Voormalig werkgeversvoorman Hans de Boer plotseling overleden

Gepubliceerd op 18 januari 2021 11:45 | Reacties: 7

DEN HAAG (ANP) - Voormalig werkgeversvoorman Hans de Boer is maandag op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Dat heeft werkgeversorganisatie VNO-NCW bekendgemaakt. De besturen en de medewerkers van VNO-NCW en zusterorganisatie MKB-Nederland laten weten "geschokt en vol verdriet over zijn plotselinge overlijden" te zijn.

De Boer was sinds 2014 voorzitter van de werkgeverskoepel. Hij vertrok in september bij VNO-NCW en droeg het stokje over aan Ingrid Thijssen. Die zou hem eigenlijk in het voorjaar al opvolgen maar vanwege de coronacrisis bleef De Boer enkele maanden langer aan. Tussen 1997 en 2003 was De Boer voorman van MKB-Nederland, dat later zou samengaan met VNO-NCW.

Thijssen noemt De Boer iemand "die het hart zo ontzettend op de juiste plaats had zitten". "Hij was sociaal betrokken, rechtdoorzee, creatief en hij heeft zich jarenlang met een groot gevoel voor humor en enorme overgave ingezet voor het ondernemerschap in Nederland." Ook voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof herinnert zich De Boer als "een fantastische collega". "Een man zo energiek, vol humor, bruisend van ideeën en met nog zoveel plannen is er opeens niet meer. Wij gaan hem enorm missen."

Geliefd voorzitter

Directeur Cees Oudshoorn van VNO-NCW roemt de "scherpe geest, intelligentie en ongedwongen stijl in de omgang" die van De Boer "een geliefd voorzitter" maakten. "Hans was een uniek mens, ontwapenend, oprecht en uitgesproken en zeer bij ons betrokken."

VNO-NCW wijst erop dat in De Boers tijd als voorzitter veel bereikt is. "Alleen al in zijn laatste jaar als voorzitter kwamen er onder meer een pensioenakkoord, een akkoord over topvrouwen en een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers." Daarnaast was De Boer nauw betrokken bij de totstandkoming van de steunmaatregelen rond de coronacrisis.

De Boer werd bij zijn afscheid benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau.

7 Posts
Rowi62
1
sjaak1918
0
Triest. De man kon als geen ander over de eigen schaduw heenstappen en de verbinding zoeken. Was daar uiterst creatief in. Hij heeft veel voor Nederland en dan m.n. ondernemend Nederland betekend. RIP.
[verwijderd]
0
De man was altijd reëel, duidelijk en recht door zee, zowel voor ondernemers als werknemers.
taurus86
0
free 1
2
Iemand waar ik veel bewondering voor had, spijtig dat het leven ook eindig is voor de mensen die wij nodig hebben in NL en er toe doen..
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.