Ook provincies bezorgd om AkzoNobel | DeBeurs.nl

Ook provincies bezorgd om AkzoNobel

Gepubliceerd op 20 mrt 2017 om 16:49 | Reacties: 6

Akzo Nobel (22 jun)

74,780 +0,420 (+0,56%)

ARNHEM (AFN) - De provincies Gelderland, Overijssel, Groningen en Zuid-Holland zijn bezorgd over een mogelijke overname van AkzoNobel door het Amerikaanse PPG Industries. Die kan grote gevolgen hebben voor met name de werkgelegenheid, waarschuwden zij maandag in een gezamenlijk verklaring.

AkzoNobel meldde bijna twee weken geleden dat het een overnamebod van PPG van bijna 21 miljard euro heeft afgewezen. Verwacht wordt dat de Amerikanen een nieuwe poging zullen wagen. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) zei destijds ook al dat een overname niet in het belang van Nederland is.

AkzoNobel heeft veertien vestigingen in de vier genoemde provincies, waar in totaal ruim 5000 mensen werken. Daarnaast is het verf- en chemiebedrijf belangrijk voor de regio's omdat het bedrijf veel investeert in duurzaamheid en innovatie, jaarlijks zo'n 363 miljoen euro.

7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
henrico26
0
Het moet niet zomaar kunnen gebeuren dat al onze goede, gezonde en voor Nederland zo bepalende bedrijven worden overgenomen. Ik zou er anders in staan als een bedrijf er heel slecht voor staat, de vooruitzichten niet goed staan en het voortbestaan in geding is.

Akzo staat er goed voor en heeft zich ook goed positioneert naar de toekomst toe. Er is voldoende toekomst perspectief, absoluut geen noodzaak dat dit bedrijf wordt overgenomen. Het zou ook een aderlating voor Nederland zijn als dit wel zou gebeuren, de lokale gevolgen zijn niet te overzien. Daar we de zeggenschap kwijt raken.

Deze overname is alleen in het belang van PPG Industries en de (groot) aandeelhouders die snel willen cashen. Ik ben geen aandeelhouders van Akzo Nobel, maar er is geen reden om ontevreden te zijn over de prestaties van Akzo Nobel de afgelopen jaren. Er staat teveel op het spel bij een voor Nederland zo'n strategisch en belangrijk bedrijf op de wereldmarkt.
bdj
0
Tja een beursnotering kan grote gevolgen hebben, zoals bijvoorbeeld dat er een koper langs komt die alles koopt er daarna de eigenaar is.
Kaviaar
0
Er komt gewoon geen overname. Laat je niks wijs maken. De Yankees profiteren heerlijk van de afgelopen koersstijging.

Toch mooi, als je als groot bedrijf/belegger een gerucht in de markt gooit en het daarna weer dood laat bloeien? Makkelijker geld verdienen bestaat haast niet.
blafkees 4884
0
Jestbread
0
Eens met henrico. We moeten onze BV Nederland niet in de uitverkoop doen om een aantal pensioenfondsen, hedgefondsen en private equity firma in de VS tevreden te stellen. Er is ook zoiets als sociale cohesie in een bedrijf/land. En dat is meer waard dan die dollars en betrekt een veel groter publiek.
taurus86
0
quote:

Jestbread schreef op 21 mrt 2017 om 06:54:


Eens met henrico. We moeten onze BV Nederland niet in de uitverkoop doen om een aantal pensioenfondsen, hedgefondsen en private equity firma in de VS tevreden te stellen. Er is ook zoiets als sociale cohesie in een bedrijf/land. En dat is meer waard dan die dollars en betrekt een veel groter publiek.


In de 'uitverkoop'? Een koopje kan je het niet noemen. En laten we nu niet doen voorkomen of alle activiteit naar de VS gaat. Alleen de BMI index van AKZO wordt wat omlaag gebracht. Schijnt gezond te zijn.
Muppet_Waldorf
0
En dan te bedenken dat die miljarden gewoon geprinte miljarden zijn. Je ruilt een bedrijf om voor een printje!
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.