Saudi Aramco schrapt kortingen op prijzen olie voor Azië

Gepubliceerd op 7 mei 2020 14:10 | Reacties: 3 | Onderwerpen: Azië  energie 

Royal Dutch Shell A (17:39)

10,350 -0,428 (-3,97%)

RIYAD (AFN/BLOOMBERG) - Het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco verhoogt de verkoopprijs voor ruwe olie aan Aziatische afnemers. Eerder werden juist nog kortingen geboden aan klanten in Azië.

Ook de prijzen voor olieleveringen aan Europa gaan omhoog. Daarmee lijkt Saudi Aramco in te spelen op een aantrekkende vraag naar olie in grote afzetmarkten. Eerder werd nog een productiebeperking afgesproken tussen oliekartel OPEC en andere landen, waaronder Rusland, om zo de prijzen aan te jagen.

4 Posts
Jopie1962
0
"Eerder werden juist nog kortingen geboden aan klanten in Azië."

Ding-ding-ding, de trein gaat vertrekken. Snel nog instappen, want de olieprijzen gaan weer omhoog.
Studentenrekening
2
Heel India gaat de komende maanden plat. Het aantal besmettingen neemt snel toe. Brazilie en Rusland idem. Veel OPEC+ landen staat het water aan de lippen. Geen toerisme inkomsten. De verkoop van meer olie zal noodzakelijk zijn. Zeker wanneer de prijs verder toeneemt. Ik voorzie aankomende conflicten binnen OPEC. Niet iedereen heeft de luxe die de olie sjeiks hebben. Daarbij zal de VS ook weer gaat opschalen zodra de olieprijs weer stijgt.

De hele luchtvaart blijft nog een jaar op halve kracht doorgaan. De olieprijzen staan alweer ruim boven de 30 dollar. Net als de beurs, wishfull thinking van de speculanten.

Veel opwaarts potentieel is er niet. Ben benieuwd naar wat er rond 20 Mei weer gaat gebeuren als de futures aflopen...
barondehuile
0
Ja, zou kunnen, maar het blijft een kwestie van vraag en aanbod. Trumpie heeft min of meer met zijn steun de minimum prijs van crude of 40+ dollar/bbl gezet. Gewoon vestzak/broekzak. Dus hij blijft gewoon eigen olie produceren (wel wat minder nu) om minder te hoeven importeren. Daarnaast is het niet mogelijk voor de "sjeiks" om op deze wijze verder te gaan; want spoedig zal het volk gaan protesteren en dan wordt het heet onder de sjeik zijn voeten. De prijs moet dus omhoog, de sjeik moet ook bronnen sluiten als hij geen opslag meer kan krijgen. De olie prijs kan dus ook best wel weer snel stijgen, kwestie van vraag en aanbod manipuleren. Ook de vraag zal weer kunnen toenemen als iedereen weer met het autootje naar het werk mag (want in het OV ben je niet meer veilig; zie wat er in China nu gebeurd; meer files) en voor een snelle ondercapaciteit zorgen. Natuurlijk, ook ik weet het niet, maar dit is toch een van de scenario's waar ik rekening mee hou (bijv dat de olie prijs doorschiet naar 80-110 $/bbl).
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.