Heijmans werkt samen met Spaanse bouwer aan snelwegklus A9

Gepubliceerd op 10 december 2020 08:30 | Reacties: 2 | Onderwerpen: Spanje 

Heijmans (26 feb)

13,500 -0,060 (-0,44%)

ROSMALEN (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans werkt samen met de Spaanse bouwer FCC Construcción aan de aanleg van de snelweg A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht. Heijmans gaat de weg asfalteren en de geluidsschermen maken. De opdracht levert het bouwbedrijf 80 tot 90 miljoen euro op.

Daartoe hebben Heijmans en FCC een samenwerkingsovereenkomst getekend. Heijmans zal ook overige werkzaamheden voor de toekomst uitvoeren. Wat deze zijn, is nog niet bekend. FCC kreeg in september 2019 de opdracht gegund door Rijkswaterstaat.

Tussen de twee knooppunten wordt de weg verbreed naar vier rijstroken per richting. Ook komt er een wisselbaan, om de doorstroming van het verkeer te verbeteren en het noorden van de Randstad beter bereikbaar te maken. Een deel van de snelweg, bij Amstelveen, komt verdiept te liggen om de leefbaarheid van de omgeving te verbeteren. Het project is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.

3 Posts
Nuchtere Kijk Op
0
quote:

koekwous schreef op 10 december 2020 09:32:


Gaan die Spaanse bouwvakker dan iedere dag op en neer pendelen?


Vast wel met 1 1/2 dag reistijd ;-) Met mondkapje op en 10 dagen in quarantaine voor die Spaanse koekwousjes bij terugkomst.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.