PostNL wil FNV-acties bij rechter stoppen | DeBeurs.nl

PostNL wil FNV-acties bij rechter stoppen

Gepubliceerd op 12 dec 2018 om 17:19 | Reacties: 5

PostNL (11:52)

1,624 +0,017 (+1,06%)

DEN HAAG (AFN) - PostNL sleept vakbond FNV voor de rechter. De post- en pakketbezorger wil voorkomen dat er stakingen worden georganiseerd die de bezorging tijdens de drukke eindejaarsperiode in gevaar kunnen brengen.

Volgens PostNL kunnen stakingen in het hoogseizoen tot ,,onevenredige schade en risico's'' leiden. Daarom gaat het bedrijf nu bij de rechtbank in Den Haag een verzoekschrift indienen om te voorkomen dat vakbondsacties in de komende drie weken plaatsvinden.

FNV kondigde recent werkonderbrekingen aan, omdat PostNL niet inging op een ultimatum voor toezeggingen over een nieuwe cao. De drie andere bonden die met PostNL onderhandelen over een nieuwe cao, zien niets in actievoeren en onderhandelen door. FNV overlegt nog met leden over de precieze omvang en lengte van de stakingen.

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Erny
1
PostNl heeft nog steeds de wettelijke verplichting van een betaalbare en tijdige postbezorging. Het lijkt me dat de FNV daarom in het ongelijk zal worden gesteld.
Geefgas
0
quote:

Erny schreef op 12 dec 2018 om 17:29:


PostNl heeft nog steeds de wettelijke verplichting van een betaalbare en tijdige postbezorging. Het lijkt me dat de FNV daarom in het ongelijk zal worden gesteld.


Dat vind ik een intelligente opmerking. Had ik niet aan gedacht. Dank.
Topvrouw
0
Toekomstbeeld
1
Prima actie van PostNL! Wel jammer dat het weer zover moet komen.

Trouwens, de "grote" CAO die men nu bespreekt werd pas in oktober 2017 uit onderhandeld & afgetekend terwijl de ingangsdatum op 1 april 2017 lag.

De FNV kent een leegloop van > 100000 leden en zit met een begrotingstekort. Zelfs de grootste post bond (BvPP) waarschuwde in september in een brief aan hun leden dat de FNV actief probeerde om leden te werven van andere bonden.

De FNV is schaamteloos en net als de SP, uit op het dividend wat de aandeelhouders na 5 jaar niets, eindelijk eens krijgen.

De aandeelhouders zijn wel degenen die het vermogen verschaft hebben zodat men kan werken....!!!

R0ME0
0
Ja dividend als risico compensatie voor vermogensverschaffing is blijkbaar iets vies en belachelijks en onnodig terwijl rente betalen .... ja dat is heel normaal want je stelt geld beschikbaar en daar loop je risico over en dus moet daar een redelijke vergoeding tegenover staan.

Nu staan wij als aandeelhouders ook nog eens vooraan als de klappen vallen en de obligatie en lening verschaffers kunnen met bijlappen van de aandeelhouders nadat hun inbreng al grotendeels verdampt is afgelost worden.....

Nee dividend, bah, foei, hoe durfje......
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.