Hotelketen Hilton boekt verlies door wereldwijde reisbeperkingen

Gepubliceerd op 6 augustus 2020 14:24 |

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse internationale hotelketen Hilton Worldwide Holdings zag de omzet in het tweede kwartaal dalen en boekte een miljoenenverlies. Door de wereldwijde reisbeperkingen als gevolg van de coronacrisis is het toerisme buitengewoon hard geraakt en daar ondervinden grote hotelketens enorm veel last van omdat gasten wegblijven.

Hilton zag de omzet met 77 procent dalen tot 564 miljoen dollar in vergelijking met vorig jaar. Dat bedrag is aanzienlijk lager dan de door analisten verwachte 819 miljoen dollar. De omzet per beschikbare kamer, een maatstaf die veel gebruikt wordt in de hotelwereld, daalde met 81 procent naar 21,7 dollar. De keten boekte een nettoverlies van 432 miljoen dollar en het bedrijfsresultaat (ebitda) daalde naar 51 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat nog 618 miljoen dollar.

De bezettingsgraad van de hotelkamers was in april tot juni 22 procent, een daling van meer dan de helft vergeleken met een jaar eerder. In Azië waren de afgelopen periode de meeste kamers bezet (29 procent), en in Europa het minste aantal (7 procent). Vooral in stedelijke markten en resort-bestemmingen die doorgaans alleen met het vliegtuig worden bereikt, nam de hotelvraag af.

Kantoorbanen

In juni maakte de hotelketen bekend wereldwijd ongeveer 2100 kantoorbanen te schrappen. Ook wordt personeel langer op verlof gestuurd, moeten werknemers korter werken en worden salarissen voor langere tijd verlaagd.

De onderneming en haar dochtermerken hebben duizenden hotels over de hele wereld. In Nederland gaat het om dertien hotels, waaronder het Waldorf Astoria in het centrum van Amsterdam.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.