Beurs in Japan eindigt week met winst

Gepubliceerd op 10 april 2020 08:33 | Reacties: 7 | Onderwerpen: Japan 

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met winst het weekend in gegaan. Ook de beurs in Korea, die eveneens open was, ging vooruit. Beleggers reageerden onder meer op de nieuwe steunmaatregelen van de Federal Reserve in de Verenigde Staten om 's werelds grootste economie door de coronacrisis te helpen. Ook werden de onderhandelingen van oliekartel OPEC en zijn bondgenoten in de gaten gehouden.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot 0,9 procent hoger op 19.498,50 punten. De Amerikaanse koepel van centrale banken kwam donderdag met een nieuwe steunpakket ter waarde van 2,3 biljoen (2300 miljard) dollar. Fed-baas Jerome Powell onderstreepte daarbij dat de Fed net zo lang door kan gaan met het verlenen van steun als nodig is.

Daarnaast is er eindelijk zicht op een einde van de prijzenoorlog op de oliemarkten. De leden van oliekartel OPEC en bondgenoot Rusland zijn het eens geworden over het verlagen van de olieproductie. In mei en juni worden 10 miljoen vaten per dag minder geproduceerd om de olieprijzen te stutten. Een definitief akkoord is evenwel nog niet gesloten. Dat komt omdat Mexico nog geen goedkeuring wil geven. Het land vindt naar verluidt dat het zijn productie te veel moet inperken. Vrijdag gaan de onderhandelingen verder.

De Koreaanse Kospi noteerde tussentijds een plus van 1,3 procent. In Shanghai ging de belangrijkste beursgraadmeter vrijdag wel omlaag, met een min van 1 procent. Volgens nieuwe cijfers is de Chinese inflatie in maart gedaald tot het laagste niveau sinds oktober. De vraag naar goederen bleef ondanks de versoepeling van overheidsbeperkingen tegen het nieuwe coronavirus zwak. De prijzen die Chinese fabrieken voor hun producten rekenen, bleven hard dalen. De beurzen in Hongkong en Sydney waren vrijdag net als veel Europese en Amerikaanse beurzen op Goede Vrijdag gesloten.

9 Posts
Lepre Chaun
0
Ook daar heeft de Paashaas ze niet over geslagen .
We gaan Dinsdag vast hier vet in het groen open .
suske wiet
0
Volgens grafieken botsen we tegen een weerstand .
De beurzen hebben ook al voorschot genomen .
Afwachten
Bir
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 10 april 2020 08:52:


Ook daar heeft de Paashaas ze niet over geslagen .
We gaan Dinsdag vast hier vet in het groen open .

Ik zou niet weten waarom, nog meer geld gedrukt zonder onderpand? En de reductie van olieproductie valt ook tegen, kijk maar eens naar de prijs van ruwe olie.
Ik ben een positief ingesteld iemand en zit liever in stijgende dan dalende beurzen, maar ik ben voor de middellange termijn tenminste behoorlijk ongerust. Want zonder draaiende economie is het wachten op grote werkeloosheid, lagere productie en dus slechtere bedrijfsprestaties. En dat compenseer je niet met gratis geld strooien.

Dus of het allemaal hosanna wordt na Pasen, waag ik te betwijfelen. We gaan het zien, de Beurs heeft altijd gelijk.
het zwaard
0
Uper
0
quote:

het zwaard schreef op 10 april 2020 11:27:


Volgende week:Voor iedereen die nog aandelen bezit: EEN GROENE PAASHAAS !


Thats me! Haha succes een ieder...
suske wiet
0
Goed van Zwaard ,de groene paashaas , je hem niet lopen op het gras
(dus kan toch aanwezig zijn ?)
Globalthreat
0
Lage inflatie = startschot om meer geld bij te drukken/stimuleringsmaatregelen vanuit de overheid.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.