Wall Street verheugd dat Trump ordelijke machtsoverdracht belooft

Gepubliceerd op 7 januari 2021 16:00 | Reacties: 5 | Onderwerpen: Donald Trump 

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen zijn donderdag met winsten aan de handel begonnen. Beleggers op Wall Street zijn blij dat president Donald Trump eindelijk een "ordelijke" machtsoverdracht heeft beloofd. Op de financiële markten wordt daarnaast gehoopt dat zijn opvolger Joe Biden snel met een omvangrijk nieuw steunpakket komt om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te loodsen.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,5 procent in de plus op 30.977 punten. De breed samengestelde S&P 500 won 0,8 procent tot 3780 punten en techgraadmeter Nasdaq kreeg er 1,4 procent bij op 12.920 punten.

Beleggers lieten zich woensdag al niet van de wijs brengen door de onlusten in Washington, waar aanhangers van Trump het Capitool hebben bestormd. Voor hen was het waardevoller dat de Democraten als winnaar uit de bus kwamen in de tweede ronde van de Senaatsverkiezingen in Georgia, omdat dat het voor Biden straks veel gemakkelijker maakt om zijn beleid uit te voeren.

Starbucks

Starbucks noteerde in de eerste handelsminuten 0,3 procent in de plus. De bekende koffieketen heeft laten weten dat financieel directeur Patrick Grismer volgend jaar opstapt. Hij wordt opgevolgd door Rachel Ruggeri, die nu al een hoge post bij het bedrijf bekleedt.

L Brands ging daarnaast bijna 2 procent vooruit. Het bedrijf achter lingeriemerk Victoria's Secret meldde dat de verkopen in de feestdagenperiode boven verwachting waren.

Verder heeft American Airlines (plus 1,6 procent) laten weten voorlopig geen alcohol meer te schenken op vluchten van en naar Washington. Volgens de luchtvaartmaatschappij gaat het om een voorzorgsmaatregel vanwege de onrust in de Amerikaanse hoofdstad. Ook Twitter (min 1,3 procent) en Facebook (plus 2,4 procent) kwamen in actie. Zij hebben de accounts van Trump tijdelijk afgesloten.

9 Posts
turbootje1
5
HAHA alles wordt aangegrepen om maar te stijgen, ongelofelijk. Zoo fijn dat Trump het orderlijk wil laten verlopen , opluchting op de beursvloer :-)
Formule1-Fan
0
De dow de grootste machtigste beurs ooit.
12 k stijging in 10 maand. Ongeacht wat er gebeurd in de wereld, groen moet staan.

Maffia FED gedoe met gratis steun pakketten. Moet stoppen dit. Oneerlijke handel zo.
Mega bubbels en hype daar gaande. Nieuwe jaar gaat als vuurwerk te kjeer, up up up, de drang avn gam shorts heerst zo erg, en drugs indiening. eu beetje rood, us groene wolk
Regeis
1
Een ordenlijke machtoverdracht voor wat dit waard is vanuit Trump zijn mond. Eerder zou hij ook meewerken aan een geleidelijke machtsoverdracht maar dat is er tot op heden ook niet van de grond gekomen! Gistermiddag/avond zou hij meelopen met deze groep fanatieke aanhangers, hij is echter snel huiswaarts gekeerd en heeft zijn eigen collega's in gevaar gebracht en er zijn toch vier doden te betreuren. Verheugd dat Biden ongetwijfeld een betere president zal zijn maar ik ben er echt nog niet gerust op!
suske wiet
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 7 januari 2021 16:21:


AEX loopt aardig achter bij de omliggende Beurzen en USA.Heb je de hoogte van de euro bekeken ?
geobeo
2
quote:

Regeis schreef op 7 januari 2021 16:13:


hij is echter snel huiswaarts gekeerd en heeft zijn eigen collega's in gevaar gebracht en er zijn toch vier doden te betreuren. Verheugd dat Biden ongetwijfeld een betere president zal zijn maar ik ben er echt nog niet gerust op!


4 doden. Dat is nog steeds enkele 10.000'en tot 100.000'en doden minder dan alle voorgangers per stuk.

Laten we niet vergeten dat ie ALLEMAAL (Obama, Clinton, Bush, etc) oorlogen gestart zijn, met 10.000'en doden (of veel meer) tot gevolg.

Is het goed dat het capitool bestormd is? Nee, niet handig. Als het protest gebeurd was tijdens de stemmingen (tegen stem computers en briefstemmen) had ik er alle respect voor gehad, maar nu niet.

Desondanks wel hoopgevend om te zien dat de vrijheid om te protesteren (democratie dus) daar nog gerespecteerd wordt door de autoriteiten.
P.Latzak
1
Er komt helemaal geen overdracht, trump blijt gewoon zitten, want hij heeft gewonnen.
De zich democraat noemende figuren beletten de president texten te schrijven, waarop hij aandrong tot liefde en vrede en een voorbeeld te zijn voor orde en wet , en naar huis te gaan
Lepre Chaun
0
quote:

suske wiet schreef op 7 januari 2021 16:33:


[...]

Heb je de hoogte van de euro bekeken ?


De rest van de Beurzen om ons heen kijkt er niet naar zo te zien .
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.