Kabinet wil winst multinationals belasten

Gepubliceerd op 11 september 2019 17:01 | Reacties: 5

DEN HAAG (AFN) - Het kabinet gaat werk maken van een regeling waardoor Nederlandse multinationals worden gedwongen winstbelasting te betalen. Nu doet een aantal dat niet of amper. Haagse bronnen bevestigen berichtgeving van de NOS hierover.

Nu kunnen bedrijven nog verliezen in het buitenland aftrekken van de winsten die ze maken in Nederland. Op die manier hoeven bedrijven minder belasting over hun winst te betalen.

Het kabinet wil een initiatiefwet van GroenLinks overnemen. Ingewijden benadrukken dat dit niet betekent dat er op Prinsjesdag een kant-en-klare wet ligt.

Wetsvoorstel

Het wetsvoorstel van de oppositiepartij - mede ondertekend door PvdA en SP - moet een einde maken aan aftrekposten uit het buitenland. Door die aftrekposten kunnen bedrijven het zo regelen dat de winst waarover ze in Nederland belasting betalen, nihil is.

Aanleiding voor het voorstel was het bericht dat Shell door de verliezen in het buitenland weg te strepen jarenlang geen belasting zou hebben betaald in Nederland.

De wet moet regelen dat verliezen gemaakt in landen in de Europese Unie maximaal drie jaar kunnen worden verrekend, om te voorkomen dat bedrijven verliezen 'opsparen'. Verliezen buiten de EU mogen volgens het voorstel helemaal niet meer worden ingezet als aftrekpost.

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Traveler@repair
1
Geknipt of beter verknipt.

Hi, eerst de dividendbelasting willen afschaffen en nu belasting gaan innen, daaag ! Het idee alleen al dat een multinational, lid van een Bilderberggroep, net als ons Koningshuis, belasting gaat betalen.
lodewijk70
0
Het zal niet gebeuren en RD is ook niet aan Nederland verbonden verder.
Los hiervan: belastingverhogen, belastingverhogen, belastingverhogen, het lijkt alsof Rutte aan niets anders kan denken!! Het wordt echt extreem, en ook deze belasting zal uiteindelijk door de consument, belegger of werknemer van RD betaald worden.
Bonost
0
Het is anders wel zo juist om de verliezen af te trekken daar waar het verlies wordt geleden. En ook, het is echt niet te controleren dat verliezen in een of andere bananenrepubliek daadwerkelijk echte verliezen zijn.
Of je kunt ook zeggen dat de internationals zwaar gebruik hebben gemaakt van deze regeling en daarmee hun eigen glazen hebben ingegooid.
hosternokke
0
quote:

Traveler@repair schreef op 11 september 2019 17:57:


Geknipt of beter verknipt.

Hi, eerst de dividendbelasting willen afschaffen en nu belasting gaan innen, daaag ! Het idee alleen al dat een multinational, lid van een Bilderberggroep, net als ons Koningshuis, belasting gaat betalen.

Kunnen we toch mooi een paar paleizen van onderhouden.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.