Intertrust koopt tak ABN AMRO

Gepubliceerd op 7 februari 2019 07:48 | | Onderwerpen: banken 

ABN AMRO BANK N.V. (13:28)

7,584 +0,062 (+0,82%)

Intertrust (13:28)

13,220 -0,380 (-2,79%)

AMSTERDAM (AFN) - Intertrust neemt de tak voor derdenrekeningen en schikkingen over van ABN AMRO. De financieel dienstverlener maakte de overname bekend bij de presentatie van zijn jaarcijfers. Het bedrijf deed geen mededelingen over de financiële details van de deal, behalve dat die geen wezenlijke impact heeft op de financiële positie of resultaten.

Derdenrekeningen of geblokkeerde bankrekeningen worden gebruikt bij complexe transacties, bijvoorbeeld wanneer er grote sommen geld van het ene naar het andere land moet worden overgemaakt. Ze worden doorgaans beheerd door een notaris. Met de overname van de marktleidende diensten van ABN wordt Intertrust de grootste partij op het vlak van derdenrekeningen in Europa. De betrokken medewerkers verhuizen naar Intertrust.

Intertrust maakte verder bekend dat zijn jaarcijfers ruim binnen de eigen doelstellingen vallen. De eerder afgegeven doelen voor 2019 worden dan ook bevestigd.

Omzet

De omzet in 2018 kwam uit op 496,1 miljoen euro, een onderliggende stijging van 3,5 procent terwijl werd gemikt op 3 procent groei. In het vierde kwartaal werd de omzetgroei sterk gedreven door Luxemburg en 'Rest of the World'. In Nederland zakten de opbrengsten.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebita) over het hele jaar was 185,9 miljoen euro, dat was onderliggend 1,8 procent hoger dan een jaar eerder. Onder de streep hield Intertrust zo'n 89 miljoen euro over, iets meer dan een jaar eerder. Intertrust stelt een slotdividend voor van 0,32 euro per aandeel.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.