Hotelgroep Accor schrapt duizend banen na halfjaarverlies

Gepubliceerd op 4 augustus 2020 19:13 | Reacties: 1

ISSY-LES-MOULINEAUX (AFN/RTR) - Hotelgroep Accor is van plan 1000 banen te schrappen om op kosten te besparen. Het Franse concern achter ketens als Ibis, Novotel en Mercure gaat over tot die ingreep na een verlies van 1,5 miljard euro te hebben geleden in het eerste halfjaar. Door wereldwijde reisbeperkingen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen, bleef het overgrote deel van alle hotelkamers leeg.

Topman Sébastien Bazin van Accor spreekt van een ongeëvenaarde schok voor de hotelsector. Hoewel hij ervan uitgaan dat het dieptepunt van de crisis achter de rug is, denkt hij dat de weg naar volledig herstel nog lang is.

In het eerste halfjaar halveerde de omzet van Accor, dat in Nederland ruim vijftig hotels heeft, tot 917 miljoen euro. De bezetting van alle hotelkamers wereldwijd was nog geen 15 procent. Mensen die nog wel een overnachting boekten, deden dat bovendien voor lagere prijzen.

Eenmalige lasten

Bovenop een negatief bedrijfsresultaat van 227 miljoen euro kwamen ook nog eens eenmalige lasten van 1 miljard euro. Die waren vooral het resultaat van afschrijvingen, nu hotels naar alle waarschijnlijkheid pas in 2023 dezelfde inkomsten genereren als voor de uitbraak van de coronapandemie.

Accor heeft wereldwijd 5099 hotels, met in totaal 747.805 kamers. Ondanks de crisis opende het concern in de eerste zes maanden van dit jaar 86 nieuwe hotels.

2 Posts
Lepre Chaun
0
Bij ons lieten ze die Leger des Heils klanten slapen in het Hotel uiteraard op kosten van de Gemeente alhier i.v.m. Corona
Je snapt nu wel waarom die gemeentelasten zo hoog zijn en volgend jaar weer meer aftikken.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.