkaan uitbarstingen AEROSOLS, maximale wolkendeken wereldwijd, ruwweg 4 % meer wolkendek van gemiddeld normaal bij actieve Zon en dus gewoon helaas afkoeling Planeet Aarde.

Longterm zit planeet aarde in een longterm afkoeling en dit conform de complexe Milankovitch Cycles, enzv.

Haal je schaatsen maar uit het vet en begin je training voor de komende Elfstedentochten en vooral koop thermokleding voor bescherming tijdens de komende shortterm 4 à 5 kouder dan normale winters.

M.v.g.
dasokwat
2
Dat mag je heel niet zeggen man.
Hoe kunnen we anders de belasting verhogen, en het volk in de kneep houden.

Alles moet worden afgedragen, (al was het maar voor de toekomst van jullie kinderen), en je krijgt alleen nog een klein beetje zakgeld iedere maand.
Dat is het ideale linkse paradijs, iedereen gelijk, iedereen arm !!
dasokwat
0
"Werkzaam op universiteiten met academische graden"

Er bestaan geen linksere figuren dan zulke professors, ik zou bijna zeggen , ze hebben die klimaat-onzin zelf uitgevonden.
Maar niet janken als er geen rendement gemaakt wordt , en het pensioen straks minder wordt, want dan zal Trump wel weer de schuld krijgen
Bangizwe
0
Ronald: Die zonnevlekken dat zorgt voor een verschil van 0,2 graden. Terwijl dat het al meer dan 1 graad is opgewarmd. Het aantal vlekken ligt al op bijna nul van begin 2018. Dit zal de reden zijn dat we dit jaar niet opnieuw een warmte record breken. Zoals de 4 of 5 vorige jaren. Maar de verwachtingen zijn dat het aantal zonnevlekken weer terug zal gaan stijgen. En dan is er weer 0,2 % extra warmte dat de oceanen kunnen absorberen. Bakken en braden gaan we doen.
Bangizwe
0
Dit jaar is eigenlijk het koude jaar, en misschien volgend jaar nog een beetje. Daarna zal de temperatuur stijl omhoog gaan. Die elfstedentocht zal dit jaar moeten gebeuren, of je kan het vergeten.
dasokwat
0
En wat zou de relatie zijn tussen de zonnevlekken en de CO2 uitstoot ????

De zonnevlekken zijn een cyclus van 9 jaar, gedurende zeer lange tijd
holenbeer
0
quote:

Ronald Engels schreef op 3 september 2019 18:47:


Man-made CO2 Global Warming is Bedrog!

Het wordt koud de komende winters met zeker enkele Elfstedentochten de komende 5 jaren, oorzaak huidige dode zon/geen zonnevlekken/geen zonnewind en dus maximale kosmische straling nuclei bombardementen en dit geeft samen met vulkaan uitbarstingen AEROSOLS, maximale wolkendeken wereldwijd, ruwweg 4 % meer wolkendek van gemiddeld normaal bij actieve Zon en dus gewoon helaas afkoeling Planeet Aarde.

Longterm zit planeet aarde in een longterm afkoeling en dit conform de complexe Milankovitch Cycles, enzv.

Haal je schaatsen maar uit het vet en begin je training voor de komende Elfstedentochten en vooral koop thermokleding voor bescherming tijdens de komende shortterm 4 à 5 kouder dan normale winters.

M.v.g.

En het weer over een maand? Dat moet je dan toch ook makkelijk kunnen voorspellen?
En wie gaat die Elfstedentochten winnen?
Of nog liever, de beurskoersen van over een jaar.
Ronald Engels
0
Bangizwe,

Ik spreek over de invloed van Cosmic Rays Cloud Seeding dat het wolkendek ruwweg -4 % à +4 % doet verminderen of doet toenemen.
Dit is zeer serieuze wetenschap die Klimaatwetenschappers voorlopig blijven ontkennen, echter het is wel serieuze wetenschap, die zich nu dagelijks bewijst. Zie de periodes 1963, 1975/1976. 1985/1986 en 1997, allen zeer koude winters met Elftedentochten, oorzaak in al deze jaren dode zon en maximale kosmische straling nuclei bombardementen en maximale bewezen sterke toename wolkendeken over heel planeet aarde.

Ik blijf erbij en denk zeker te weten, dat het koud wordt in alle shortterm komende winters en longterm conform de Milankovitch Cycles.

De natuur-onze Zon zal dit automatisch bewijzen, de komende jaren/eeuwen.

De meer of minder activiteit van onze almachtige Zon conform zijn 11-jarige/22-jarige en 200/400 jarige en 110.000 jarige cycli, enzv., bepaalt met zekerheid voor 99.5 % of onze planeet Aarde opwarmt/afkoelt of in een longterm glaciale periode terecht komt.

12.000 jaar geleden was een glaciale periode die 90.000 jaar geduurt had, 8.000 jaar geleden was het hoogtepunt van de laatste maximale opwarming met 2 graden celcius warmer als nu in 2018/2019 met toenmalige TSI van 1370 à 1372 Watt/M2, de komende jaren hebben we dode zon afkoeling en longterm over vermoedelijk 1.000 jaar gaan we weer naar een longterm glaciale periode die ruwweg 90.000 jaar duurt, dit conform de verschillende Milankovitch Cycles, zeker weten.

Overigens ik praat nooit in graden celcius maar altijd in meer of minder TSI, Total Solar Irradiance variaties, dit betekent voor de 11-jarige/22-jarige zonne-activiteits cyclus ruwweg + of min 1.5 Watt/M2 meer of minder TSI en tevens voor de kosmische stralings nuclei variatie cyclus + of - 2.0 Watt/M2 meer of minder TSI.

In januarie 2018 was de TSI 1361.5 Watt/M2 en de komende jaren daalt de TSI naar 1358 Watt/M2 en de komende 25 jaar daalt de TSI met vrij grote zekerheid naar 1356 Watt/M2, gedeeltelijk veroorzaakt door de grotere afstand Aarde/Zon met 2 miljoen km meer, dit conform de Milankovitch Cycles.

Natuurlijk zorgen meer mensen en dieren op planeet aarde, nu 7.8 miljard mensen, voor meer opwarming en vervuiling van planeet aarde, echter dit is een effect van maximaal 0.5 % meer t.o.v. de zonne-activiteit van onze Zon en daardoor kosmische stralings variaties uit ons Melkweg Sterrenstelsel en daardoor de wolkendeken variaties in onze lagere atmosfeer van + of - 4 %.

Ik ben overtuigt, dat de theorien van de Profesoren Herik en Jacob Svensmark uit Kopenhagen Denemarken zeer correct en zeer juist zijn, met als zeker gevolg dat het shortterm koud wordt in de komende 4 à 5 winters en mogelijk nog aanzienlijk langer, b.v. 25 jaar langer.

Helaas schijnen velen er van overtuigt te zijn dat we in een longterm onbeheersbare Global Warming Periode zitten, met als zogenaamde oorzaak 0.0415 vol. %, en nog langzaam stijgend, CO2 broeikasgas, 0.0415 vol. % CO2 op 100 vol. % broeikasgassen in onze lagere atmosfeer.

Te belachelijk voor woorden deze totaal niet te bewijzen CO2 planeet aarde opwarmings-wetenschap.

Iedereen is vrij te geloven wat hij wilt en daarvan de zware klimaat en energie-transitie rekening te betalen, het zal mij in principe een zorg zijn hoe dom onze politiek onze bezittingen gaan verkwanselen aan een zogenaamde totaal zinloze dwaze klimaat politiek, gebaseerd op onbewezen wetenschap, dus bedrog wetenschap.

Het zal mijn tijd wel duren, ook mijn kinderen en kennissen en familie, zij die de rekening moeten betalen, zijn totaal ongeinteresseert in eerlijke klimaat wetenschap en in hun toekomst!

M.v.g.
Ronald Engels
0
Holenbeer,

Ruwweg tot en met 18 à 19 september wordt het aanzienlijk kouder als gemiddeld normaal in de UK, Nederland en noord-west Europa en verbazingwekkend genoeg ook nu (lente/zomer)in Australie/Tasmanie en Nieuw-Zeeland en is de eerste zeer ongebruikelijk vroege sneeuwval op komst in de Alpen-Zwitserland/Oostenrijk, volg het maar de komende weken, je zult zien dat wat ik zeg en denk en onderzocht heb correct is, ook al onze oppervlakte wateren oceanen koelen nu reeds ongeveer sinds 2016 "1 graad celcius" af van gemiddeld normaal met minder hurricanes en zeker zware tot gevolg nog dit seizoen, ondanks nu "Dorrian", die de Atlantische Oceaan oppervlakte water ook verder doet afkoelen.

Wat het KNMI weet en veel meer, kan iedereen die eerlijk geintereseerd is ook weten, alle kennis is te vinden op de vele klimaat en weer sites op het Internet, en zeker weten de meeste zijn geen fake gemanipuleerd nieuws, waar ik persoonlijk sterke eigenbelang twijfels heb over de waarheid van ons Nederlands (de Bilt) en Belgisch (Ukkel) KNMI.

Succes, M.v.g.
holenbeer
0
quote:

Ronald Engels schreef op 3 september 2019 20:36:


Holenbeer,

Ruwweg tot en met 18 à 19 september wordt het aanzienlijk kouder als gemiddeld normaal in de UK, Nederland en noord-west Europa en verbazingwekkend genoeg ook nu (lente/zomer)in Australie/Tasmanie en Nieuw-Zeeland en is de eerste zeer ongebruikelijk vroege sneeuwval op komst in de Alpen-Zwitserland/Oostenrijk, volg het maar de komende weken, je zult zien dat wat ik zeg en denk en onderzocht heb correct is, ook al onze oppervlakte wateren oceanen koelen nu reeds ongeveer sinds 2016 "1 graad celcius" af van gemiddeld normaal met minder hurricanes en zeker zware tot gevolg nog dit seizoen, ondanks nu "Dorrian", die de Atlantische Oceaan oppervlakte water ook verder doet afkoelen.

Wat het KNMI weet en veel meer, kan iedereen die eerlijk geintereseerd is ook weten, alle kennis is te vinden op de vele klimaat en weer sites op het Internet, en zeker weten de meeste zijn geen fake gemanipuleerd nieuws, waar ik persoonlijk sterke eigenbelang twijfels heb over de waarheid van ons Nederlands (de Bilt) en Belgisch (Ukkel) KNMI.

Succes, M.v.g.

Dank je! Ik zal het tot 18 sep in de gaten houden, en de komende jaren de 11 stedentochten. Dat van de beurskoersen was maar een grapje ;-)
FlashHenk
0
quote:

Ronald Engels schreef op 3 september 2019 18:47:


Man-made CO2 Global Warming is Bedrog!

Het wordt koud de komende winters met zeker enkele Elfstedentochten de komende 5 jaren, oorzaak huidige dode zon/geen zonnevlekken/geen zonnewind en dus maximale kosmische straling nuclei bombardementen en dit geeft samen met vulkaan uitbarstingen AEROSOLS, maximale wolkendeken wereldwijd, ruwweg 4 % meer wolkendek van gemiddeld normaal bij actieve Zon en dus gewoon helaas afkoeling Planeet Aarde.

Longterm zit planeet aarde in een longterm afkoeling en dit conform de complexe Milankovitch Cycles, enzv.

Haal je schaatsen maar uit het vet en begin je training voor de komende Elfstedentochten en vooral koop thermokleding voor bescherming tijdens de komende shortterm 4 à 5 kouder dan normale winters.

M.v.g.


Nee

M.v.g.
Ronald Engels
0
FlashHenk,

Als je wellicht in het centrum Amsterdam woont, heb je shortterm waarschijnlijk geen extra thermokleding en schaatsen nodig, aangezien alle Amsterdammers en al hun huisdieren individueel en al hun apparatuur/auto`s/zonnepanelen/enzv. zeer veel warmte produceren, wegens energie en voedsel productie en consumptie en al deze energie/voedsel productie en consumptie wordt ruwweg voor 60 à 65 % omgezet in stralingswarmte en afgegeven aan de omgeving, dus logisch, dat in het centrum Amsterdam de omgevings-temperaturen altijd zomer en winter vele graden hoger liggen dan bijvoorbeeld op het platteland van Friesland.

Dus Amsterdam en alle grote steden zijn door overbevolking altijd oververhit, wat reeds bekend was in het Rapport van de Club van Rome in 1972, zij spraken over warmtevervuiling, milieuvervuiling en grondstoffen misbruik en gebrek.

Het CO2 verhaal kwam in hun Club van Rome Rapport totaal niet voor als zijnde een probleem. Ook ik denk meer CO2 in onze atmosfeer is beter voor een groenere voedsel rijkere planeet en voor betere waterverdeling via al het groen over onze planeet aarde.

Als Amsterdam iets wil bijdragen aan minder Global Warming, zou men kunnen beginnen om heel Amsterdam en al zijn huizen/wegen/apparatuur, enzv. wit te schilderen, terug naar het witte pakken en fietsenplan van Roel van Duyn uit het verleden.

Succes, M.v.g.
Charlemagne
0
1000 oliemaatschappijen moeten worden beoordeeld ( 1000!!!) en dan een luttel - op het geheel volkomen te verwaarlozen - bedrag van 90 miljoen terug trekken, dan ben je lekker bezig, wat een mrngnk.... en wat kost dat 1000 bedrijven beoordelen, als je er toch niet in wil beleggen.... worden ze daar straks ook gekort? Zou me niets verbazen met zo'n beleid....
17 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.