'Studie Galapagos over gehele linie positief'

Gepubliceerd op 21 mei 2020 11:12 | Reacties: 2 | Onderwerpen: biotechnologie 

Galapagos (26 jan)

91,560 +0,620 (+0,68%)

AMSTERDAM (AFN) - De nieuwste onderzoekresultaten van biotechnoloog Galapagos zijn over de gehele linie positief. Dat constateert een analist van Jefferies. Het aandeel Galapagos ging donderdagochtend evenwel zwaar onderuit, omdat niet bij alle doseringen sprake was van goede resultaten.

Het gaat om een onderzoek naar het gebruik van medicijn in ontwikkeling filgotinib voor de behandeling van chronische darmontsteking. Bij de dosering met 200 milligram was er na tien weken al statistisch significante verbetering zichtbaar. Wel vindt de marktvorser van Jefferies het "enigszins teleurstellend" dat het het middel met een dosering van 100 milligram in datzelfde tijdsbestek nog niet significant leek aan te slaan.

Bij RBC wijst een analist erop dat filgotinib sowieso de potentie heeft om een plaats te verwerven in een aanzienlijke markt. Galapagos werkt samen met partner Gilead aan de wereldwijde ontwikkeling en commercialisering van filgotinib als behandeling van ontstekingsziekten. Er wordt onderzoek gedaan naar de werking bij verschillende indicaties.

Jefferies raadt beleggers aan om het aandeel Galapagos te kopen. Bij RBC staat het advies op 'sector perform'. Galapagos noteerde donderdag tegen 11.00 uur 7,3 procent lager op 186,70 euro. Daarmee was het bedrijf met afstand de sterkste daler in de Amsterdamse AEX-index.

2 Posts
Dr. Bob
1
Tja, het concept van een MED wordt niet door iedereen begrepen.
Ik doe er mijn voordeel mee.
Jopie1962
0
"Bij de dosering met 200 milligram was er na tien weken al statistisch significante verbetering zichtbaar."

Nou, dan gebruiken we toch gewoon 200 milligram ?!!!

Zolang je er niet grammen in moet pompen, zal het nog wel loslopen. ;-)
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.