DowDuPont gaat aandeelhouders belonen

Gepubliceerd op 8 maart 2019 13:31 |

MIDLAND (AFN) - De Amerikaanse chemiereus DowDuPont stelt zijn aandeelhouders flinke beloningen in het vooruitzicht. De leiding van het concern ging vrijdag akkoord met de voorgenomen afsplitsing van de divisie Materials Science, dat per 1 april te boek zal staan als het nieuwe Dow. Daarmee is ook een omvangrijk aandeleninkoopprogramma aanstaande.

DowDuPont kondigde eerder aan bij Dow 3 miljard dollar aan eigen aandelen in te zullen kopen als de splitsing een feit is. Het dividend over het tweede kwartaal bedraagt bij Dow 525 miljoen dollar. De bedoeling is om op jaarbasis 2,1 miljard dollar als dividend aan aandeelhouders uit te keren.

DowDuPont maakte eerder al bekend zichzelf op te splitsen in een plasticfabrikant, een maker van specialistische chemicaliën en een landbouwtak. Alle drie vallen onder de holding.

Bij landbouwtak Corteva Agriscience wil DowDuPont in het tweede kwartaal 400 miljoen dollar dividend uitkeren. Het nieuwe DuPont zal het tweede kwartaal 900 miljoen dollar aan dividend uitkeren, zo is de bedoeling. Aandeelhouders van het moederbedrijf worden met 325 miljoen dollar aan dividend beloond.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.