'Trump wil ook restricties opleggen aan Chinese betaalplatforms'

Gepubliceerd op 7 oktober 2020 20:36 | Reacties: 10 | Onderwerpen: China; opnieuw lieveling van beleggers?  Donald Trump 

WASHINGTON (AFN) - De regering-Trump onderzoekt naar verluidt of er restricties opgelegd kunnen worden aan de betaalplatformen van de Chinese techreus Tencent en het eveneens Chinese betalingsbedrijf Ant Group. Dat meldde ingewijden aan persbureau Bloomberg.

De regering-Trump meent dat de nationale veiligheid door de betaalplatformen in het gedrang is. Er zou worden gewerkt aan een plan om de systemen van Tencent en Ant te beperken. Via de systemen zou Peking toegang hebben tot bank en persoonsgegevens van honderden miljoenen mensen.

Het is niet bekend of er een plan van aanpak is gepresenteerd aan president Donald Trump. De kwestie zou wel zijn besproken, daags voordat Trump werd geveild door het coronavirus. De kwestie zou de toch al slechte verhoudingen tussen China en de VS verder onder druk kunnen zetten.

Het is niet voor het eerste dat Trump en de zijnen Chinese ondernemingen aanpakken. Verschillende bedrijven, waaronder techreus Huawei staan vanwege vermeende spionagepraktijken op een zwarte lijst. Verder draait de regering Trump ook de duimschroeven aan bij chatdienst WeChat en filmpjesapp TikTok, onderdeel van ByteDance. Deze moeten wat Trump betreft uit de appstores worden verbannen.

12 Posts
Cedar
3
Wordt tijd dat de maan of een planeet wordt gekoloniseerd, kunnen we de boel fysiek verdelen.
Meer en meer wordt het op de spits gedreven,
Chinezen zijn geen lieverdjes maar Amerikanen kunnen er ook wat van.

Hoezo vrije kapitalistische markt? Overheid bepaalt.
2020-1
0
De regering-Trump meent dat de nationale veiligheid door de betaalplatformen in het gedrang is.
Knight V
1
Denk dat de nationale veiligheid van andere landen in gevaar komt omdat Amerika zomaar iets roept en je wordt bedreigd of ze verklaren de oorlog, zonder feiten of bewijs.

Het moet duidelijk worden gemaakt dat persoon heel gevaarlijk is voor de gemeenschap als je dit soort beschuldigingen en onzin uitkraamt uit hoofde van National belang.

En dan ook nog meelopers hebt die voor jou het werk doen om een bevolking van 1.3 miljard te beschuldigen.

Dit is net als begin van jodenhaat in '40, maar nu is het Chinesehaat.
Heel gevaarlijk hoe Amerika zich ontwikkelt.
We hebben niks geleerd uit WOII omdat mensen er beetje lacherig overdoen en andere landen niet zoveel waarde aan hechten wat Trump uitkraamt.

Totdat ze er achter komen dat het telaat is en boel echt escaleerd tot militair conflict.Mijn Vriend
2
Knettergek die Janks, zelf hebben ze FATCA om info van niet-VS bankrekeningen te confisceren.
rdeleeuw
2
Wordt ook tijd dat USA betaal systemen verboden worden in Europa. Idem USA banken, (her)verzekeraars, farmaceuten, Facebook ea. Wellicht valt dan het kwartje. Sowieso tijd voor Europa om eigen koers te varen, los van USA als security&finance anker. Maken meer kapot dan ze oplossen.
HedgeFun
0
quote:

rdeleeuw schreef op 7 oktober 2020 23:54:


Wordt ook tijd dat USA betaal systemen verboden worden in Europa. Idem USA banken, (her)verzekeraars, farmaceuten, Facebook ea. Wellicht valt dan het kwartje. Sowieso tijd voor Europa om eigen koers te varen, los van USA als security&finance anker. Maken meer kapot dan ze oplossen.


Helemaal mee eens!
ljjls
0
Alle landen die worden geregeerd door monsters, China, VS, Turkije en vooral Rusland geheel vernietigen, EU boven alles
objectief
0
quote:

ljjls schreef op 8 oktober 2020 09:28:


Alle landen die worden geregeerd door monsters, China, VS, Turkije en vooral Rusland geheel vernietigen, EU boven alles


Waar ben je dan gaan wonen? onbewoond eiland!!
AEX900
0
Vergeten: In CHina kunnen/mogen wij noch enig ander olatform ook maar iets!!!!!!
De Chinezen hebben zich tot nu toe alleen aan hun eigen belangen gehouden en dat betekend de rest van de wereld onder hun controle.
Waarschijnlijk komen al diegenen die chineese zaken kopen er achter wanneer ze hun baan verliezen of tot een flutbaan zijn veroordeeld. China is de nieuwe kolonioale macht.
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.