FNV sleept PostNL en Randstad voor de rechter

Gepubliceerd op 15 mei 2019 15:59 | Reacties: 5 | Onderwerpen: detachering 

PostNL (13:41)

1,363 +0,026 (+1,91%)

RANDSTAD NV (13:41)

39,260 +1,530 (+4,06%)

DIEMEN (AFN) - Vakbond FNV sleept PostNL en uitzender Randstad voor de rechter. De vakbond eist voor werknemers die op uitzendbasis bij sorteercentra van PostNL aan het werk zijn gelijk loon in vergelijking met vaste werknemers die hetzelfde werk doen. Werknemers die het betreft moeten ook een nabetaling krijgen voor in het verleden misgelopen loon.

Verder wil de bond ook dat er een einde komt aan praktijken om personeel aan het werk te zetten via zogeheten schijnconstructies, om op de loonkosten te besparen. FNV voelt zich in de zaak gesteund door een voor de bond positieve eerdere uitspraak van de rechter in een soortgelijke zaak die tegen PostNL en uitzender In Person werd aangespannen.

Een afvaardiging van twintig uitzendkrachten werkzaam bij de PostNL-depots in Nieuwegein, Leeuwarden en Den Bosch zullen donderdag een dagvaarding afgeven op het hoofdkantoor van Randstad in Diemen. Ook PostNL wordt gedaagd.

5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bob777
0
Dat het FNV stakende mensen misbruikt om het werk van een deurwaarder (die normaal gesproken een dagvaarding komt brengen) zijn werk af te nemen dat is zeker niet erg.
luuk4
0
Terecht POSTNL is een criminele organisatie dat al jaren werknemers oplicht en intimideert.Ik kan het weten heb er jaren gewerkt en van dichtbij meegemaakt.Heb daarom ook ontslag genomen.
Gaston Lagaffe
0
Eigenlijk een (extra ?) argument voor de politiek om de overname van Sandd door PostNL snel mogelijk te maken. De marges bij de verwerking van post zijn door de kunstmatige concurrentie via Sandd blijkbaar dusdanig geworden dat zelfs PostNL allerlij fratsen denkt te moeten gaan bedenken en uitvoeren om nog wat te kunnen verdienen. Heb niet de indruk dat de arbeidsvoorwaarden bij Sandd beter zijn dan bij PostNL dus meer Sandd is ook geen oplossing. Ik zie maar een oplossing : kunstmatige concurrentie door Sandd afbouwen zodat prijzen iets kunnen stijgen.
perry1
0
Op zich goed nieuws want het betreft post daar moet straks met Sandd de prijzen fors omhoog voor met name zakelijke post. Win win voor de politiek ook.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.