Meer winst en omzet Ahold Delhaize

Gepubliceerd op 9 augustus 2017 07:05 | Reacties: 3 | Onderwerpen: levensmiddelen 

Ahold Delhaize (22 jan)

23,640 -0,080 (-0,34%)

ZAANDAM (AFN) - Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal de winst en de omzet duidelijk zien groeien, waarbij het supermarktconcern wist te profiteren van voordelen van de vorig jaar afgeronde fusie. Dat bleek woensdag.

Ahold Delhaize zag de netto-omzet met ruim 67 procent aandikken tot 16,1 miljard euro. De winst steeg met bijna 70 procent tot 355 miljoen euro. De cijfers van vorig jaar zijn daarbij aangepast om de gevolgen van de in juli 2016 afgeronde fusie tussen Ahold en Delhaize te kunnen weergeven.

Topman Dick Boer sprak van sterke resultaten. Hij liet weten dat de integratie tussen Ahold en Delhaize op koers ligt. In 2019 moet de samensmelting 750 miljoen euro aan financiële voordelen opleveren. Daarvan wordt 250 miljoen euro geïnvesteerd in de eigen merken.

Verenigde Staten

Prijsstijgingen en fusievoordelen deden de zaken van Ahold Delhaize in de Verenigde Staten goed. In de VS, de grootste markt van het concern, is al tijden sprake van een stevige prijzenoorlog. Voor zijn keten Food Lion zijn nieuwe plannen gemaakt om de concurrentie aan te gaan.

De koers van de supermarktreus kreeg onlangs een flinke knauw door een winstwaarschuwing van de Amerikaanse concurrent Kroger half juni. Een paar dagen daarna zorgde de aankondiging van de overname van Whole Foods door Amazon voor een nieuwe tik. De daling van zo'n 10 procent op de beurs is Ahold Delhaize nog niet te boven.

In Nederland boekte het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com wederom vooruitgang, met een omzet van 3,4 miljard euro. De verkopen stegen hier met 4,9 procent, tegenover een kleine plus in België.

7 Posts
Mijn Vriend
0
Synergycijfers zijn in lijn met de verwachte propaganda netjes gepresenteerd. Neemt niet weg dat de omzetgroei in Nederland 28 keer hoger was als in Belgie. De cijfers zonder Delhaize hadden veel beter geweest.
[verwijderd]
0
Cijfers zijn goed, omzet sterker als verwacht. Extra 250miljoen opbrengsten door de overname dan voorheen verwacht, de marges zijn sterk ook in US. Koers gaat herstellen richting de 19-20€ op korte termijn.
Buyknow
0
De cijfers best goed. De laatste koersdaling is blijkbaar onterecht. Ahold is nog steeds sterk in Vs en eu.
Belske
0
Mooi , maar kijk eens wat het werkelijk doet momenteel !
Koers knalt in elkaar , noord Korea ? Hou toch op , eens is het over , hoop ook dat ahold aantikt maar helaas , enige die blijft stijgen is mittal
Belske
0
2% in de min , waar gaat dat heen , met eerder verlies zit ahold vet onder de koers , moet 18% bij
Buyknow
0
[verwijderd]
0
Vanmiddag onder aanvoering van de amerikaanse grootbanken krijgt Ahold een tik. Dit zal wel vantevoren al beslist zijn. Onze toppers krijgen deze maand weer niet gelijk.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.