'Arcelor sluit Ilva-fabriek op 15 januari'

Gepubliceerd op 14 november 2019 16:27 | Reacties: 7 | Onderwerpen: staal 

ArcelorMittal (03 jul)

9,706 -0,128 (-1,30%)

TARENTE (AFN/BLOOMBERG) - ArcelorMittal is van plan zijn Ilva-staalfabriek in de Zuid-Italiaanse stad Tarente te sluiten op 15 januari. Dat meldden de vakbonden.

Volgens de vakbond Fim-Cisl gaat ArcelorMittal tot die datum de productie afbouwen. Dat zou de topman van de Italiaanse tak van het staalbedrijf hebben gezegd. De laatste tijd is er veel gedoe rond de Ilva-fabriek. Eerder deze maand maakte ArcelorMittal bekend de fabriek terug te willen geven aan Italië. Het intrekken van bescherming tegen milieuclaims rond de Ilva-fabriek was daar de reden voor, liet het bedrijf weten.

De Italiaanse regering zou nu overwegen de Ilva-fabriek te redden met een overbruggingskrediet als ArcelorMittal definitief afziet van de overname. De lening zou 700 miljoen tot 800 miljoen euro bedragen. Dit moet de failliete fabriek draaiende houden terwijl curatoren er weer de controle overnemen.

7 Posts
jeron
0
Goede zet voor Arcelor. Onbetrouwbare italiaanse politiek, daar moet je niet mee verder. Als de afgesproken voorwaarden met de politici daar zo risicovol veranderen, ruim dan de troep zelf maar op.
kenner66
1
Heel goed AM het staal wat ILva maakt roest al in de folder vraag maar eens aan alfa en fiat.
suske wiet
1
ook van mij een proficiat .
Waar zijn wij in Europa mee bezig .
Nederland staat op zijn kop .
Wat brengt het volgend landschap in de politiek ?
suske wiet
0
Worff
0
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.