'Coalitie neigt naar lagere winstbelasting' | DeBeurs.nl

'Coalitie neigt naar lagere winstbelasting'

Gepubliceerd op 11 okt 2018 om 21:11 | Reacties: 3

Unilever Cert. (14:15)

54,110 -0,280 (-0,51%)

DEN HAAG (AFN) - De regeringspartijen praten donderdagavond op het ministerie van Financiën verder over alternatieven voor de afschaffing van de dividendbelasting. Prominent op tafel ligt in ieder geval een verdere verlaging van de vennootschapsbelasting voor grote bedrijven, bevestigen ingewijden.

,,We gaan horen welke voorstellen het kabinet doet'', aldus de kersverse fractieleider van D66, Rob Jetten. Het is zijn eerste overleg met de overige coalitiepartijen. Of ze er donderdagavond al uitkomen? ,,Dat gaan we zo meteen zien.''

Ingewijden verwachten een vervolg van de discussie tijdens het normale coalitieoverleg maandag. Eind volgende week zou een en ander dan bezegeld moeten worden.

Het kabinet kondigde eind vorige week aan dat de veel bekritiseerde afschaffing van de belasting op de winstuitkering van bedrijven aan hun aandeelhouders, wordt heroverwogen. Daarmee is het schrappen van de taks van tafel, aldus waarnemers. De coalitiepartijen zeiden eerder al dat het voor de hand ligt de begrotingsruimte die daardoor ontstaat, volgend jaar 1,9 miljard euro, te benutten voor andere vormen van lastenverlichting voor het bedrijfsleven.

De coalitie denkt ook na over handhaving van de zogenoemde expat-regeling. Die voordelige fiscale regeling voor buitenlandse werknemers zou worden ingeperkt van acht naar vijf jaar. Ook belastingmaatregelen die nadelig uitpakken voor directeuren-grootaandeelhouders, staan mogelijk op de tocht.

Oproepen van de oppositie om ook de burger te laten meeprofiteren, of te investeren in de publieke sector, lijkt de coalitie naast zich neer te leggen. De regeringspartijen vinden nog altijd dat de lastenverlichtingen die zijn afgesproken in het regeerakkoord, evenwichtig zijn verdeeld tussen bedrijven en huishoudens.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Traveler@repair
0
In tegenstelling tot de vernieuwende USA met Trump, blijft zoals gebruikelijk Nederland achter, volgen nog steeds Bush Obama en Killary. Bilderberggangers zijn het: de burger en met hun de Staat is slaaf van de banksters, volgepropt en volgespoten door Big-Pharma en andere gifmengers. Dan ook nog fiscale slaaf en brullen om meer veiligheid na de zoveelste false flag. Zelfs scheefhuren wordt verdedigd dat dat fout is...vrijheid ontneming nr. 1 ?
Boer Willem
0
Wellicht is het een idee om de AOW leeftijd voor mensen die al 40 jaar of langer hebben gewerkt en betaalt weer op 65 jaar te zetten.
R0ME0
1
De wereldwijde spiraal van winstbelastingen verlagen zodat bedrijven zich hier zouden vestigen blijft maar doorgaan.

Het zorgt alleen maar voor een reactie van andere landen die dan ook de winstbelasting verlagen waardoor het resultaat is dat alle bedrijven blijven waar ze zijn en alleen maar nog minder belasting hoeven te betalen.

En wie mag dat gat met hogere belastingen gaan opvullen???.... goh...
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.