'Kwartaalomzet KPN omlaag' | DeBeurs.nl

'Kwartaalomzet KPN omlaag'

Gepubliceerd op 22 jul 2019 om 10:20 | Reacties: 2

KPN (16:38)

2,775 +0,027 (+0,98%)

AMSTERDAM (AFN) - Telecomconcern KPN heeft in het tweede kwartaal naar verwachting een lagere omzet behaald dan een jaar geleden. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. KPN opent woensdag voorbeurs de boeken.

De onderliggende omzet komt naar verwachting uit op bijna 1,37 miljard euro, tegen 1,4 miljard euro een jaar eerder. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) zou volgens de consensus uitkomen op 579 miljoen euro. Dat was 573 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2018. Dat winstcijfer werd licht herzien vanwege boekhoudregels onder IFRS 16.

Naast de cijfers zal de aandacht ook uitgaan naar topman Maximo Ibarra, die in juni liet weten per eind september te vertrekken bij KPN vanwege "dringende familiaire redenen". Zijn vertrek kwam als een verrassing op de financiële markten en voor KPN zelf. Ibarra gaat aan de slag bij betaaltelevisiebedrijf Sky Italia. KPN heeft al gezegd niet te zullen tornen aan de strategie na de exit van Ibarra. Het bedrijf heeft nog niks gemeld over een opvolger van Ibarra.

Storing

KPN kampte in juni ook met een grote storing die urenlang alarmnummer 112 platlegde. Volgens KPN was een softwarefout de vermoedelijke oorzaak. In politiek Den Haag is om opheldering gevraagd over de storing.

Daarnaast kondigde het bedrijf in juni aan dat zijn resterende belang van bijna 3 procent in Telefónica Deutschland is verkocht, zonder financiële details te verstrekken. De opbrengsten worden aangewend om "de operationele en financiële flexibiliteit te vergroten", aldus KPN.

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Vraag mij af of deze nog verder achteruit gaat door de opkomst van diverse glasvvezelleveranciers.
up en down
0
waarom een ophef aan die graaier die vertrokken is met de poen die hij zichzelf toekende
Hoezo topmannen aantrekken om wat doen????? vraag ik mij telkens af het enige resultaat dat telt is service naar de klant toe dan komt de omzet vanzelf!!!!!!Dit heeft niets met top posities van personen te doen die altijd graaiers zijn in de pot die te verdelen valt die het bedrijf te verdelen heeft waarvan zij het meest opstrijken vanwege hun positie in het bedrijf Dus weg met die graaiers en geen nieuwe aanstellen!!!!!!!!!!!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.