Economen voorzien opnieuw miljoenen nieuwe steunaanvragen VS

Gepubliceerd op 4 april 2020 11:36 | Reacties: 20 | Onderwerpen: Verenigde Staten 

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten zal door de coronacrisis ook deze week in de miljoenen lopen. In doorsnee verwachten economen gepeild door Bloomberg dat 5 miljoen Amerikanen een steunaanvraag doen.

De verwachting ligt onder het record aan steunaanvragen dat het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag bekendmaakte. In de voorgaande week wendde een ongeëvenaard aantal van 6,6 miljoen Amerikanen zich tot de overheid voor een uitkering. Toch zouden 5 miljoen aanvragen het op één na hoogste aantal zijn dat ooit is gemeten sinds de overheid deze gegevens bijhoudt.

Bij 15 miljoen steunaanvragen in drie weken tijd stevent 's werelds grootste economie naar alle waarschijnlijkheid af op 10 procent werkloosheid in april. In maart liep de werkloosheid al bijna met een procentpunt op tot 4,4 procent.

In Europa kan de werkloosheid naar 10 tot 20 procent oplopen, denken economen bij Deutsche Bank. Dat zijn niveaus die voor het laatst tijdens de grootste economische depressie van de twintigste eeuw (in de jaren 30) werden gemeten. De aanwijzingen dat het die kant op gaat zijn aanwezig. Het aantal nieuwe uitkeringsaanvragen in het Verenigd Koninkrijk en Spanje liet onlangs net als in de VS een explosieve groei zien.

43 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
drooglegging
0
Wat te denken van onze TOZO regeling.
Zit je met zijn tweeen op een adres, beide ZZP-er, dus samengesteld wonen=2x1500 euro per maand, 3 maanden lang.

Er zijn genoeg ZZP-ers die amper 1500 euro omzet per maand doen, moeten we daar moeilijk over doen? natuurlijk niet! ook hier stroomt het geld zo weer terug in onze beschadigde economie.
asti
0

'Geef jouw geld maar aan mij, dan zorg ik dat het zo weer de economie instroomt.'

...

Ook op het gebied van economie heb je zo te zien geniale inzichten.
Insurer82
0
End of days dat is een interessant artikel en relativerend rekenen moet ook, alleen dat gaat puur over doden en niet over de gevolgschade van mensen die ernstig ziek raken (de 5% waar nu over wordt gesproken)

Bij mijn vrouw op haar werk liggen ook veel jonge mensen (onder de 55) zonder enige medische geschiedenis en dus kerngezond zijn en die zullen wel opknappen maar die zullen nooit volledig meer kunnen werken of leven. Ze minimaal een jaar moeten herstellen van de IC opname maar zullen een aandoening oplopen door het liggen op de IC maar ook schade bijv hebben aan organen want je ziet dat iedereen die op de IC ligt zoveel medicijnen moet krijgen dat dit weer gevolgschade heeft.

Dat het sterfte cijfers momenteel juist nu nog laag is komt omdat er zo hard is ingegrepen dmv van een intelligente lockdown en dat de IC opgeschaald konden worden. Als de IC niet kon worden opgeschaald dan waren het aantal doden vele malen hoger want als je op de IC moet komen en die zouden niet beschikbaar dan was het afgelopen met je.
Een ander uitdaging is dat de gewone operaties niet door kunnen gaan. Daar verwacht ik ook veel sterfgevallen uit voort zullen vloeien dus indirecte sterftecijfers uit COVID 19 of in ieder geval teruggang van levensjaren omdat je uiteindelijk toch eerder komt te overlijden dan verwacht.

Ik ben het ook gedeeltelijk eens met Trump, economen en bijv. Jort Kelder dat we zo snel mogelijk gaan nadenken om intelligent open te gaan omdat ik ook verwacht dat een recessie niet goed en dat het tot gevolg heeft dat het inkorten van levensjaren betekent maar als de verspreiding dan weer aantrekt en je blijft de zorg teveel belasten dan zijn aandoeningen waar je normaal nooit dood aan zou gaan als jong persoon (onder de 55) bijv. een acute blindedarm ontsteking, een zwaar auto ongeluk, amputatie van lichaamsdeel infectieziektes of andere aandoeningen die normaal goed te behandelen erg dodelijk. Je kan namelijk niet geholpen worden omdat het ziekenhuis te druk is met COVID 19. Met daarnaast ook nog de kans dat je bij je aandoening, mocht je toch geholpen worden een COVID 19 besmetting krijgt omdat ziekenhuizen eenmaal een bron van besmetting zijn. De kans dat je lichaam tegen meerdere aandoening moeten vechten en dat wint is ook klein.

Het is een lastige situatie en iedereen zal verliezen maar ik ben het eens we moeten blijven nadenken en alles bespreekbaar maken.

43 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.