'Apple schroeft productie iPhones op' | DeBeurs.nl

'Apple schroeft productie iPhones op'

Gepubliceerd op 4 okt 2019 om 08:56 |

Apple (17 jan)

318,730 +3,490 (+1,11%)

CUPERTINO (AFN) - Apple verwacht een flink hogere vraag naar zijn nieuwste iPhones. De Amerikaanse technologiegigant heeft daarom zijn productie opgekrikt en zijn leveranciers gevraagd hetzelfde te doen, zo meldt de Japanse zakenkrant Nikkei Asian Review.

Eerder deze maand onthulde Apple verschillende modellen van de iPhone 11. Daarbij werden de iPhones voor het eerst niet duurder dan het jaar ervoor, maar juist wat goedkoper. Ook werd het goedkoopste model als het belangrijkste model neergezet. In andere jaren was het duurste model nog het zogenoemde vlaggenschip, maar verkochten goedkopere modellen toch beter.

Apple lijkt nu te profiteren van de aangepaste prijsstelling en voorziet tot 10 procent meer vraag. De verwachting is dat tot 8 miljoen iPhones meer worden verkocht dan gedacht.

Nieuwe groeicyclus

Vorig jaar kampte Apple nog met flink tegenvallende verkopen van zijn iPhones. Dat kwam volgens marktkenners onder meer door de hoge prijzen, maar ook door stagnatie in de markt. Mensen bleken minder snel geneigd hun huidige smartphone te vervangen. In een interview met de Franse krant Les Echos zei Apple-topman Tim Cook vrijdag te verwachten dat er een nieuwe groeicyclus aan komt voor de smartphonemarkt.

Cook ging verder in op andere onderwerpen. Zo zei hij dat Apple in tegenstelling tot Facebook nu geen plannen heeft voor een eigen cryptomunt. Ook zei hij onder meer te verwachten dat Apple gaat scoren met zijn videostreamingdiensten.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.