'Overname BioTelemetry is goede deal voor Philips'

Gepubliceerd op 21 december 2020 11:47 |

Philips Koninklijke (05 mrt)

45,070 -0,145 (-0,32%)

AMSTERDAM (AFN) - De overname van het Amerikaanse BioTelemetry voor 2,8 miljard dollar is een goede deal voor Philips. Dat stellen analisten van ING. Volgens hen gaat het om een groot bedrag, maar de voordelen die te behalen zijn rechtvaardigen de prijs. Waarschijnlijk wordt het portfolio van producten hierdoor een stuk aantrekkelijker, denken ze.

BioTelemetry maakt apparaten en levert diensten waarmee de gezondheid van hartpatiënten op afstand kan worden gevolgd. Het betreft een snelgroeiende onderneming. Volgens Philips zijn diensten waarbij de dokter zijn patiënt niet fysiek hoeft te ontmoeten flink in opkomst door de corona-uitbraak, vandaar dat het om een "strategisch interessante" overname zou gaan.

ING handhaaft zijn advies voor Philips op hold, met een koersdoel van 46 euro. Het aandeel Philips noteerde maandag tegen het einde van de ochtend 4 procent lager op 42,99 euro. Het zorgtechnologiebedrijf dikte vrijdag na de aankondiging van de deal nog 1,7 procent aan. Philips denkt dat de maker van systemen voor het op afstand in de gaten houden van hartpatiënten volgend jaar al kan zorgen voor meer omzet en winst.

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.