'Wolters Kluwer veilige haven in Benelux'

Gepubliceerd op 5 augustus 2020 10:14 |

Wolters Kluwer (16:06)

73,600 +0,200 (+0,27%)

AMSTERDAM (AFN) - Informatieleverancier Wolters Kluwer heeft met de resultaten van het eerste half jaar een goede inkomstenstabiliteit laten zien, zelfs tijdens een wereldwijde crisis. Dat concluderen analisten van KBC Securities, die het bedrijf een "veilige haven in de Benelux" noemen.

De onderneming zag in de verslagperiode de omzet met 4,1 procent aandikken ten opzichte van een jaar terug, tot bijna 2,3 miljard euro. De autonome omzetgroei kwam uit op 3 procent. Ook slaagde het management erin de kosten aanzienlijk meer te beheersen dan verwacht, wat resulteerde in een sterke nettowinst, aldus de kenners.

Mogelijk zou een recessie aangezwengeld door de coronacrisis wel kunnen leiden tot een lagere vraag naar nieuwe abonnementsproducten, softwarelicenties en andere diensten en producten. Daarmee rekening houdend, verwachten de analisten dat de aandelen van Wolters Kluwer redelijk gewaardeerd worden. KBC behoudt het hold-advies en verhoogt het koersdoel licht naar 72 euro.

Rond 10.10 uur noteerde het aandeel van Wolters Kluwer woensdag een plus van 4 procent op 70,54 euro. Daarmee was het bedrijf na Ahold Delhaize de sterkste stijger bij de hoofdfondsen aan het Damrak.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.