KLM haalt twee 747's alweer uit de mottenballen om vracht

Gepubliceerd op 9 april 2020 11:41 | Reacties: 5 | Onderwerpen: luchtvaart 

Air France-KLM (29 mei)

4,063 -0,249 (-5,77%)

AMSTERDAM (AFN) - Twee iconische Boeing 747-toestellen van KLM, die onlangs uit de vloot werden genomen, worden toch weer van stal gehaald. De toestellen worden per 13 april ingezet op een speciale vrachtverbinding tussen China en Amsterdam, zo maakte de maatschappij bekend. Het initiatief om meer vrachtcapaciteit te creëren is samen met gezondheidstechnologieconcern Philips en de Nederlandse overheid genomen.

KLM vliegt met de 747's de komende zes tot acht weken van en naar China. Het gaat om speciale vrachtvluchten, twee keer per week naar Peking en drie keer per week naar Shanghai. Daarmee ontstaat circa 250 ton aan extra vrachtcapaciteit per richting per week. De vluchten worden uitgevoerd naast de bestaande dienstregeling, die sinds 29 maart in afgeslankte vorm wordt uitgevoerd.

KLM legt uit dat met het wegvallen van circa 90 procent van alle vluchten tussen Europa en Azië, er een groot tekort is aan vrachtcapaciteit. Tegelijkertijd is er juist door de crisis rondom Covid-19 enorme behoefte om medische apparatuur en andere benodigdheden snel tussen de VS, Europa en China te kunnen vervoeren.

KLM besloot eerder de resterende 747’s al per april uit te faseren in plaats van in de zomer van 2021.

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
drooglegging
0
Goed nieuws hoor! 10 euro-tjes de kilo, non-stop pendelaar.
Laat ASML ook wat meters krijgen voor hun hun houten kisten richtig Far east.

Een nieuwe niche, KLM cargo had achteraf bezien nooit afgebouwd mogen worden, voortschrijdend inzicht.

ABC gaat ook veel meer vliegen op SPL-ASD, slechte dag voor hun vandaag...
BLOK-E
0
Vrachtprobleem is reeds sinds 3 weken, hoofdzakelijk door vraag naar beschermingsmiddelen, goederen staan vaak 1 week op vliegveld te wachten!! Prijzen zijn x 3 tot 4. Begrijp niet dat zij dit nu pas opmerken.
jeron
0
Was meteen mijn eerste gedachte na het nieuws dat de 747's per direct eruit gehaald werden, ipv passagierstoestellen vol te duwen met vracht op de stoelen. Goed plan, die kisten zijn het zo nog wel waard.
GJF1959
0
Lijkt er niet op dat management echt geweldig bezig is, mogelijkheden zien en kansen creëren. Passiviteit ten top lijkt het.
Lepre Chaun
0
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.