Japanse beurs toont herstel

Gepubliceerd op 19 februari 2020 07:18 | Reacties: 14 | Onderwerpen: Japan 

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan toonde woensdag herstel na de flinke verliesbeurt een dag eerder. Beleggers trokken zich op aan het koersverloop op Wall Street, waar het verlies beperkt bleef ondanks de omzetwaarschuwing van de Amerikaanse techreus Apple. De Aziatische toeleveranciers van de iPhone-maker veerden op na de zware koersverliezen op dinsdag.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot 0,9 procent hoger op 23.400,70 punten. Een dag eerder zakte de Japanse hoofdindex nog 1,4 procent. Op macro-economisch vlak bleek dat de Japanse export in januari met 2,6 procent op jaarbasis is gedaald. De afname van de uitvoer was minder sterk dan economen hadden gevreesd.

Aan het bedrijvenfront werden de Japanse toeleveranciers van Apple weer opgepikt. Murata Manufacturing en Taiyo Yuden stegen respectievelijk 2,8 en 3,3 procent. Ook de makers van chipapparatuur waren in trek. Sumco kondigde een aandeleninkoopprogramma aan en won 4,1 procent. Chiptester Advantest klom 4,1 procent.

Coronavirus

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,2 procent in de plus. Volgens Chinese staatsmedia is het werk bij meer dan 80 procent van de staatsbedrijven weer hervat na de sluiting vanwege het nieuwe coronavirus in het land. Het dodental als gevolg van het virus in China is gestegen naar 2004. Het totaal aantal besmettingen wereldwijd is de 75.000 gepasseerd.

In Hongkong steeg de Hang Seng-index 0,4 procent en in Seoul daalde de Kospi 0,1 procent. De All Ordinaries in Sydney ging 0,4 procent hoger de dag uit. De Australische gouddelvers waren in trek dankzij een stijging van de goudprijs. Evolution Mining klom 5,1 procent en Newcrest won 3,3 procent.

17 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Pieter Vandewalle
0
Niet te vergeten dat China nu subsidies uitdeelt voor auto aankopen. Blijkbaar is er toch geen einde aan de kracht van het communisme. Als we hier en in Amerika ook eens helikoptergeld beginnen te strooien , dan kunnen de beurzen nog veel verder omhoog. De kracht van de FED en de ECB is nog lang niet uitgewerkt, wat de doemdenkers ook mogen beweren
pietje-2005
0
Klaar met dat virus, blijkbaar !
Samen met flink bijprinten en opkopen door centrale banken, nu gewoon weer verder omhoog !!
Economische impact virus zwaar overschat, wederom ??
$euri
0
misschien moet de impact nog komen, Rotterdamse haven krijgt steeds minder container schepen, maar ff wachten wat het over 4 weken doet
simidoc
0
China dient de financiële markten dope toe.Centrale bankiers hebben de laatste tien jaar niet anders gedaan dan de financiële markten doperen.
Frayak_2
0
we hadden al een kunstmatige economie nu ook een kunstmatig beursklimaat het mag absoluut niet omlaag. eens temeer bewijs dat de beurs geen vrije handel is maar gemanipuleerd word
kabalebo
4
De 'grote jongens' moeten de schijn wel ophouden dat het goed gaat, ondanks de wereldwijd al langer dalende economie. Want als zij 'het goede voorbeeld' niet geven doneert de 'kleine man' de beurzen niet meer en dan is het afgelopen met de pret. Bedenk echter wel dat de grote jongens het moment van 'de uitstap' bepalen en de kleine man altijd berooid achterblijft. Zo zijn de regels en zo wordt het spel gespeeld.
Knight V
1
quote:

$euri schreef op 19 februari 2020 07:29:


misschien moet de impact nog komen, Rotterdamse haven krijgt steeds minder container schepen, maar ff wachten wat het over 4 weken doetDat krijg je door een links overheid met klimaatdrammers.

Antwerp gaat Rdam voorbij, net als Schiphol wordt NL slachtoffer van NL activisten...

Maar owee als de economie slechter wordt dan zullen deze links georienteerd drammers als eerste klagen om uitkeringen en subsidies omhoog te gooien.kabalebo
0
quote:

Knight V schreef op 19 februari 2020 08:05:


[...]


Dat krijg je door een links overheid met klimaatdrammers.

Antwerp gaat Rdam voorbij, net als Schiphol wordt NL slachtoffer van NL activisten...

Maar owee als de economie slechter wordt dan zullen deze links georienteerd drammers als eerste klagen om uitkeringen en subsidies omhoog te gooien.
D66 en Groenlinks graven hun eigen graf. Alleen....ze realiseren het zich nog niet, maar dat komt omdat zij niet economisch kunnen denken en nooit hebben hoeven werken. Maar.....ze komen er nog wel achter.
het zwaard
0
Het is hier blijkbaar nooit goed, als de beurzen stijgen komt het omdat er gemanipuleerd wordt door de "grote jongens" en al ze daalt komen die grote jongens ook weer te voorschijn. Mijn raad:Blijf weg van de beurs of doe wat de grote jongens doen en blijf in de beurs en stop vooral met zeuren.
Verstraler
0
quote:

het zwaard schreef op 19 februari 2020 08:56:


Het is hier blijkbaar nooit goed, als de beurzen stijgen komt het omdat er gemanipuleerd wordt door de "grote jongens" en al ze daalt komen die grote jongens ook weer te voorschijn. Mijn raad:Blijf weg van de beurs of doe wat de grote jongens doen en blijf in de beurs en stop vooral met zeuren.


Timing is everything.. prima advies om deze dagen voorzichtig te zijn en de belangen wat af te schalen.
Lijkt me onwaarschijnlijk dat de rally up nog heel veel langer doorzet? Er is veel onrust en de situatie is zichtbaar aan het keren op macro niveau..
17 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.