Klimaatactivisten bekladden Shell-kantoor

Gepubliceerd op 15 april 2019 17:21 | Reacties: 6

Royal Dutch Shell A (26 mei)

14,912 -0,084 (-0,56%)

LONDEN (ANP) - Klimaatprotesten in de Britse hoofdstad Londen worden gewelddadiger en lijken te escaleren, meldt Sky News. Milieuactivisten hebben maandag ruiten vernield van het Britse hoofdkwartier van Shell. Ook is op foto's te zien dat er graffiti op de muren van het gebouw is gespoten. De demonstranten kondigden eerder geweldloze protesten aan.

Actievoerders willen de komende dagen delen van het centrum in Londen lamleggen. Door de drukste straten van de stad te blokkeren proberen ze de regering te dwingen meer te doen aan de klimaatverandering.

Betogers willen het verkeer blokkeren bij Marble Arch, Oxford Circus, Waterloo Bridge, Parliament Square en Piccadilly Circus. De acties moeten dag en nacht doorgaan en zouden wel eens vijf dagen kunnen duren. ,,We zullen het verkeer de klok rond op vreedzame wijze blokkeren'', zei een van de organisatoren eerder.

Blokkades

De aangekondigde blokkades zijn een vervolg op een soortgelijke actie in november vorig jaar. Toen blokkeerden duizenden demonstranten vijf bruggen in het centrum van Londen. Er werden 85 mensen gearresteerd.

De actiegroep eist onder andere dat de Britse regering de uitstoot van broeikasgassen in 2025 tot nul heeft gereduceerd en dat er een ecologische noodtoestand wordt afgekondigd.

6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
het zwaard
0
Waar is de tijd dat deze groene jongens geweldloos waren? Waarschijnlijk toen ze nog niet in het linkse gedachtengoed waren beland.
suske wiet
0
Door wie worden deze mensen opgejaagd en misbruikt ?
Er zitten mensen tussen die toch niks te verliezen hebben ?
Knight V
4

Dit bewijst maar weer.
Grootste gevaar zijn niet de populisten (zoals FvD of PVV) maar extreem links.

Links gaat altijd over tot actie.
Rechts praat en beledigd maar doen niks.

Links demonstreren, blijven drammen, knallen iemand neer (pim), bekladden muren, dreigen, kraken gebouwen enz..

Ware aard van links komt naar boven.


Kaviaar
1
Als Samson er maar niet bij loopt. Dat deed hij vroeger wel, maar dan niet gebouwen bekladden.

Laat deze fanatiekelingen en alle andere klimaatnurts eens onderzoeken hoe het nu werkelijk zit. Door CO2 stijgt de temperatuur niet!

Scholieren die spijbelen, liggen voor "dood" op de straat. Het moet niet gekker worden. Totaal de weg kwijt die lui en logisch nadenken is er niet meer bij. Mogelijk teveel stikstof ingeademd.
Het komt sommige partijen goed uit, ook het ICCP die maar half onderzoek doet en voor vol publiceert.

Wij, NL willen voorop lopen en de burger betaald zich al krom door alle absurde belastingen. 70% accijns en belastingen op 1 liter benzine!! Dat is toch gewoon gelegaliseerde piraterij door "onze" overheid. Belachelijk. Nee, ze zorgen goed voor ons (wij betalen dat geheel zelf).

Alle landen moeten eens wat aan fijnstof gaan doen. Dat is pas slecht voor ons en onze kinderen! Van CO2 groeien de bomen juist en die hebben wij weer nodig om te ademen.
Kijk eens naar die smog landen. Nee, wij zetten ons in voor CO2 reductie en China bouwt 1000 kolencentrales erbij. De wind waait nooit vanuit China...

NL, het braafste jongetje van de klas met een overheid waar je niets van kan leren.
Traveler@repair
1
Het wordt tijd voor Recht in plaats van Links of Rechts. Een roverheid houd van klein houden van de bevolking en zal alles doen om ons te belasten, bij voorkeur vanuit de nuttige idioten zowel in rechts als Link..Tijd voor verandering, tijd voor verlichting, voor vrijheden van burgers en bedrijven. Er een leuk spel van maken, hoe doen we het ? Uitstoot van giffen verlagen en er dan dubbel profijt van hebben. 1: financieel 2: een schonere omgeving in alle vormen. Dat is het spel, daarom stem ik Piratenpartij !
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.