Ondernemers weten nieuwe investeringsfonds Invest-NL te vinden

Gepubliceerd op 19 januari 2020 14:06 | Reacties: 4

DEN HAAG (AFN) - Ondernemers weten het afgelopen week gelanceerde investeringsfonds Invest-NL, waar de Nederlandse overheid 1,7 miljard euro in heeft gestoken, te vinden. Volgens topman Wouter Bos zijn er al 120 aanvragen van bedrijven binnen. Dat heeft hij gezegd in discussieprogramma Buitenhof.

"Ze zullen vast niet allemaal financierbaar blijken en vast niet allemaal bij ons passen, of allemaal evengoed nagedacht hebben over wat ze nodig hebben. Maar het betekent wel dat er een behoefte is", aldus de oud-minister van Financiën.

Invest-NL zal zich in eerste instantie focussen op projecten die bijdragen aan de energietransitie. Er zijn momenteel veel groene initiatieven die nog veel geld nodig hebben om tot stand te komen. Samen met particuliere investeerders zal het fonds geld steken in dat soort projecten. Daarna moet het fonds zich richten op andere problemen in de samenleving.

Met welke partijen er precies wordt gesproken, kan Bos niet naar buiten brengen. Hij benadrukte dat hij straks ook niet alle financiële details mag verstrekken als het fonds bij een bedrijf instapt, "omdat dat uiteindelijk ook gewoon concurrentiegevoelige materie is en bedrijfsvertrouwelijke gegevens betreft".

4 Posts
HATO135
0
Er zijn momenteel veel groene initiatieven die nog veel geld nodig hebben. Ik heb geen groen initiatiev maar ik heb nog wel veel geld nodog met dit kabinet
erjee-ff
0
Natuurlijk weten ondernemers dit fonds te vinden. Waar ik vooral benieuwd naar ben is wat er terecht gaat komen van de eis dat dit fonds revolverend dient te zijn en dus al het geïnvesteerd vermogen terug moet komen.
Mick75
0
Net zoals bij het zoveel Nederlandse subsidies (o.a. vandaag nog in het nieuws "subsidies voor het depressiegala"), zal het geld vooral opgaan aan kosten voor directie, management en het ministerie.
Maar helaas voor de Nederlandse belastingbetaler, zullen we nooit weten waar het belastinggeld aan op wordt gemaakt, want het is "concurrentiegevoelig".

Ondertussen moeten steeds meer Nederlanders in Nederland 50EUR betalen om uberhaupt hun belastingaangifte te "mogen" doen.... anders volgen er boetes. Welkom in Nederland.
Knight V
0
Nederlandse overheid investeerd 1,7 miljard in een fonds. En wie betaald dit ???

We hadden 60 miljard vd ECB elke maand om de economie te steunen. Waar ging dit geld naar toe ???.

Het is onvoorstelbaar hoe overheid met geld omgaat. De Klimaathysterie heiligt alle middelen zonder enige vorm van zelfreflectie en kritische blik.

De burger mag het allemaal betalen, net als

Kwartje van KoK
320 miljard aan de Grieken
1000 miljard aan Greendeal.

Uiteindelijk, jaren later... co2 uitstoot nog steeds hetzelfde (want NL krijgt een populatie van 20 miljoen inwoners), stikstof nog steeds aanwezig, gasvrij is onhaalbaar.

Dank je wel Kabinet voor de hoax.


4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.