Recorddaling Amerikaans consumentenvertrouwen

Gepubliceerd op 9 april 2020 16:13 | Reacties: 20 | Onderwerpen: Macro-indicator somber 

ANN ARBOR (AFN/BLOOMBERG) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in april gekelderd. Een toonaangevende graadmeter van de Universiteit van Michigan liet de sterkste daling zien sinds zijn bestaan, nu veel werknemers en bedrijven getroffen worden door de coronapandemie.

De index die het economisch vertrouwen van Amerikaanse consumenten weergeeft, ging bij een voorlopige meting naar een stand van 71, tegenover 89,1 in maart. Daarmee ging het vertrouwen van Amerikaanse consumenten nog harder achteruit dan economen hadden verwacht. Zij hielden in doorsnee rekening met een daling tot 75.

Volgens Richard Curtin, die het onderzoek naar het consumentenvertrouwen leidt, moeten Amerikanen rekening houden met een langere recessie als gevolg van het coronavirus dan aanvankelijk gedacht. Eerder was de verwachting dat na het indammen van de pandemie er sprake zou zijn van een snel herstel, door een verondersteld inhaaleffect van bijvoorbeeld uitgestelde aankopen en investeringen.

De enquête waarop de Universiteit van Michigan het cijfer baseert, werd tussen 25 maart en 7 april gehouden. In die periode werd bekend dat het aantal nieuwe steunaanvragen explosief was gestegen, tot een nooit eerder vertoonde 16,8 miljoen in drie weken tijd. Twee derde van de respondenten noemde de historische toename in werkloosheid daarom uit zichzelf als grote zorg.

30 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
LEEF!
0
Studentenrekening
0
FairValue
2
Uiteindelijk worden beleggers wakker en knallen we naar beneden. Wanneer is alleen de vraag.

Een optie omhoog is er ook nog maar dan moet corona wegebben zonder veel economische gevolgen... daar lijkt het allerminst op.
ronaldus
0
Knowitbetter
1
[quote alias=ronaldus id=12305966 date=202004091622]
winstnemingen en het lang weekend voor de deur.

En een hele heftige recessie in aantocht misschien?
pietje-2005
1
Onbelangrijk, deze data, zoals we nu zien, haha.
Gewoon ietsiepietsie geld in de markt zetten, en de 3-trapsraket gaat weer van start !
Lang leve die domme consumenten en werklozen !
Up-up-up ! ;-)
Fat Clemenza
1
Je verwacht het niet...................


De enige kopers nu ; central banks. Maar natuurwetten veranderen nooit.
Johny Be Goode
5
Nou, met dit mooie weer ga ik zo maar eens lekker wat wandelen in de tuin. Heb het weer met verbazing aangekeken vandaag. De enige conclusie die ik kan trekken op basis van het koersverloop is dat miljoenen werkelozen minder kosten dan biljoenen dollars. Er zijn wel twee zaken waar ik me over verbaas. Ik zie nog steeds veel reacties waarin mensen redeneren dat de beurs zal dalen omdat de bedrijfswinsten en economische schade enorm gaan zijn. Voorheen was dit zeker waar geweest, net als het feit dat het hoger dan verwacht uitvallen van werkeloosheid de boel onmiddellijk in de min zou drukken en dat GE een tik zou krijgen als ze alle verwachtingen introkken. Met de hoeveelheid gratis geld die de markt wordt ingejaagd is hier echter geen enkel sprake van. De correlatie tussen aandelen en goud is ook "kapot". Er stroomt geen geld vanuit een "veilige haven" naar de markt, overal wordt gelijktijdig geld ingepompt. De enige logische verklaring hier is dat er partijen in de markt zijn die substantieel aan het schuiven zijn met assets van aandelen naar goud. Dit wordt echter teniet gedaan door de opkoop algoritmes.

Wat me ook opvalt is dat we al bijna drie weken een voortdurend terugkomende discrepantie hebben tussen spot goud (London OTC) en future prijzen (COMEX). De handel in "papier" goud op deze twee markten zou normaliter tot een uniforme prijsstelling moeten leiden. Vervolgens neemt fysiek goud deze waarde over. Nou is er al een tijdje een discrepantie tussen papier en fysiek goud prijzen aan het ontstaan en is dit vrij makkelijk te verklaren. Echter, het feit dat de papier markten niet tot een uniforme prijs kunnen komen is verontrustend. Zonder teveel in de achterliggende handel te duiken of het technisch te maken is de meest voor de hand liggende oorzaak dat er in London geen markt gemaakt kan worden (bied en laat prijs met normaliter kleine spread). Voor een overzicht van de partijen die hier verantwoordelijk voor zijn, zie google. In London (LMBA) wordt niet gealloceerd goud verhandeld. Wat ik me afvraag is of de verantwoordelijke banken nu zo klem zitten dat ze niet in staat zijn een fatsoenlijke quote af te geven of dat ze dit niet willen doen. In beide gevallen is het huidige handelsmechanisme voor goud "dood" en ben ik benieuwd of en hoe de prijsvorming van goud georganiseerd zal gaan worden. Indien het huidige systeem faalt is er ook automatisch sprake van een disconnect tussen de prijs van fysiek en papier goud. Fysiek wordt daarmee in theorie of oneindig duur of waardeloos (afhankelijk van de use case van fysiek goud en de praktische toepasbaarheid en acceptatie van fysiek goud als betaalmiddel). Papier goud is onmiddellijk waardeloos.

We gaan het weer zien zeker. Ik krabbel nog maar eens achter mijn oor. Vraag me af hoe lang de wereld zich nog voor de gek laat houden dat gratis geld bestaat, werkt en iets oplost als er geen productie tegenover staat. De toelichting van meneer Powell dat door de maatregelen de economie zich na de corona crisis weer zo krachtig mogelijk kan herstellen is klinkklare onzin, evenals zijn uitspraak dat gezondheid prioriteit nummer 1 is. Kijk voor de grap maar eens hoeveel van de biljoenen naar gezondheidszorg en hulp gaan en welk percentage de beurs in wordt gejaagd...

Alas, nu lekker paasweekend, een paar dagen geen verbazing maar tijd voor bezinning.
Uper
0
Gaat gewoon keihard verder up, als er straks een deal komt!

Raad maar eens of ie er komt...
DWB Happy
0
quote:

Studentenrekening schreef op 9 april 2020 16:18:


Ik heb net als een malloot turbo longs gekocht. Waarom daalt het nu ineens?


Goede leerstof voor een student!

What Is a Bear Market Rally?

www.investopedia.com/terms/b/bear-mar...
tolick
2
tolick
0
Misschien vergeten ze dat de hulp uit het verstrekken van Leningen komt en dat deze wel terug betaald moeten worden, hoe dan als het slechter gaat met je bedrijf.
pietje-2005
0
quote:

tolick schreef op 9 april 2020 16:49:


Het is te bizar voor woorden, er komt straks toch een harde klap naar beneden !

Als dat dreigt, printen ze nog wat triljoenen bij ;-)
tolick
0
MEt bijprinten krijg je inflatie, die begrijpen ze misschien nog niet zo maar per saldo blijf alles het zelfde komt wel een moment dat ze hierachterkomen. Maar helaas te laat. Zou terrecht zijn om in het Rood de pasen in te gaan maar dan moet het nog even in de verkoop gaan.
pietje-2005
0
Nu willen ze (voorstel) eerst de jongeren aan het werk laten, in het begin.
Dus net zoals met de Vietnam-oorlog , voelen de ouderen zich te belangrijk om te sterven voor gotenvaterlant ! ;-)
caterpillar
0
Het laatste wat we willen ,is een systeemcrises,zoals in 2008.Dat lockdowns en werklozen,tot paniek leiden,met bankruns,geld/ goudwisselaars,alles van waarde verkopen ,wat los en vast zit,zeg maar ,omdat het Vertrouwen in ons Systeem instort.Relletjes op straat,winkelplunderingen ,dat dus.
Door girale steunpakketten,skyhigh inderdaad,draait onze economie voorlopig wel door...weliswaar op een lager pitje,maar toch.
Doe je dat niet en de boel gaat schuiven,helpt er geen lieve moeder meer aan: chaos.
Die schuldenberg is van later zorg.
Fijne Paasdagen.
DWB Happy
0
quote:

Stier de Beer schreef op 9 april 2020 16:58:


DEAL of NO DEAL, een sell off komt er SOWIESO


Na expiratie USA vandaag, vandaag worden de contracten afgewikkeld, velen zitten scheef, daarop is deze opgepompte rally gebaseerd.
30 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.