Regering Trump schuift deadline TikTok twee weken op

Gepubliceerd op 13 november 2020 18:24 | | Onderwerpen: Donald Trump 

WASHINGTON (AFN/RTR) - ByteDance, eigenaar van de populaire filmpjesapp TikTok, heeft van de Amerikaanse overheid twee weken extra gekregen om zijn activiteiten in de Verenigde Staten af te stoten. Het Chinese concern blijft zich evenwel verzetten tegen het bevel daarover van president Donald Trump.

Voor de gedwongen deal zou de deadline eigenlijk deze week aflopen. Dat wordt nu 27 november. Maar ByteDance voert over de kwestie ook nog een rechtszaak bij het Amerikaanse hof van beroep. Daar kregen de Chinezen donderdag te horen dat ze nog tot 14 december de tijd hebben om bepaalde documenten in te dienen in hun bezwaarprocedure.

Er lopen dus meerdere deadlines door elkaar heen. Wat de situatie extra vertroebelt is dat Trump onlangs de presidentsverkiezingen heeft verloren van de Democraat Joe Biden. Of dat nog gevolgen heeft voor TikTok is onduidelijk. De app met meer dan 100 miljoen Amerikaanse gebruikers ligt al enige tijd zwaar onder vuur in de VS.

Volgens de regering-Trump slaat TikTok te veel gegevens op, die via het Chinese moederbedrijf ByteDance bij de Chinese overheid terecht komen. De president eiste daarom dat de Amerikaanse activiteiten van TikTok aan een Amerikaanse partij worden verkocht. In september ging hij akkoord met een deal tussen ByteDance, Oracle en Walmart waarbij de Amerikaanse activiteiten van TikTok in een nieuw bedrijf zouden worden ondergebracht.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.