May zegt EU-lidmaatschap volgende week op | DeBeurs.nl

May zegt EU-lidmaatschap volgende week op

Gepubliceerd op 20 mrt 2017 om 12:57 | Reacties: 10

LONDEN (AFN) - De Britse premier Theresa May zal Brussel volgende week woensdag er officieel van op de hoogte brengen dat haar land het EU-lidmaatschap opzegt. Dat heeft een woordvoerder van de premier maandag gezegd.

May had al herhaaldelijk gezegd dat ze dat eind maart wilde doen, maar nu is dus ook een datum vastgesteld.

Het opzeggen van het lidmaatschap leidt volgens het Europese Verdrag van Lissabon (2009) tot onderhandelingen over de nieuwe relatie tussen de EU en het vertrekkende lid. De brexit zou dan in twee jaar geregeld moeten worden.

13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
pietje-2005
0
Mooi!
Denk nog steeds dat ze met een campagne mensen bang kunnen maken om nieuwe stemming te bewerkstelligen.
We gaan het zien, in hoeverre ze echt "eruit" gaan.
Tuinboon
0
Heel verstandig.
Nu Nederland nog.
De helft van de Nederlandse bevolking weet nog niet hoe goed ze het gaan krijgen indien dat zou gebeuren en de ander helft heeft op de een of ander manier financiele belangen bij het bij elkaar houden van een zooitje landen met o.a. als een van de hoofd problemen de ca. 50 verschillende talen.
up en down
0
Inderdaad, nu Nederland nog de rest volgt dan wel vanzelf Want met dit kabinet dat er nu samengesteld wordt raken we nog dieper in het moeras van het sinterklaas spelen tegenover het asiel beleid. de rest volgt dan ook.... Daarom stapt Engeland er uit en laten zich niet gek maken...
Ria Oomen vond Wilders maar een N. achtig figuur. Dat stond in de krant en noemde het CDA bijna gelijk eraan, ze schaamde zich ervoor dat Limburg op Wilders gestemd had vooral in Maastricht waar het grenzen akkoord gesloten werd ...Waarschijnlijk zal zij haar lidmaatschap in de eerste kamer wel kwijtraken,vandaar haar Deb. uitlatingen!
pietje-2005
0
Ria Oomen. Zus van Theo ;-)
Ze kan zich beter flink gaan schamen dat zij zich schaamt voor haar mensen die haar vreten betalen voor het totaal overbodige werk wat zij doet.
Buiten wat kletsen, dan, als een slecht verliezer.
Ineluki
0
Feit is, als het merendeel van de Nederlandse bevolking de EU al wil verlaten, ze dat dan vorige week bij de Tweede Kamerverkiezingen niet als belangrijkste item hebben laten wegen. Toen is gewoon pro-Europa gestemd.
Ineluki
0
quote:

pietje-2005 schreef op 20 mrt 2017 om 16:18:


Ria Oomen. Zus van Theo ;-)Ik vermoed dat je in de war bent met Theo Koomen ;)
Falcone
0
Heerlijk om weer baas in eigen land te zijn. Succes May.
En, wij blijven Zuid Europa financieren
Hebben nu, inclusief de verliezen op Griekenland nu ca. 150 miljard aan EUROPA v geleend. Krijgen we nooit terug. Dus jaloers op de Britten.
gyrolando
0
Bij ons weten de Theresas May zich goed verborgen te houden.
Of zullen ze er eenvoudig weg niet zijn?
Ons stemvee heeft gekozen voor contributie betalingen zonder limit.
Ik denk dat ons stemvee niet toerekeningsvatbaar is.
Traveler@repair
0
Het stemvee heeft de VVD een 10 zetels extra gegeven voor het Turken-debat en DENK heeft er ook een extra zetel mee gekregen als het er niet twee zijn.

Er is maar 1 partij die voorstander is van een open overheid, Piratenpartij. En inderdaad heeft het stem-vee daar onvoldoende op gestemd.

Toch, voor een mogelijke volgende keer, lijkt het me een goed idee, want alleen dan kan de rest door de plee.
'vanVoornaarAchter'
0
quote:

Ineluki schreef op 20 mrt 2017 om 16:25:


[...]

Ik vermoed dat je in de war bent met Theo Koomen ;)


Zijn zus dat was Klaar toch?
G.S.
up en down
0
quote:

Ineluki schreef op 20 mrt 2017 om 16:21:


Feit is, als het merendeel van de Nederlandse bevolking de EU al wil verlaten, ze dat dan vorige week bij de Tweede Kamerverkiezingen niet als belangrijkste item hebben laten wegen. Toen is gewoon pro-Europa gestemd.

Het is nu zo dat de vreemdelingen massaal wegstromen uit hun heimat en dat we een volksverhuizing gaan meemaken Het verschil is dat je dan wel een zak met geld bij je moet hebben anders kom je daar er niet in en je moet aanpassen aan gebruiken en gewoontes die daar gelden En dat zij (asielzoekers) die naar europa proberen te komen een goede en gratis levenslange opvang hebben En zich nergens zorgen over hoeven te maken want de EU burger betaald het...
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.