Google sluit meerjarige samenwerking met Deutsche Bank

Gepubliceerd op 7 juli 2020 21:12 | Reacties: 4

Alphabet (07 aug)

1.498,370 -6,580 (-0,44%)

Alphabet (07 aug)

1.494,490 -5,610 (-0,37%)

DEUTSCHE BANK AG NA O.N. (07 aug)

7,775 +0,011 (+0,14%)

ING (07 aug)

6,605 +0,105 (+1,62%)

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Google gaat Deutsche Bank helpen met het verbeteren van de IT-systemen en het gebruik van clouddiensten. Daarover hebben het Amerikaanse technologieconcern en de grootste bank van Duitsland een meerjarige strategische samenwerking gesloten. Dit levert in de toekomst mogelijk ook nieuwe op Google-technologie werkende financiële producten en diensten op.

De deal kan volgens kenners worden beschouwd als een belangrijke overwinning voor Google, dat al langer probeert om te laten zien dat zijn cloudbedrijf ook de financiële sector kan bedienen. Tot nu toe was het Britse HSBC de enige grote Europese bankklant van Google.

Hoeveel geld er met de deal is gemoeid, is niet naar buiten gebracht. Volgens ingewijden rekent Deutsche Bank erop om de komende tien jaar uit de samenwerking ongeveer 1 miljard euro aan rendement op investeringen te behalen.

Overigens is Google in onder meer de Verenigde Staten al langer een belangrijke speler op het gebied van betalingsdiensten voor consumenten, net als Apple. De avances van bedrijven als Google en Apple met betalingsdiensten werden daar eerder als een bedreiging gezien voor de gevestigde financiële wereld. Om die bedreiging in te dammen besloten sommige Amerikaanse banken samenwerking te zoeken met de technologiebedrijven. Zo komt de creditcard die Apple uitgeeft voort uit een samenwerking met Goldman Sachs en Google ging voor de bankrekeningen in zijn Google Pay-app in zee met Citigroup.

5 Posts
Jopie1962
0
"Google gaat Deutsche Bank helpen met het verbeteren van de IT-systemen en het gebruik van clouddiensten."

Ik vind het een blamage dat we dit ZELF niet kunnen, maar dat we de yanken hier bij nodig hebben. Lopen we in Europa zó ver achter??
ReactiePlaatser
0
quote:

Jopie1962 schreef op 8 juli 2020 08:49:


[...]
Ik vind het een blamage dat we dit ZELF niet kunnen, maar dat we de yanken hier bij nodig hebben. Lopen we in Europa zó ver achter??


Helaas wel. Hier rommelen we wat in de marge, daar investeren ze en nemen ze risico. Vandaar dat alle startups en grote IT-bedrijven daar zitten en niet hier. Helaas.
Knight V
0
Tot dat de bom weer barst.

Dan klagen dat Google informatie van klanten doorspeelt en verkoopt.

Eerst prive foto's uploaden in Facebook en Instagram en dan een rechtzaak beginnen om te klagen waarom i formatie gedeeld worden.

Typisch gedrag van welvaart.

We zijn blij als een bedrijf met innovatie komt om vervolgens te klagen over prive schennis, datalek, spionage, machtmisbruik.

Google zal over 10 jaar aangeklaagd worden over de cloud diensten en mogen ze weer miljarden betalen aan rechtzaken.

Let maar op.

Geschiedenis herhaalt zich.
synthetic
0
Slimme zet ook, want door die samenwerking met DB is die bankvergunning niet direct nodig en ligt de toezichtrompslomp op t bordje van een instelling die zichzelf maar al te graag uit het slop wil trekken met een killer-idee
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.