Wall Street op winst

Gepubliceerd op 14 januari 2020 19:37 | Reacties: 3

NY-DJ-Industrial Avg (nov '18)

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de sessie op winst. Beleggers verwerken een eerste stroom aan bedrijfsresultaten, waaronder die van grote banken en luchtvaartonderneming Delta Air Lines. Verder zijn beleggers gespitst op de aanstaande ondertekening van het fase 1-handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China later deze week. Als de krabbels zijn gezet, komen naar verwachting ook meer details over de overeenkomst naar buiten.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,5 procent hoger op 29.043 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,2 procent tot 3293 punten en techbeurs Nasdaq dikte 0,2 procent aan tot 9294 punten.

JPMorgan Chase zag zijn beurswaarde 1,9 procent stijgen. De bank profiteerde de voorbije maanden vooral van goede resultaten bij de zakenbankdivisie. Met name de handel in obligaties en aandelen legde de bank geen windeieren op. Het aandeel Citigroup won 2,7 procent. Die bank had de wind mee in zijn divisie voor obligatiehandel, terwijl de Amerikaanse consumententak sterk groeide.

Rentes

Wells Fargo speelde dik 4 procent kwijt. Die bank zag de winst in het vierde kwartaal meer dan halveren. De grote hypotheekverstrekker had moeite om te groeien nu de rentes lager zijn geworden. Ook moest Wells Fargo flinke kosten maken als gevolg van rechtszaken over een aantal schandalen.

Delta Air Lines (plus 3,9 procent) haalde een hogere winst op een recordomzet. De luchtvaartmaatschappij profiteerde onder meer van het feit dat het bedrijf geen gewraakte Boeing 737 MAX-vliegtuigen in zijn vloot heeft. Daardoor hoefde Delta geen extra kosten te maken, maar wel wist het concern reizigers af te snoepen van rivalen die de 737 MAX wel aan de grond moeten houden.

Citigroup

Volgens ingewijden staat de geplaagde vliegtuigmaker zelf op het punt om een nieuwe lening aan te vragen bij Citigroup. Het geld is onder meer nodig om de MAX-crisis te bezweren. Boeing noteerde 1,3 procent hoger. Creditcardmaatschappij Visa (plus 0,3 procent) maakte bekend fintechbedrijf Plaid over te nemen voor 5,3 miljard dollar.

De euro was 1,1132 dollar waard tegen 1,1128 dollar bij het slot in Europa eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,9 procent meer op 58,59 dollar. Brentolie klom 1,3 procent in prijs tot 65 dollar per vat.

3 Posts
Pieter Vandewalle
0
Wall Street staat dagelijks op winst, laat maar eens weten als het ooit eens 0,2 of meer zakt
Lepre Chaun
1
Wat een Ijzersterke economie in de USA mede dankzij de geweldige President Trump en zijn team .
Chapeau.
AEX morgen natuurlijk vet in het groen met de ondertekening in zicht
Op naar de 700.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.