Shell denkt aan overname windenergiebedrijf Makani

Gepubliceerd op 19 februari 2020 14:28 | Reacties: 3

Royal Dutch Shell A (07 aug)

12,990 -0,220 (-1,67%)

DEN HAAG (AFN) - Olie- en gasbedrijf Shell denkt erover om het windenergiebedrijf Makani over te nemen van Google-moeder Alphabet. Dat bevestigt Shell nadat Alphabet bekendgemaakt had van het bedrijf af te willen. Makani, dat stroom wil opwekken met behulp van vliegers, heeft meer tijd nodig dan verwacht om met zijn techniek de markt op te kunnen. Het bedrijf schreef zelf al op een blog dat Shell interesse had.

Shell was al een investeerder in Makani en hielp het bedrijf om zijn technologie te testen. Dat gebeurde vanaf een drijvend platform voor de Noorse kust. Shell laat weten te kijken of de technologie van Makani binnen zijn divisie New Energies verder kan worden ontwikkeld.

Makani werd in 2006 opgericht en werd in 2012 overgenomen door Alphabet. Dat schaarde het bedrijf onder de paraplu van onderdeel X, waar verschillende experimenten worden gestald. Vorig jaar werd het bedrijf op eigen benen gezet.

6 Posts
niksnakkesnada
0
Shell zou beter in eigen land kunnen rondkijken voor een dergelijk bedrijf...........AmpyxPower
niksnakkesnada
0
Shell zou beter in eigen land kunnen rondkijken voor een dergelijk bedrijf...........AmpyxPower

barondehuile
0
quote:

Realist2018 schreef op 19 februari 2020 14:31:


Hahaha met welk geld?


Je snapt het toch niet helemaal. Ten eerste een heel kleine uitgave voor een al redelijk lopend experiment. Daarom splitste Google het al af. Er is geld genoeg voor zo'n klein experimenteel koopje. Let op, ondanks Corona is de cashflow nog steeds helemaal op peil en dat is belangrijker dan winst. Winst is dus niet het belangrijkste waar het om draait, cash generatie is dat wel.
barondehuile
0
quote:

niksnakkesnada schreef op 19 februari 2020 15:54:


Shell zou beter in eigen land kunnen rondkijken voor een dergelijk bedrijf...........AmpyxPowerJohann Strauss componeerde het al: Perpetuum Mobile
nb
0
quote:

barondehuile schreef op 19 februari 2020 16:16:


[...]

Johann Strauss componeerde het al: Perpetuum Mobile


maar dan beter, deze maakt ook nog eens EXTRA, EXTRA energie.

Wel een opmerkelijk iets: je ziet dat ooit meer, dat tegelijkertijd in de wereld ontwikkelingen gebeuren die parallel lopen. Nu dus met Makani en Ampyx.
Hoop dat er voor alle 2 ruimte is in de wind energie business.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.