'Vooruitzichten Heineken lichte tegenvaller'

Gepubliceerd op 12 februari 2018 09:26 | | Onderwerpen: levensmiddelen 

Heineken (03 apr)

70,780 -1,840 (-2,53%)

AMSTERDAM (AFN) - De cijfers van bierbrouwer Heineken waren beter dan verwacht. Zowel de winst per aandeel als de brutowinst viel hoger uit dan waar kenners in doorsnee rekening mee hielden. De omzet werd ietwat gedrukt door wisselkoerseffecten. Vooral de vooruitzichten op termijn zorgden voor vraagtekens.

Analist Edward Mundy van Jefferies wijst op de ,,iets mindere" vooruitzichten exclusief wisselkoerseffecten. Het ontbreken van doelen voor de middellange termijn zal de ,,aantrekkelijkheid" van het aandeel geen goed doen, aldus Mundy.

Collega's van Goldman Sachs wijzen eveneens op het ontbreken van de vooruitzichten op de middellange termijn. Dit zal door de markt als ,,teleurstellend" worden bestempeld, aldus kenners van de Amerikaanse bank.

Negatieve wisselkoersen

Volgens KBC Securities deed Heineken het ook qua volumegroei iets beter dan voorzien. De Belgen houden vertrouwen in Heineken, ook op de langere termijn. Ze wijzen daarbij op de blootstelling van de brouwer aan opkomende markten.

ING wijst ook op de negatieve wisselkoerseffecten, die iets forser waren dan geraamd. Ook de analisten van ING wijzen verder op het ontbreken van richting voor de middellange termijn. De bank verwacht echter geen grote wijzigingen naar aanleiding van de resultaten. De vooruitzichten voor 2018 zijn volgens ING goeddeels als verwacht.

ING hanteert een hold-advies op Heineken. Zowel Jefferies als Goldman houden vast aan het koopadvies. KBC hanteert een advies accumulate op de brouwer. Het aandeel Heineken was maandag omstreeks 10.15 uur nog altijd de sterkste daler in een positieve AEX met een verlies van 3,5 procent tot 80,88 euro.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.