'Verkoop Altice-belang Portugal vergevorderd'

Gepubliceerd op 14 november 2019 20:04 | Reacties: 6 | Onderwerpen: Portugal 

ALTICE EUROPE N.V. (17:35)

3,839 +0,028 (+0,73%)

BARCELONA (AFN/BLOOMBERG) - Altice Europe is "vergevorderd" met de verkoop van een belang in het Portugese glasvezelnetwerk van het kabel- en telecombedrijf. Dat zei Altice-topadviseur Dennis Okhuijsen op een telecomevenement in Barcelona, georganiseerd door Morgan Stanley.

Volgens Okhuijsen is er actief overleg met verschillende partijen over een verkoop van wel 49 procent in het onderdeel. Mogelijk kan een deal al voor de publicatie van cijfers over het vierde kwartaal worden bereikt. Het in Amsterdam genoteerde Altice kwam woensdag met resultaten over het derde kwartaal. Okhuijsen verklaarde verder dat andere desinvesteringsplannen geen grote haast hebben op dit moment.

Eerder dit jaar waren er nog berichten dat de interesse voor een belang in het Portugese glasvezelnetwerk van Altice aan het afzwakken was.

6 Posts
AnalytischDenker
2

Het is complete naïviteit te denken dat verkoop van assets iets gaat oplossen bij Altice:

  • Altice heeft al € 4,3 miljard ontvangen voor verkoop van assets. Ook is er in 2018 een superdividend van Atus ontvangen van € 0,9 miljard. Bij elkaar € 5,2 miljard. De nettoschuld van Altice is echter nauwelijks verminderd de afgelopen 1,5 jaar;
  • Waarom wordt nooit de vraag gesteld waarom Altice al die assets moet verkopen? De reden is dat de gewone business nauwelijks geld genereert na aftrek van de noodzakelijke investeringen en de financiële kosten. Er blijft gewoon geen geld over om iets aan de immense schuldenberg te doen.
  • Altice heeft dat Portugese glasvezel nodig voor haar bedrijfsvoering. Na verkoop moet Altice dus een vergoeding gaan betalen voor het gebruik van dat glasvezel
  • Stel dat Altice € 2,25 miljard ontvangt voor 49% van het Portugese glasvezel. Daarmee lossen ze schuld af. Dan besparen ze € 120 miljoen rente op jaarbasis. Het verlies uit normale bedrijfsuitoefening over de eerste negen maanden van 2019 was € 1,4 miljard.
Het enige wat werkelijk een oplossing zou zijn voor Altice is een rigoreuze aandelenemissie.

ff_relativeren
0
ff_relativeren
1
Het Portugese glasvezel-netwerk is een noodzakelijk segment voor Altice. En dus een Core Business. Zoals @ AD hierboven al schrijft, zal Altice na de verkoop een terughuur moeten gaan betalen.
Cedar
5
De 2 super shorters melden zich weer bij een bericht,
Negatief, negatiever, negatiefssst.
aandeeltje!
0
Altice redt het niet, som der delen is nog niet eens de schuld waard, operationeel verliezen ze ook. Kwestie van tijd. Nu het aandeel lekker is opgelopen is het zeer interssant om short te gaan. Het zou gewoon een penny stock moeten zijn en dat wordt het ook wel.
pieren
0
Eens mannen. Ben onder de indruk van de professionaliteit van de analyses op dit forum. Ten opzichte van de analisten van de zakenbanken zeer professioneel. De analist van Kempen stelde zelfs de vraag wanneer aandeleninkopen zouden beginnen.

Goede vraag bij een onderneming die 3 x zoveel schuld heeft als de concurrentie, en zwaar kasstroom negatief en verlieslatend.

Alleen analist van banc of America vroeg zich af of ze de 1.8 mrd toename van de schuld dit jaar voor volgend jaar gingen stoppen.

Die vraag moest even “offline” (oftewel niet in de call) worden behandeld.

Achteraf wordt hier een boek over geschreven.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.