Cao-akkoorden PostNL zonder vakbond FNV | DeBeurs.nl

Cao-akkoorden PostNL zonder vakbond FNV

Gepubliceerd op 17 jan 2019 om 20:49 | Reacties: 10 | Onderwerpen: CAO 

PostNL (18 okt)

2,071 -0,008 (-0,38%)

DEN HAAG (AFN) - PostNL heeft met drie vakbonden principeakkoorden gesloten over een nieuwe cao voor het gewone personeel en de cao voor zaterdagbestellers. Alleen vakbond FNV is niet akkoord en dreigt met acties.

Er zijn onder meer afspraken gemaakt over een loonsverhoging. Salarissen worden verspreid over vijftien maanden in drie stappen verhoogd met in totaal 3 procent. PostNL heeft ook toegezegd dit jaar 500 extra pakketbezorgers in dienst te nemen om de werkdruk te verlagen. Het bedrijf zal verder 200 pakketbezorgers met een tijdelijke aanstelling een vast contract aanbieden.

De bonden die akkoord zijn, BVPP, CNV en VHP2, zullen de overeenkomsten positief voorleggen aan hun achterban. FNV spreekt evenwel van ,,een aanfluiting''. De bond had veel hogere eisen.

In een eerder stadium van de onderhandelingen koos FNV al een hardere lijn dan de andere vakbonden. FNV wilde al actie gaan voeren tijdens de drukke periode voor de kerstdagen, maar dat werd door de rechter verboden. Volgens de vakbond zijn er nu geen belemmeringen om snel over te kunnen gaan tot acties.

De cao voor het gewone personeel geldt overigens voor ongeveer 18.000 medewerkers van PostNL. De cao voor zaterdagbestellers betreft in totaal zo'n 500 mensen. Postbezorgers hebben daarnaast nog een eigen cao. Daarover werd volgens PostNL nu niet onderhandeld.

7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Lyss
0
Drie bonden akkoord, alleen FNV niet.
Hoeveel procent van de werknemers vertegenwoordigt FNV?
Sukkeltjes
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
Toekomstbeeld
0
De FNV....... wilde er iets positiefs over zeggen maar ben vergeten wat en kan nu niets positiefs bedenken, sorry!
aex2009
0
FNV.Waardeloze kliek .zonde van je contributie.zaaien alleen maar onrust.dat er nog mensen bij die bond willen zitten.genoeg alternatieven. Die andere Bonden zijn slimmer.3% in 15 maanden erbij. Er zijn er die het met minder moeten doen.dat die 3% te weinig is komt door de blinden die dit kabinet hebben gekozen met meesterdief Rutte
izdp
2
FNV heeft gelijk.
3% is geen loonsverhoging, maar is hooguit inflatiecompensatie.
Zeker als je let hoe lang al geen loonsverhoging.
jaar2018
0
De luie op geld beluste FNV commissaris Agnes Jongerius zou moeten vertrekken bij PostNL !
Obibo
0
Tja, de FNV zou zich eens wat drukker moeten maken over bedrijven zoals ATOS die al bijna 12 jaar geen CAO overleg meer wensen te voeren en waar medewerkers rechtenloos zijn. Inmiddels lopen medewerkers van dat soort bedrijven al die jaren hun jaarlijkse inflatiecorrectie mis om maar te zwijgen over loonsverhoging. Dus FNV doe daar eens iets aan i.p.v. redelijke voorstellen van een bedrijf dat het toch al moeilijk heeft door alle politieke tegenwerking zo aan te vallen!
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.